Elemzés linkje persze 3 egymás utáni postodban sincs sehol, csak reklamálsz...
De idézgetsz és postolgatsz belőle... Ez így rendben van ?
(csak kérdezem
)
Na... szóval akkor... szerintem "fékezzél" egy kicsit...
(a linkeket meg sose felejtsd el a idézel és hivatkozol valamire, legfeljebb csak akkor, ha nagyon közismert a forrás és amit mondetak, de ez esetben egy szikrát sincs ez így)
Szóval... A Pantsir rendszert NEM amatőr terroristák által játék és modell gépekre szerelt "drónok ellen fejlesztették ki, hanem reguláris hadseregek közti kis és közepes rakéták, drónok, repülők, helikopterek ellen. Ez az egész játékhadsereg elleni használat egy vicc, és a kényszer szülte. Nem is csoda, ha rosszul teljesített. Egy 300 USD-s játék drónokra lövöldözni 10-20 ezer USD dolláros rakétákkal egy katasztrófa, de te ezt várnád el tőlük. A probléma eleve pár évvel ezelőtt vetődött fel, bár én tudtam volna készíteni mára 6 évvel ezelőtt automata, előre programozott, akár 100km hatótávolságú, GPS technológiával viszonylag pontos találatot elérő drónt. Csak az a helyzet, hogy én nem foglalkoztam soha ilyennel, ezek meg csak pár éve jöttek rá, azóta probléma. (egyébként ezt rajtam kívül 6 éve akár tízezren is meg tudták volna tenni, csakhogy a modellezők nem gengszterek, nem voltak, és nem is lesznek azok) Szóval amit elvársz a Pantsir-tól, az irreális, és árban is az. Amúgy fejlesztik, ezek már NEM a 2 évvel ezelőtti Pantsir rendszerek. Itt már minden algoritmusok alapján napokon belül átírható. Még a kályhacsövek is ilyenek már manapság. A Tor-M2U-t emlegetni a játék-drónok ellen meg egyszerűen nevetséges !!!!
Ki az a bolond, aki 40000 USD-s rakétákkal fog lödözdni egy 300 USD-s átalakított játék drónra ???
persze a probléma ismert, és fejlesztik a megoldásokat, de nem ez az, amiket te és mások elvárnának.
Amúgy a vaskupolánál is ugyan ezek problémák vannak, az egyszerű rakéták megsemmisítésére 40000 USD-s rakétákat kell ellődözniük !!!! Ott is fejlesztik a megoldásokat, de egyenlőre kénytelenek a drága rakétákkal lödözni, bármivel is támadnak, és bármennyire is deficites. Ugyan abban a helyzetben vannak, mint az oroszok. Hiába fejlesztettek izraeli cégek drónvadász rendszereket, amiket a nagy repülőterek sorra vesznek az utóbbi 1,5 - 2 évben, a vaskupolánál egyenlőre nem tudják kiváltani a drága rakétákat. Amúgy a brit hadsereg is vett 3 ilyen új drónvadász rendszert a települő egységeinek, darabja 7 millió USD, a fenntartás, az opciós megsemmisítő rendszerek nem tudom mit tesznek rá az árra, mert ez csak az alap. (ööö... nem szándékozok katonai tábort üzemeltetni, így nem igazán érdekelt a téma
, csak ismerem a fejlesztéseket, mert követem a technológiákat, ezt is)
Releváns híreket a hivatalos helyekről lehet hozni, így hoztam én is a forrás-megjelölt cikket a linkkel a líbiai török harci drón befuccsolásról. Szíriában a SANA által jegyezett, a hadügyminisztérium által jegyzett, és az Al-Masdar híreket lehet elsődlegesen relevánsnak tekinteni. A "térkép" hírei általában pontosak, de nem mindig. Azt nem szabad alapnak tekinteni, hiába is mondod ezt. Felejtsd el.
A törököknél viszont az állam hírei Erdogan nagy szájával együtt sokszor alapból dezinformációk, fenyegetések, hőbörgések, amikből sokszor semmi sem lesz. Példa ??? 2019 október, Erdogan, hivatalos beszédből idézve - "nem megyek Trumphoz tárgyalni, csak Putyinhoz"... Aztán elment tárgyalni Trumphoz amerikába !!!!!!!
Kb ennyire lehet hinni a török szultánnak és a brigádjának.