Demilitarizált övezet a szocsii egyezmény szerint - 2018. szept.
A moszkvai megállapodás szerint várható helyzet - 2020. márc.
Huh, de visszanyomták a sávot!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Demilitarizált övezet a szocsii egyezmény szerint - 2018. szept.
A moszkvai megállapodás szerint várható helyzet - 2020. márc.
Ez az a Krasznopol lehetett már megint, amire az indiánok azt mondták hogy semmire való?Valóban pontosnak tűnik.
Ez az a Krasznopol lehetett már megint, amire az indiánok azt mondták hogy semmire való?
Nézd, ez a pontosság nagyjából szerintem megegyezhetünk, elég mindenre amire tüzérséggel szoktak lőni. Nyilván 120km/h-al rally crossozó Toyota Pick-up-ra nem jó, de az nem is tüzérségi célpont, még rakétáknak is feladná a leckét. Itt amit telibe akartak verdesni, azt jól láthatóan telibe is verdesték, nem 1x, nem 2x, nem véletlen lucky shoot történt több tucat találatnál...Ezt a pontosságot tüzérségi radar+drónos GPS koordináta korrekció használatával megközelítőleg el lehet érni. De nem mondom, hogy nem kaptak Krasznopolt a szírek, az oroszok biztosan használták és használják Szíriában.
Nézd, ez a pontosság nagyjából szerintem megegyezhetünk, elég mindenre amire tüzérséggel szoktak lőni. Nyilván 120km/h-al rally crossozó Toyota Pick-up-ra nem jó, de az nem is tüzérségi célpont, még rakétáknak is feladná a leckét. Itt amit telibe akartak verdesni, azt jól láthatóan telibe is verdesték, nem 1x, nem 2x, nem véletlen lucky shoot történt több tucat találatnál...
Ma Krasznopolból tervezek postolni egy kisebb összeállítást, néhány friss cikkel is, igen érdekes dolgokat írnak. Az eddigi infok alapján összesen 11 országban rendszeresítették, és 5 háborúban használták. Van táblázatos összehasonlítás több típusú lézer-vezérelt és a GPS vezérelt lőszerekkel is. A francia és német lőszerekről nincs információ, csak a nevük. Van új fejlesztésű Krasznopol is, ami az M982 "Excalibur" paramétereit célozta be, elvileg már tesztelnek vele egy ideje, mert már régebben elkészült. Szintén koordináta vezérelt (GLONASS) mint az amerikai is. Mind a két oldalon fejlesztenek gőzerővel. Hogy van-e lézeres fejjel is kombinálva (GPS + lézer végfázisban) azt nem tudom, erre nem láttam adatot.Ezt a pontosságot tüzérségi radar+drónos GPS koordináta korrekció használatával megközelítőleg el lehet érni. De nem mondom, hogy nem kaptak Krasznopolt a szírek, az oroszok biztosan használták és használják Szíriában.
Lelőtték, vagy mit lehet tudni a dologról?Március 5-én lezuhant a szíriai légierő egyik MiG-29SzM gépe. A pilóta -Yuns al-Magdid ezredes sajnos életét vesztette.
A gép felszállása a Sayrat légibázisról:
Lelőtték, vagy mit lehet tudni a dologról?
Pont ma gondolkodtam, h betegyek e egy cikket arról, h tuningolt szm-el mennének F-16 vadászatra a szírek.Müszaki hiba. Egyébként ez az első MiG-29SzM veszteség.
Hát egyszerű dolguk biztosan nem lesz, de a megállapodás szerint a terrorszervezetekre továbbra is lehet lőni, az SAA-ra meg nem. Így aztán az oroszok xarrá bombázhatják a feketéket, de a török tüzérség nem lőheti az SAA-t. Ravasz egy megoldás, Vováék jól kitalálták. Szerintem a szultán már látja a játszma végét, de azért a látszat kedvéért duzzog még egy kicsit... Azért erősen kíváncsi lennék az orosz érvekre a tárgyaláson, mert a szultán feje nem éppen örömtől könnyező volt...
.Müszaki hiba. Egyébként ez az első MiG-29SzM veszteség.
.
.
Az műszaki hibának számit, ha egy légvédelmi rakéta vagy egy AMRAAM beékelődött a hajtóműbe, majd ott elváltozásokat okozott?
http://avia-pro.net/blog/novosti-si...ila-turciyu-v-narushenii-peremiriya-v-sirii-v