Dél-Szíriában a korábbi lázadók akik megadták magukat most orosz zsoldban indulnak Líbiába az LNA oldalára, hogy harcoljanak a szintén szírekből toborzott GNA zsoldosok ellen.
[MEDIA = twitter] 1249451171133231105 [/ MEDIA] [/ QUOTE]
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Dél-Szíriában a korábbi lázadók akik megadták magukat most orosz zsoldban indulnak Líbiába az LNA oldalára, hogy harcoljanak a szintén szírekből toborzott GNA zsoldosok ellen.
[MEDIA = twitter] 1249451171133231105 [/ MEDIA] [/ QUOTE]
Kipróbálták az oroszok a tankot
Élesben, Szíriában.
Szíriában tesztelte a T-14-es Armata harckocsit az orosz hadsereg – jelentette ki Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter a Rosszija 1 televízió egyik vasárnapi műsorában.
Manturov szerint az új tankokat azért vezényelték át Szíriába, hogy „harci körülmények között mérlegeljenek minden részletet”, ami elősegíti majd a külalak végső kialakítását. A miniszter kijelentette, a harckocsi sorozatszállítása a hadsereg számára jövőre kezdődik meg.
Elismerte, hogy a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal felszerelt T-14-es drága tank, ami részben annak a következménye, hogy még mindig tesztelik és korszerűsítik. Meglátása szerint azonban a sorozatgyártás során csökkenni fog az ára. Közölte, hogy 2021-ben engedélyeztetik az exportváltozatot is, és megkezdődnek majd a tárgyalások a külföldi megrendelőkkel. Manturov szerint a harckocsi iránt van előzetes érdeklődés annak ellenére is, hogy az orosz fél nem adhatja ki a kezéből a tank teljes dokumentációját a külföldi megrendelőknek.
Jurij Boriszov, a hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes 2018 júliusában azt mondta, hogy az orosz hadsereg a magas gyártási költségek miatt nem tervezi az Armaták tömeges beszerzését, ehelyett a meglévő haditechnika harcképességének növelését részesíti előnyben. Kijelentette akkor, hogy a Vörös téri katonai parádékon bemutatott tankok
darabja 250 millió rubelbe (mintegy 1,1 milliárd forintba) kerül.
Az Armata nehéz lánctalpas platformra épülő T-14-es harckocsit személyzet nélküli lövegtoronnyal és korszerű fedélzeti berendezésekkel szerelték fel. A legénységet a tervezők egy páncélozott, a lőszertől elszigetelt kapszulában helyezték el. A csapatoknál történő tesztelése korábbi sajtójelentések szerint 2018 novemberében fejeződött be.
Az Interfax háttéranyagában úgy fogalmazott, hogy az alapvetően új és kizárólag orosz Armata a tankok a háború utáni harmadik generációjához tartozik.
Jelenleg nincs hozzá hasonló a világon.
Boriszov 2017 augusztusában azt mondta, hogy Oroszország több mint 600 féle fegyvert és hadfelszerelést tesztelt Szíriában.
"Gyakorlatilag minden új típus, minden újdonság megjárta a szíriai konfliktust, hogy lehetőségünk legyen megnézni, milyenek a reális tulajdonságaik, hogyan viselkedik a fegyverzet" - hangoztatta.
Elmondása szerint az orosz haderő új repülőgép-felszereléseket, új tűzfegyvereket, rakétaindító rendszereket, páncélozott járműveket és egyéb új eszközöket próbált ki. Hozzátette, hogy a hmejmími légitámaszponton folyamatosan jelen vannak a hadiipari vállalatok képviselői.
Tehát az oroszoknak drága egy 3,5 millió dolláros tank.
Szerintem az Armatára jelenleg nincs szükségük.
Aps helyett lezer tgm re ugyanolyan hatasos tobbszor felhaszknalhato hk granattal szembe meg az aps meg nem bizonyitott /ahogy atgm el szembe sem tul sokszor./ a lezer vakitas viszont igen. /jelenleg nem nekik van hova fejlodniuk./ az era is bizonyos aps csak par cm rol pukkant./ az orosz tud tankot csinalni mindig is tudottSokszor kritizálom őket de pl én is úgy látom hogy az T-14 nekik nem szükséges annyira .
Nekik már inkább tényleg egy elterjedt APS kéne a t-72b3m és a t-90m tankokra .
Ismeretlen erők megtámadtak, elpusztítottak egy US Hummert Északkelet-Szíriában
https://sputniknews.com/middleeast/...estroy-us-hummer-in-northeast-syria--reports/
A Hummer US gyártmány az biztos, mint ahogyan az is hogy azok az M-16 verziók és felszerelés biztosan nem amerikai katonákhoz tartoztakIsmeretlen erők megtámadtak, elpusztítottak egy US Hummert Északkelet-Szíriában
https://sputniknews.com/middleeast/...estroy-us-hummer-in-northeast-syria--reports/
Vagy a paracelzuszok, esetleg turkomán helóták, vagy a Marsról származó gyíkemberek. Ez vicc volt.A gyíkemberek voltak...
https://www.portfolio.hu/uzlet/20200420/tortenelmi-pillanat-1-dollar-alatt-az-olaj-arfolyama-427190Tehát az oroszoknak drága egy 3,5 millió dolláros tank.
Kevésnek hangzik ez a 3,5M dollár nekem...Tehát az oroszoknak drága egy 3,5 millió dolláros tank.
Igen, nekem is. Még önköltségi áron is kevés. Talán anyagárban.Kevésnek hangzik ez a 3,5M dollár nekem...
Én is meglepődtem! Egy Leopard árán három Armatát lehetne venni?Kevésnek hangzik ez a 3,5M dollár nekem...