A topikban mindig ment a hude rossz lesz Izraelnek mantra mert.... Én meg ~10éve leírtam, hogy ez az egész tök ambivalens Izraelnek. Aszaddal van egy alapvetően békés de ellenséges kapcsolata. Ez Izraelnek elfogadható állapot! Egy ellenzéki győzelem kiszámíthatatlan lett volna legalább annyi gondot okozhatna Izraelnek mint előnyt.
Uígy az Orosz jelenlét se hude zavarja Izraelt. Még amikor az Orosz gép (véletlenül vagy sem) lepörgött is meg tudták beszélni nem volt érdemi eszkaláció. És Izraelnek alapvető volt, hogy az Asszad rezsimnek legyen játszótere hagyatkozhasson Oora. Ha ez nem így lett volna Irán mindent is kérhetett volna Asszadtól ami Izraelnek elfogadhatatlan lett volna. Lehet szemet forgatni de az Orosz beavatkozás sztem összességében előnyösebb volt Izraelnek mint nem.
Oded Yinon másképp gondolta ezt. Azt sem gondolom, hogy a zsidók végleg lemondtak volna a Nílustól az Eufráteszig tartó Nagy-Izraelről.
Ugye ebben az áll, hogy minden arab államot szét kell bontani kisebb egységekre. Ahogy ez gyakorlatilag már megtörtént Irakban, Szíriában, Libanonban, Líbiában, Jemenben.