[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 869
32 871
113
1. nem fogod fel, hogy attól hogy valaki örül Assad bukásának, még nem örül az iszlamistáknak,
vagy nincs tisztában vele, hogy ez mekkora probléma
2.Oo nem játszott sehogy. mindenki tudja, hogy azért nem tettek semmit, mert nem voltak rá képesek.
És nem azért mert a tévedhetetlen Putin így tervezte.
De ez nem olyan, hogy majd nem örülsz nekik, és akkor inkább demokraták jönnek, és hozzák a rózsaszín unikornisokat meg a genderbudit. Asszad vagy lefejezők, ez az ottani realitás, ahogy ezt több évtized tapasztalata mutatja. Ha Asszad bukásának örülsz, azzal az iszlamistáknak örülsz.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 867
20 063
113
Izrael levele az ENSZ-nek:
Konkrét és ideiglenes intézkedéseket tettünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a polgárainkat érő fenyegetést,
különösen a Golán-fennsíkon.
Izraelnek nincs szándéka beavatkozni a szíriai erők közötti konfliktusba, célunk a biztonságunk biztosítása.
Bocs de ez egy nagy bullshit. A Golán Fennsíkot is azért szállta meg Izrael anno, hogy a határait biztosítsa. Aztán most eltelt pár évtized, Nethanjau kijelenti, hogy a Golán az Izraeli állam szerves részét képezi, és most akkor ismét kitoljuk a határainkat amit pár évtizede már kitoltunk, hogy biztosítsuk a régi - új határt. De ők nem akarnak beleavatkozni a konfliktusba. (de állal előre totálisan beletenyereltek). Most már csak az a kérdés, hogy kit néznek hülyének? Az ENSZ-t, Szíria maradékát, vagy úgy az egész világot? Azért a hülyeségnek is van határa már elnézést.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 376
10 700
113
nem csak a fenntartó... Nézd már meg a videókat bzm.
itt találsz eleget:

Szerinted itt senki nem képes utánanézni hogy kiket tartottak fogva vagy nem fogják fel az emberek hogy akármelyik arab vagy izraeli börtönben meglehetne ugyenezt csinálni rákos stb halottakról?
wn9oMtQ.png

Iszlám állam hívőket https://x.com/LogKa11/status/1866288152983343566 meg olyanokat akik ilyeneket csinálnak https://x.com/WarMonitors/status/1866487015174221865

Felfogod egyáltalán hogy azoknak a propagandáját öklendezed vissza akik éppen izrael/USA kedvenceit mészárolják kórházakban meg az utcán? https://t.me/operasyonhaber/37946

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 082
25 976
113
De ez nem olyan, hogy majd nem örülsz nekik, és akkor inkább demokraták jönnek, és hozzák a rózsaszín unikornisokat meg a genderbudit. Asszad vagy lefejezők, ez az ottani realitás, ahogy ezt több évtized tapasztalata mutatja. Ha Asszad bukásának örülsz, azzal az iszlamistáknak örülsz.
Te így gondolod, én meg úgy, hogy IL-nek elemi érdeke volt Assad eltakarítása.
Elejét véve a további iráni mókának. Legyenek azok fegyverszállítások vagy drón berepülések.
Ettől még marhára nem jó ha a lefejezősök jönnek utána.
Ezért is kell a buffer, amíg nem konszolidálódik a helyzet.
Akár egy, akár 5 év múlva.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 082
25 976
113
Szerinted itt senki nem képes utánanézni hogy kiket tartottak fogva vagy nem fogják fel az emberek hogy akármelyik arab vagy izraeli börtönben meglehetne ugyenezt csinálni rákos stb halottakról?

Iszlám állam hívőket https://x.com/LogKa11/status/1866288152983343566 meg olyanokat akik ilyeneket csinálnak https://x.com/WarMonitors/status/1866487015174221865

Felfogod egyáltalán hogy azoknak a propagandáját öklendezed vissza akik éppen izrael/USA kedvenceit mészárolják kórházakban meg az utcán? https://t.me/operasyonhaber/37946
Figyu, már nem kell mosdatni Assadot, már vége van a csávónak.
Azt meg eddig is mindenki tudta, aki nem az orosz kvázi-világban létezik, hogy Assad egy véreskezű kis mókamester volt.
Ez tény, ahogy a börtön is. Az, hogy a lefejezősök nyilván felhasználják támogatás szerzésre, az is világos.
De ettől még tény marad.

Bocs de ez egy nagy bullshit. A Golán Fennsíkot is azért szállta meg Izrael anno, hogy a határait biztosítsa. Aztán most eltelt pár évtized, Nethanjau kijelenti, hogy a Golán az Izraeli állam szerves részét képezi, és most akkor ismét kitoljuk a határainkat amit pár évtizede már kitoltunk, hogy biztosítsuk a régi - új határt. De ők nem akarnak beleavatkozni a konfliktusba. (de állal előre totálisan beletenyereltek). Most már csak az a kérdés, hogy kit néznek hülyének? Az ENSZ-t, Szíria maradékát, vagy úgy az egész világot? Azért a hülyeségnek is van határa már elnézést.
Meglátjuk.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 402
36 231
113
Logikus lépés, ahogy az USA is
Vagy a kurdokkal is bajunk van? :eek: :D
Nekem nincs amíg otthon robbantgatnak...de a törököknek van...
Tehát akkor Izrael a törökök ellen is megy....

• Tetszik
Reactions: zsolti and Ramzana

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 495
14 076
113
Elejét véve a további iráni mókának. Legyenek azok fegyverszállítások vagy drón berepülések.
annyira örülök hogy ilyen jó stratégiai érzéketek van. eddig volt Gáza "langyvíz", meg libanon szintén. szíria meg csendben tűrt.
most lesz pluszban egy teljes sziriai határ szakasz ádáz teroristákkal. Katonátok több nem lesz inkább kevesebb ellenségetek meg rengeteg.
Donald se mindenható. neki se lesz sok oda adható.
szőr kezdjél edzeni neked is be kell szállni nem csak szó csatázni.
Irán atomhatalom lesz rövidesen.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 402
36 231
113
Viszont Bejrút a cél...részben...nagyot ugranak...
Majd a leérkezés érdekes lehet...

• Tetszik
Reactions: Pogány

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 286
51 374
113
Ezeket én jelen helyzetben el tudom fogadni, nem vagyok álszent, egy országnak meggyengült a régi ellensége, újraszerveződés alatt kihagyni egy ilyen zavarosban halászást nem csak bűn, ehyenesen hiba lenne. Akik jönnek most, a HTS is fognak még problémát okozni szinte biztosan. Magaslatokra bementek, amit értek ex szír hadianyagot szétlőtök, értem. Én is ezt tenném. Csak azok a kurva telepek ne lennének nemzetközileg vitatott területen, meg vigyáznátok a civilekre, nem is utálná annyira a világ Izraelt. De ezek mellett hogy vannak, mikor te kritizálni mered az oroszokat, az úgy azért erős kontrasztot mutat :D !

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 082
25 976
113
annyira örülök hogy ilyen jó stratégiai érzéketek van. eddig volt Gáza "langyvíz", meg libanon szintén. szíria meg csendben tűrt.
most lesz pluszban egy teljes sziriai határ szakasz ádáz teroristákkal. Katonátok több nem lesz inkább kevesebb ellenségetek meg rengeteg.
Donald se mindenható. neki se lesz sok oda adható.
szőr kezdjél edzeni neked is be kell szállni nem csak szó csatázni.
Irán atomhatalom lesz rövidesen.
figyu, számoljál:
Hamas: pipa
Gáza: pipa
Hezbollah: pipa
Libanon: pipa
Szíria: pipa
Irán: kapott némi jelzést, azóta kicsit csendben van

• Tetszik
Reactions: Loken

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 082
25 976
113
Ezeket én jelen helyzetben el tudom fogadni, nem vagyok álszent, egy országnak meggyengült a régi ellensége, újraszerveződés alatt kihagyni egy ilyen zavarosban halászást nem csak bűn, ehyenesen hiba lenne. Akik jönnek most, a HTS is fognak még problémát okozni szinte biztosan. Magaslatokra bementek, amit értek ex szír hadianyagot szétlőtök, értem. Én is ezt tenném. Csak azok a kurva telepek ne lennének nemzetközileg vitatott területen, meg vigyáznátok a civilekre, nem is utálná annyira a világ Izraelt. De ezek mellett hogy vannak, mikor te kritizálni mered az oroszokat, az úgy azért erős kontrasztot mutat :D !
Válaszolhatnék rá, hogy én hogyan gondolom, de tökéletesen parttalan vitát eredményezne. Megint.
Aztán azoktól, akik teljesen orosz áhitatban vannak megkapnám, amit ők is csinálnak: részrehajlók.

Bővebben jelenleg amúgy is tök fölösleges még Szíriát elemezni, amikor túl sok még a változó és
naponta alakulnak máshogy a dolgok.
Meglátjuk mire fut ki.
Még a végén lehet, hogy -mivel konszenzus kell valamennyire, hogy az országot kormányozzák, nem
lehet full lefejezősbe tolni- megcukisodtak és tök jó kimenetele lesz a váltásnak :D

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 286
51 374
113
figyu, számoljál:
Hamas: pipa
Gáza: pipa
Hezbollah: pipa
Libanon: pipa
Szíria: pipa
Irán: kapott némi jelzést, azóta kicsit csendben van
Gyűjtitek a barátokat, de eddig ez a kör a tiétek, vitán felül.

Olyan jól ment és megy, ez egy nagy sorozat jelenleg. Azt kéne végiggondolni, hogy vajon a megbékélést elhozza e?

Amíg marad sok millió titeket gyűrűbe fogó és gyűlölő arab, nem cserélnék senkivel Izraelben.

Már pedig maradt, nem is kevés. Aki egy új jövőbeni nagy barátotok lehet, az pont a harmatgyenge Törökország.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 082
25 976
113
Gyűjtitek a barátokat, de eddig ez a kör a tiétek, vitán felül.

Olyan jól ment és megy, ez egy nagy sorozat jelenleg. Azt kéne végiggondolni, hogy vajon a megbékélést elhozza e?

Amíg marad sok millió titeket gyűrűbe fogó és gyűlölő arab, nem cserélnék senkivel Izraelben.

Már pedig maradt, nem is kevés. Aki egy új jövőbeni nagy barátotok lehet, az pont a harmatgyenge Törökország.
Hány évtizede ment a próbálkozás, a nem visszük végig a háborúkat, mert majd a nemzetközi szerződések,
meg majd az ENSZ, meg majd 'megjavulnak'...
Nem igazán jött be.
Most jön a B-terv.

A buffer meg pont ezért kell.
És talán ezért kell feljebb menni a libanoni-szír határon még:

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 286
51 374
113
Válaszolhatnék rá, hogy én hogyan gondolom, de tökéletesen parttalan vitát eredményezne. Megint.
Aztán azoktól, akik teljesen orosz áhitatban vannak megkapnám, amit ők is csinálnak: részrehajlók.

Bővebben jelenleg amúgy is tök fölösleges még Szíriát elemezni, amikor túl sok még a változó és
naponta alakulnak máshogy a dolgok.
Meglátjuk mire fut ki.
Még a végén lehet, hogy -mivel konszenzus kell valamennyire, hogy az országot kormányozzák, nem
lehet full lefejezősbe tolni- megcukisodtak és tök jó kimenetele lesz a váltásnak :D
Legyen így, megnéznék egy emberjogi aktivista Hippi ex ISISes HTS-est, ahogy sírdogál a bolygó felmelegedése miatt.

Az esélye ennek azért igen kicsi, ezek a handzsárral való lefejezésekhez jobban értenek sztem...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 402
36 231
113
Izrael a török hadiipar fellendülését szeretnê.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 402
36 231
113
Barátokat szerezni így könnyű.