[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
254
2 519
93
A törököknél éppenséggel az oroszok építenek egy atomerőművet. Jövőre már elindulhat az első blokk. És megegyeztek egy második atomerőműről is.
Ezt nem a piszkos bomba miatt írtam, hanem az elvárható üzemeltetési fegyelemtől, szabályok betartásáról! A törököknek nagyon oda kell rakni magukat, hogy adott időre felhozzák az üzemeltetőiket a kívánt szintre, ellenben nem lesz beüzemelés.
Más különben, igen, elindulhat a török erőmű, ha addig Kardigán nem viszi túlzásba az oroszok kárára a terjeszkedést! Ha van esze az oroszoknak, akkor rubelben kérik a hiteleket felvenni és akkor nagyon jól fognak járni!

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 065
1 681
113
Köszönöm az oldalakon keresztül berakott infókat, így azért nagyjából érteni lehet, mi miért történt.

Én is úgy gondolom, hogy Szíria a múlt. Lehet, hogy lesz egy bábállam Szíria néven de azt már most látni, hogy ami volt, elmúlt. S valahol megértem azokat is, akiknek tele volt a tökük már a folytonos háborúzással és a kegyetlenkedéssel. Igaz, átmenetileg kapnak még egy jó adagot belőle.

Többen írtátok, hogy nem volt Asszadnak támogatottsága. Én erről azt gondolom, hogy ha erre a vidékre átültetnék azokat a konfliktusokat amik ott voltak, a "hivatalos" haderő félreállása esetén itt is ez lenne az eredmény. Ez nem támogatottság kérdése, passzivitásé. Lehet, hogy az átlagember csak annyit szeretne, hogy hagyja mindenki békén a faszba.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 795
26 357
113
Ha lesz szakadás, ez alapján érdemes lenne határokat húzni, de ez úgy sem fog megvalósulni mivel a történelem azt mutatja, a nagyok érdeke a folyamatos feszültségek fenntartása bármi áron:
1214px-Syria_Ethnoreligious_Map.png

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 997
39 902
113

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
403
1 291
93
karácsony és ünnepek okán gondolom, meg modik is pihennének.
ott meg mindig balhé volt, meg az ukriknál újra lett net mert előbújtak a trollok
a közleményeket is lezárták, elég sokan olvassák az oldalt, szerintem megérdemelt volna minimum egy rövid pár mondatos tájékoztatást a köz..így ez az eljárás kissé szerintem kínos és szánalmas.

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
559
840
93
Nem hiszem, hogy egy orosz proxy kell Törökországban a sarkába. Hisz nekik Közép -Ázsiában és a Kaukazusban az oroszok a fő ütközési pont.

Amit nyerhetünk egy török bábállammal, ha a katari gázvezetéket megépítik a szaúdiakkal,
2024-SZIRIA-GAZ-1-780x470.jpg
A térkép alapján nem látom, hogy az orosz bábállamocska miért zavarná azokat a kék meg piros csíkokat. Nem is esik az útjukba.
A földközi-tengeri gázmezők esetében csak jobb olyannal tárgyalni, akinek eleve nincs rá jogalapja.
Meg szerintem a törökök szívesebben egyezkednének az oroszokkal, mint holmi öböl-beli hátterű bandákkal.
És ha megfigyeled, a térség országainak (meg a külsősöknek is) soha nem okozott gondot, ha valakivel az egyik fronton ellenségek, a másik fronton meg barátok.
Szóval simán elválasztják ezt a Kaukázustól.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 230
6 152
113
A térkép alapján nem látom, hogy az orosz bábállamocska miért zavarná azokat a kék meg piros csíkokat. Nem is esik az útjukba.
A földközi-tengeri gázmezők esetében csak jobb olyannal tárgyalni, akinek eleve nincs rá jogalapja.
Meg szerintem a törökök szívesebben egyezkednének az oroszokkal, mint holmi öböl-beli hátterű bandákkal.
És ha megfigyeled, a térség országainak (meg a külsősöknek is) soha nem okozott gondot, ha valakivel az egyik fronton ellenségek, a másik fronton meg barátok.
Szóval simán elválasztják ezt a Kaukázustól.
Azokat nem de egyre jobban "mélyül" a Szír-Ukrán "barátság"."Felkelők mögött nem csak törökök vannak ott hanem Ukránokat is "bevették" a buliba meg áttetelesen Usa-Izrael is szerepet játszott Aszad bukásában.

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
559
840
93