<blockquote rel="joker"><blockquote rel="margarin"><blockquote rel="joker">
Nem kizárható, hogy az oroszok eltűntetik a bizonyítékokat, ha az az érdekük.
Szerintem ha az lett volna az érdekük akkor meg sem találják.
</blockquote>
Nehéz ezeket nem megtalálni.
<blockquote rel="joker"><blockquote rel="Fennek"><blockquote rel="joker">... ráadásul az egyik legmaszívabb része a gépnek? ....
ne felejtsd el, hogy a gép felrobbant. Ha lenne robbanásellenes szuper fekete doboz, azzal pakolnák körbe a tankokat.
</blockquote>
A személyszállítók nagyrészénél is faszául egybemarad, ha az leesik, ott is van tűz meg sok sok G-s erőhatás. Ha egy repesz nem kapja telibe a rakétából, akkor semmivel sincs nagyobb fizikai- vagy hőterhelésnek kitéve, mint egy személyeszállítógép amikor lezuhan. Ráadásul ez a doboz kisebb, mint amiket a személyszállítóknál használnak, ugyanolyan anyag és falvastagság mellett emiatt masszívabb. Végül, de nem utolsó sorban ezeket arra tervezték, hogy amikor lezuhan a gép akkor ebből a miértekre és a hogyanokra a válaszokat ki lehessen szedni. Nem kizárható, hogy az oroszok eltűntetik a bizonyítékokat, ha az az érdekük. </blockquote>
A Szu-24 fekete doboza a gép farokrészénél van elhejezve. A torok rakéta pont a farokrészt-hajtomuvet találta el....
</blockquote>
A hajtómúvet hátulról egy tankkal sem lehetne átlőni, több méter titán. De legyen, akkoris minimum két fekete doboznak kellene lennie, egyiknek pl hátul, a másiknak valahol az orrban, vagy pilótafülkében vagy pont a katapultülésen. Nekem nem kerek a történet, hogy nem tudják kinyerni az adatokat. Ha nem nyerik ki okuk van rá, ha berepült török légtérbe akkor azért, ha nem repült be akkor azért, hogy elkerüljék a drasztikusabb válaszlépéseket.</blockquote>
Azért túlzásba nem kell esni, a hajtómű legmasszívabb részének (turbinatárcsa) keresztüllövéséhez vagy végzetes sérülésének okozásához is elég egy gépágyú, az egyéb részeken elég a kézifegyver is. A több méter titánt meg felejtsd el, nem harckocsiról van szó. Még egy páncélozott csatarepülőgépen is mm-ben mérik a páncélzatot, és általában csak a pilótakabint és a hajtómű egy részét védik azokon is, ráadásul azok éppen ez miatt a plusz súly miatt mind hangsebesség alatti típusok. Ha a Szu-24-et is ilyen komoly páncélzattal látnád el, az is csatagép lassúságú típus lenne. Két fekete doboz meg nincsen egy gépen, pláne nem a katapult-ülésben. A harcigépeken egyetlen fedélzeti adatrögzítő van, az utasszállítókon is, csak ott még van pluszként fedélzeti hangrögzítő is (a személyzeti beszédhangok, rádió-kommunikáció és a zörejek rögzítésére).</blockquote>
Nem a páncélozásról beszéltem, hanem a hajtóműről. Az önmagában több méter hosszú. Ha oldalba lövöd, akkor törnkreteheted, de hátulról beérkezve semmilyen repesz nem megy keresztül több méternyi szinte tömör fémen, aminek nagyrésze valamilyen titánötvözet.
A két fekete doboz ötlete az utasszállítókról jött, mert azokon kettő van, katonai gépen meg egyértelmű lenne az üléshez erősíteni, mert az elhagyja a gépet ielőtt lezuhan, így nagyon keresni sem kellene.
<blockquote rel="antigonosz">
Csak nézegetem ezt a táblázatot és nekem az jön le, hogy az oroszok és Irán által támogatott erők csaknem jutnak egyről a kettőre! Ellenben a kurdokkal és az irakiakkal. Akkor most hol van az a több ezer bevetés meg számolatlanul kiirtott teveb@szó?? Vagy én nézek valamit rosszul?
</blockquote>
A terroristák eléggé átcsoportosították az erejüket az SAA meg a Hezbollah ellen. A többi így terjeszkedhez, a szíreknél meg úgy tűnik, mintha stagnálnának az orosz légi támogatás ellenére.