<blockquote rel="silurusglanis">Az a gond, hogy habár itt a fórumon is többen jártak itt-ott, Vukováron is, de nehéz őket szóra bírni.
Amúgy egy HTKA-s videós vagy csak hangalapú formátumon már én is gondolkodtam. Mondjuk havi egy vagy két műsor, beszélgetős és a technikára fókuszálva?
Ez bizony nem könnyű. Aki hajlandó is megszólalni az a legtöbb esetben nem a technika mögött állt hanem előle futott.
Sokan még ma is félnek az ott élők közül, inkább úgy vannak vele, hogy a jelenre/jövőre koncentrálnak és a múltat inkább eltemetik magukban.
Nagyapám a nyugati fronton harcolt a 2.VH-ban fél szeme ott is maradt. A haláláig nem volt hajlandó beszélni arról, hogy mit élt át a háború alatt.
Annyit tudok róla, hogy huszárként(!) vonult be és géppuskásként szerelt le. Mikor a technikáról kérdezgettem nem igen mondott semmit. Géppuskája típusát is úgy tudtam meg hogy mutattam neki egy képet a Solothurn 31M-ről de csak a fejét rázta, az MG-42-re is viszont az MG-34-re rábólintott. Szóval tisztában volt vele, de nem akart beszélni róla.
</blockquote>
Nem, a háborús témákat nyilván főleg nem technikai szempontból lenne jó felvenni, hanem úgy összességében.
Bár aki könnyebben beszél róla, azt azért az eszközökről, praktikákról is lehetne kérdezni.
A videós/"rádiós" formátumot úgy értettem, ahogy pl. a katpolosok csináltak egy adást egy volt MN harckocsizó tiszttel.
Talán érdekes lenne pl. a volt légvédelmi tisztekkel, első körben. Aztán ha jó a dolog, talán külföldiekkel is. Csak az a gond, hogy még mindig nagyon könnyű belefutni az "erről nem tudom, hogy beszélhetek-e" mondatba.