szerencsére az összes (30?) 29-es is elfüstölt..A repülőtereken az L-39 és MiG-23MF/ML repülőgépek már régen le voltak állítva. Egyik sem aktív.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
szerencsére az összes (30?) 29-es is elfüstölt..A repülőtereken az L-39 és MiG-23MF/ML repülőgépek már régen le voltak állítva. Egyik sem aktív.
Izrael és nagyizrael jár élen a népirtásban világszinten ha az elmúlt évtizedeket és napjainkat nézzük.szemétláda Erdogan csak megcsinálja, rohadjon meg
Pedig a töröknek van már egy népirtása, amivel máig nem volt képes szembe nézni.
Azok mind főtisztek, és alaviták. Elmondom én neked, kivégzik őket mint a szart egy rozsdás kiskéssel fogják lefejezni őket. Ez kb. az iszlám állam ahogy nézem...Külön parancs van arra, hogy aki orosz katonára lő, ha túléli, kivégzik ott helyben. Kíváncsi leszek, hogy a szír pilótákkal mit fognak kezdeni, mert szükségük van rájuk.
Ugyan azt csináljátok, és mindketten elítélitek egymást Szíria nemzetközi területein belülre való behatolásért, plusz a vicc az egészben, hogy az oroszokat is mert bement Ukrajnába.Pont ő.... Cukker![]()
Törököket se féltsd, ott vannak az élmezőnyben. A kurdoknak nemsokára kicsengetnek szerintem.Izrael és nagyizrael jár élen a népirtásban világszinten ha az elmúlt évtizedeket és napjainkat nézzük.
Amúgy lehet itt nyafofgni bazzz, de kurva őszinte leszek, elgondokodtam kicsit, és én jelen pillanatban Szíriában élő keresztényként, jobban örülnék ebben a pillanatban ha Merkavák jönnének be a falvamba kék fehér lobogó alatt, mint ha a HTS-es ninják fekete felvarróval.Kunitrában a 7dd, 77.zlj-a
Merre van az Usa bázis?Nem a kurdok lakta régióban?Ha teljesül törökök vágya hogy fizikálisan elválasztják őket a határtól talán békén is lehetne őket hagyni.Gondolkozom mi "hasznuk lehet" az Usa számára.Pl az hitszónok aki állítolag a felkelést csinálta Erdogán ellen azóta is az Usa ban él...Azért szeretik ha mindenkit sakkban tarthatnak..(ki nem)Szóval valamire jók lehetnek a kurdok is.Egy kis bombázás felkelőékre és csend lesz.Törököket se féltsd, ott vannak az élmezőnyben. A kurdoknak nemsokára kicsengetnek szerintem.
Az meghalt pár hónapja, ha Güllenre gondolsz.Merre van az Usa bázis?Nem a kurdok lakta régióban?Ha teljesül törökök vágya hogy fizikálisan elválasztják őket a határtól talán békén is lehetne őket hagyni.Gondolkozom mi "hasznuk lehet" az Usa számára.Pl az hitszónok aki állítolag a felekelés csinálta Erdogán ellen azóta is az Usa ban él...Azért szeretik ha mindenkit sakkban tarthatnak..(ki nem)Szóval valamire jók lehetnek a kurdok is.
Igen arra gondoltam.Az meghalt pár hónapja, ha Güllenre gondolsz.
Amíg a szart nem kavarták a zsidók, az amcsik meg a törökök addig a keresztények Assad alatt a lehetőségekhez mérten nyugalomban élhettek. A Merkavák és vezetőik meg azok vezetőik eddig soha sehova nem vitték el a békét csak a pusztítást. Az EU is ilyen, csinál valami ótvar nagy faszságot, horror drágán hoz rá egy félmegoldást, aztán le- fel- meg összevisza szopja magát és egymást minden politikus, hogy " megcsináltuk".Amúgy lehet itt nyafofgni bazzz, de kurva őszinte leszek, elgondokodtam kicsit, és én jelen pillanatban Szíriában élő keresztényként, jobban örülnék ebben a pillanatban ha Merkavák jönnének be a falvamba kék fehér lobogó alatt, mint ha a HTS-es ninják fekete felvarróval.
Ez az igazság.
Egyértelmű, én sajnálom hogy megbukott Asszad, a zsidóknmeg megérik a pénzüket, nagy szarkavarók.Amíg a szart nem kavarták a zsidók, az amcsik meg a törökök addig a keresztények Assad alatt a lehetőségekhez mérten nyugalomban élhettek. A Merkavák és vezetőik meg azok vezetőik eddig soha sehova nem vitték el a békét csak a pusztítást. Az EU is ilyen, csinál valami ótvar nagy faszságot, horror drágán hoz rá egy félmegoldást, aztán le- fel- meg összevisza szopja magát és egymást minden politikus, hogy " megcsináltuk".
Igen, erre utaltam kb. ma reggel, hogy az ukránokat Trump eladta kilóra, az oroszok meg a szíqr kormányerőket, az amcsik a kurddokat.![]()
Erbszt Adrienn - geopolitikai elemző
Erbszt Adrienn - geopolitikai elemző. 10 547 ember kedveli · 8 ember beszél erről. Külpolitikai cikkek, naprakész hírelemzések elsősorban geopolitikai és energetikai aspektusból.www.facebook.com
Az évtized alkuja a láthatáron: Szíriáért Ukrajna?
Lehet, hogy egy nagyszabású amerikai - orosz egyezség megvalósulását látjuk? Talán igen:
A közel 10 éve a térségben állomásozó orosz hadsereg a rettegett Iszlám Állam és más erők visszaszorítását követően épp most engedi el Aszad kezét. Ennél jóval meredekebb helyzetekben is kihúzták már a csávából.![]()
Aszad forgatókönyv szerűen, sértetlenül és zokszó nélkül elhagyja az országot, majd Moszkvában landol, ahol tárt karokkal várják. Valószínűleg megkezdi élete végéig tartó oroszországi menekült státusztát.![]()
Donald Trump arról nyilatkozik, hogy Ukrajnának meg kell egyeznie Moszkvával. (Ugyanerről nyilatkozott többször is Elon Musk, aki most már jelentős politikai hatalommal is bír.)![]()
Amerikának a Közel-Kelet kell, Oroszországnak pedig a posztszovjet térség. A csere logikus, időszerű és kölcsönösen előnyös lehet. Moszkva csúnyán belerondított az USA közel-keleti terveibe, amikor is 2015-ben bevonult Szíriába és fegyerekkel fixálta a Nyugat számára elfogadhatatlan, Irán-barát Aszad kormány uralmát. Ám még inkább felkavarta az orosz határnál - állónak addig sem mondható - vizet Washington az ukránok nyugatra orientálásával és katonai támogatásával. Most minden a helyére kerülhet? Csak kár, hogy az érintettek megint nem lettek megkérdezve.
Európa meg újfent csak pisloghat, mint hal a szatyorban.
szerk:
1perccel lemaradtam, mert bemásoltam.![]()
Háát ,hogy az alavitákkal mi lesz..nem tudom tesz e értük bárki is.Azért elég gáz hogy Asszad Moszkvában biztonságban mosolyog a klánja meg a halál torkában...Talán ha benne vannak ők is az alkuban.Ha az orosz bázisok maradnak az alaviták is?Igen, erre utaltam kb. ma reggel, hogy az ukránokat Trump eladta kilóra, az oroszok meg a szíqr kormányerőket, az amcsik a kurddokat.
Minden nagy elárult minden hasznos kis saját parasztot, ahogy ez szokott lenni. Itt az ukránok, alaviták, és kurdok lesznek nagyon faszra húzva, Orosz/Amerikai/Zsidó/Török háttéralkuval, figyeljétek meg...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..