[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Azt meglátjuk, hogy mennyire szerencsétlenkednek a következő pár napban.

Amúgy szerinted hány független fényképész szaladgál az ISIS által uralt területeken?
Ezen kár vitázni,egy ilyen képhez nem kell fényképész csak egy telefon...az IA. szarik a civilekre a saját maga életét is leszarja többségük.
Értelem szerűen a múltról lehet beszélni,hogy mit hoz a jövő az sajnos nem tudom...
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
ez egy szír hírportál.
Hozzászólásokat nézted?

It is also quite possible that ISIS burned the children themselves for a propaganda video.

Positively yes!
Now, as the account has been suspended, I can’t give advice!
Now, he kid on the picture looks like horror movie make up and not real burns.
NB : a friend of mine shoots horror movies. You’ll have a hard time not ending at least ending playing a zombie a few times while knowing such movie maker Now, the make up artist who did this kid is much better than the White Helmet’s one. He should stop this folly : he has future in the movies


I agree Daeshbag. A look at the victims of Firestorm Bombing in WW2 shows the distortion of the poor souls who died in such a horrific way. The dreadful iconic photo of a young Vietnamese girl fleeing along a road after a US napalm strike shows her skin hanging off. Amazingly she survived the ordeal, ironically due to US medical attention. She is alive today.


Civilian casualties in Israeli actions are far more likely to be the result of collateral damage resulting from defensive actions taken by the IDF to Hamas attacking Israel from a civilian structure. While Isreal has never denied inadvertently killing civilians during those wars, it clearly not from any deliberate targeting by Israei forces.

We see it in Isreal, Iraq, Syria, i.e., wherever Islam is: exposing your own civilians to enemy fire in hopes of getting a propaganda opportunity. Whether it be using human shields or setting up mortars in a hospital courtyard, the result is the same.


Elég meredek, ahhoz képest, hogy szírek.

Mondjuk így jobban megnézve az tényleg fura, hogy a feje szétég, de a haja (még a kis fürtjei sem) égnek meg, a ruha is épp, kivétel azt a részt ahová a "mondjuk sminket" belekente.
Keze is vérzik, de csak ott sérült ahol nincs ruha.
Feketére ég az arca, de az alsó ruháján a fehér csík fehér marad...hm..

A cikkben azt írja, hogy a lázadók hozták ezt nyilvánosságra! Saját maguk lejáratására?
A link meg egy felfüggesztett twitter fiókra mutat.

Elég propaganga szaga van.
Jó hiteles weboldal.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Szír kormány portál,1000éve linkelünk be tőlük a hitelességét fenntartással kell kezelni mint minden szíriai témájú híroldalnak még a CNN.-nek is.
Mindkét oldalon terroristák vannak (fsa.,IA.) minden ilyen hír a félelemkeltésről szól,felesleges európai fejjel logikát keresni benne,egyébként az szól hozzá cikkhez aki akar következtetni ebből felesleges.
 
  • Tetszik
Reactions: Kukorica János

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 381
113
Afrini kurd "speciális alakulat"

C1VJBrQWgAA5TNz.jpg
 

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93
Mindamellet, hogy borzalmas egy szerencsétlen gyereket igy látni, azért megható, hogy a barbár állam is elkezdett aggódni a gyermeklelkekért....közel lehet a vég.

Van egy rész koránban, ami megengedi a támadások egyenlő minőségben történő megtorlását. Amikor az ISIS élve elégeti az elfogott pilótákat, az az ő értelmezésük szerint jogos és helyénvaló, mivel a ledobott bombák ugyanúgy megégetik azokat, akik az útjukba kerülnek. Ezeket a képeket azért engedik megjelenni(általában ők maguk terjesztik őket), hogy tudatosítsák a szimpatizánsaikban, hogy a törökök kegyetlenül mészárolják az "övéiket", és ezért minden eszköz megengedett velük szemben.


Az említett korán részlet: https://quran.com/16/126
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and gioo

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Azért nagyjából hasonló területről beszélünk. +-10km
De nem teszik egyiket sem, amit több mint furcsának találok.
Nem lehet megtartani az állást sokáig. Egy ellentámadás komoly veszteségeket okozna nekik. Az SAA hónapokig képes lenne nélkülözni az utat. Nincs semmi értelme megtámadni azt a szakaszt. Kivéve ha más a primer célpont, akkor lehetne másodlagosnak.
Én is hiányolom ott a támadást, szerintem is támadhatnának :)
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
a NATO. tag törökország orosz gyilkos légiflottája ,brutálisan bombázza Al-Babot hetek óta.Rengeteg a civil halott sok gyerek.Természetesen se Uli. se a nyugati média nem nyivákol ez ügyben.
+18
https://www.almasdarnews.com/articl...ilitary-intensifies-airstrikes-syrias-al-bab/
A minap volt egy drón felvétel a városról, nagyon szét csapták. Valamiért elfelejtettem mondani, h azt sem csöves tüzérségel lőtték szét. Azért most az orosz media is kussol rendesen.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
A minap volt egy drón felvétel a városról, nagyon szét csapták. Valamiért elfelejtettem mondani, h azt sem csöves tüzérségel lőtték szét. Azért most az orosz media is kussol rendesen.
A Mosul környéki mészárlást se nagyon tupírozzák az oroszok lehet hogy csak objektívek :eek: mert tudják milyen egy háború....
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 720
17 081
113
Azért meglep néha az átlag civil debilitása; ez nem a XIX-század, ahol felvonultak a hadak egymással szemben, a civilek meg a dombról nézték a hentet. Sajnos a háború sem előtte, sem utána nem kímélt senkit. Nem véletlenül írták sokan, hogy a civilizáció vége az első világháború kezdete volt. Bocsánat az offért.