[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Syria01F-01.png

http://www.balkaninsight.com/en/art...oviet-arms-pipeline-flooding-syria-09-12-2017

A tanulmányaim során, valami elképzelhetetlen széles folyó képe jelent meg. Valószínűleg, hogy i.e. sok évvel, amikor jégkorszak volt, ott sokkal csapadékosabb időjárás volt. Most ilyen. A mi Tisza folyónk, ettől sokkal jobb. A jeges árvízről nem is beszélve.

A nád elfoglalja a kép nagy részét. Ezen kell átkelni.

"Az átjáró az Eufrátesz felett - a folyó széles része a legalacsonyabb áramlással."

DJjjf03W4AEoKgg.jpg

• Tetszik
Reactions: zeal and antigonosz
A tanulmányaim során, valami elképzelhetetlen széles folyó képe jelent meg. Valószínűleg, hogy i.e. sok évvel, amikor jégkorszak volt, ott sokkal csapadékosabb időjárás volt. Most ilyen. A mi Tisza folyónk, ettől sokkal jobb. A jeges árvízről nem is beszélve.

A nád elfoglalja a kép nagy részét. Ezen kell átkelni.

"Az átjáró az Eufrátesz felett - a folyó széles része a legalacsonyabb áramlással."

DJjjf03W4AEoKgg.jpg
A délutáni Isis menekülős képig én is azt hittem hogy akkora mint Duna vagy a Volga Volgográdnál.

• Tetszik
Reactions: jani22
De lehet az csak egy kis mellékága, mondjuk most nézem wikin hogy az átlagos vízhozam az 350 m3/s max pedig 2500 a duna összehasonlításképpen budapesten 2350 torkolatnál pedig 6500m3/s, szóval lehet tényleg ilyen kicsi, és történelmileg nagy inkább :)

• Tetszik
A folyami átkeléshez.
Én hidász voltam Ercsiben 79-80-ban . 500 méter pontonhidat 20-25perc alatt szoktunk építeni.( Ercsinél 500m széles a Duna a Csepel szigetig )
500 méter hídhoz négy pontonos század kellett. Ugyanezt a PMP pontonkészletet használtuk minta ami a képeken van a szíreknek ,még a motorcsónakjaink is ugyanezek a szarok voltak. Az oroszoknak már akkor sokkal korszerűbb kéttestű csónakjaik voltak sokkal erősebb motorral.
Képen még híd nem látszik szerintem csak néhány komppal mentek át (amit a pontonokból lehet összerakni) .
Hidat csak akkor célszerű építeni ha teljesen biztosítva van a túlpart.

• Tetszik
Reactions: fishbed and jani22
Teljes a bizonytalanság még ma is az átkelésről, hivatalos nyilatkozatot nem találtam. Addig is 3 térkép a mai helyzetről, egyiken még a folyót sem érték el a másikon már a folyónál vannak a harmadik szerint át is keltek rajta. Tessék válogatni, kinek-kinek szájíze szerint... :)

DJqYN8EXUAEKb8d.jpg
DJoX8ToXkAM8wLA.jpg
DJmLVDIXUAAGcg5.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed and jani22
De lehet az csak egy kis mellékága, mondjuk most nézem wikin hogy az átlagos vízhozam az 350 m3/s max pedig 2500 a duna összehasonlításképpen budapesten 2350 torkolatnál pedig 6500m3/s, szóval lehet tényleg ilyen kicsi, és történelmileg nagy inkább :)
euphrates-river.jpg

Ettől csak kisebbeket találtam. Több ágon folyik Ezzornál, de ahol nem ott 200m.

• Tetszik
Orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint 4 db Mig-29SzMT küldték oda. Privolzsszkijból /Asztrahany/ 185 kiképző központból, amely mellesleg nem is olyan régen teljesen felújították:
V-Astrahanskoj-oblasti-otkryli-novyj-voennyj-aerodrom-Privolzhskij-.jpg

Gépek eddig főleg felderítő feladatokat végeztek, de az egyik már vitt OFAB-500 cuccokat. Ezen kívül tervezik Kh-29L bevetését a Mig-ekről...

800px-Kh-29L_%281%29.jpg

A orosz Wikipedis kép érdekessége, hogy Kecskeméten készült anno egyik nyílt napon.