[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Valami történik.Egy orosz alakulat ma bejutott a Kurd ellenőrzés alatt álló Koniko olajfinomítóba.Ezzel egy időben orosz küldöttség érkezett a szíriai kurd vezetőkhöz.
Egy korábbi megállapodás szerint át kell adniuk a szír erőknek a finomítót.
https://muraselon.com/en/2017/10/br...key-oil-field-eastern-bank-dier-ezzor-report/
87-750x430.png
Ezek az oroszok nagy varázslók. Bármi lehet.

• Tetszik
Reactions: dragonette
Lengyel zsoldos Rakka
DMcqTggW4AA5tSM.jpg

Egy kicsit utánanéztem ennek a képnek, tényleg van benne photoshop, egy lengyel twitter oldalon még a tüzet is megtalálták :D

latest

Csak tükrözni kell...

DMcKDcIWsAEozz4.jpg

A képen szereplő tag egyébként az interneten "Archer" nevén fut, és meglepően ismert Lengyelországban, TV/rádió interjúja is volt már, van egy Youtube csatornája, az Euronews is írt már róla. Saját bevallása szerint idén márciusban ment ki Szíriába, egy lengyelekből és egyéb népekből álló ~25 fős csoportot vezet(Gniew Eufratu), akik nem tartoznak semmilyen SDF/YPG szervezet közvetlen parancsnoksága alá, hanem amolyan különleges egységként általában oda mennek, ahova hívják őket, de mindig a dolgok sűrűjébe.

Néhányan megpróbálták leellenőrizni ezeknek állításoknak valódiságát, és kiderült, hogy az az egység abban a formában biztosan nem létezik, Archer nem sokat járt még a front közelében, több esetben olyan sztorikat talált ki az általa készített képekhez/videókhoz, amik nem úgy történtek, vagy egyáltalán nem történhettek meg , egyszóval szeret kamuzni.

Egy lengyel nyelvű összefoglaló a dologról. Júniusi, szóval azóta akár megis emberelhette magát. Mindenesetre, ahogy a képből is látszik még mindig előszeretettel színezi ki a történeteit.:)

Syrian security chief Ali Memluk, Russian Deputy FM Bogdanov and PKK leader Karayılan met in Qamishli/Syria.
A szír biztonsági főnök, az orosz külügyminiszter helyettes és a PKK vezető ma Qamishliben tárgyalt.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Odafennt sem majom mindenki, én még ebben is biztos vagyok.
Ahogy Roninak igaza van abban , hogy lenne aki hanyatt homlok elszaladna, úgy neked is igazad van, hogy odafent sem majom mindenki. Ezt elismerem.
De hogy reggelire megennék a honvédséget az semmiképpen. Azért abdulék amint szervezett ellenállásba ütköztek tucatszám rúgták ám lefele a cipőt...

• Tetszik
Reactions: tindalos and tonyo
Nem lenézés csak a színtiszta valóság

És nyugi vannak olyanok a fegyveres állományban akik éles helyzetben rögtön eldobnák a fegyvert és visszamennének 3-4 műszakba dolgozni gyárba ;)

Volt a humorban egy kép a hivatásos vs önkéntesre hegyezve. Én speciel az önkéntesekbe több kurázsit látok (oké, idősebbek, vegyesebbek...de ők hazaszeretetből vannak ott, nem megélhetésből). Az ilyen önkéntesek mentették meg Sopront, Miskolc környéki szénmedencét, Debrecent, stb... Amíg a hivatásosok...