[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Szíria feldarabolódása már egy ideje nem vagylagos, hanem tény. Soha többet nem lesz területileg olyan mint a balhé előtt.
Szíria 5000 éve megvan. Meglesz ezután is. Ha igaz, hogy a kurdok a médek, még azelőtt gutik, akkor ők is megvannak legalább 4300 éve. Damaszkusz a világ legrégebbi azóta is meglevő városa. 5000 éve már nagyváros volt.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 467
7 303
113
Harasztából elindultak az első buszok a " kánaánba"
DY5vUYVWkAI7GND.jpg

apropó zöld buszok
hülyén hangzik, de ha valakinek az a fixációja hogy ő szeretne az iszlám államban élni, akkor tulajdonképpen milyen jogon is kellene ezt megakadályozni
momentán úgy néz ki hogy törökország megvalósítja az iszlám államot, ennek kapcsán aztán beintegrálja magába idlibet ahol szintén az iszlám állam a népszerű gondolat (vita csak azon volt eddig hogy ki legyen a vezető erő), és a volt szíriai kurd részeket az elzavart lakosság helyére betelepíti ilyen iszlám állam fixációjú arab lakossággal
lehet tulajdonképpen nem is olyan nagy baj ez a térség stabilitása szempontjából
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
image007.jpg
armen1-1.jpg

A kép úgy látszik, igazi. Itt van két különböző fotón. Van egy szemtanu is. A 16 lányt felszegelték a keresztekre. A pontos dátum ismeretlen.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 604
25 937
113
Na most jön a duplacsavar: annaktálás nem oké, megszállva tartás viszont az lehet.
De nyugi, az lesz a határ, amíg a szírek le nem ülnek béketárgyalásokhoz.
azaz kb 2218-ig.

Vagy darabolódik Szíria. mint anno Jugoszlávia, osztjónapot.

Szoktál borotválkozni? Mert akkor a tükörbe szokás nézni, és szembesülni a valósággal.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 875
113
Szíria 5000 éve megvan. Meglesz ezután is. Ha igaz, hogy a kurdok a médek, még azelőtt gutik, akkor ők is megvannak legalább 4300 éve. Damaszkusz a világ legrégebbi azóta is meglevő városa. 5000 éve már nagyváros volt.

hát akkor segítek, tessék a poroltó:

Az ókori „Szíria” a mai Libanon, Szíria és Törökország délkeleti részén helyezkedett el. Az ókori időkben ez a térség soha nem alkotott önálló, egységes államalakulatot. Hosszú évezredeken keresztül kisebb-nagyobb városállamok és a fennhatóságuk alá tartozó vidéki falvak hálózatából állt.

Damaszkusz meg Ie 15 században alakult ki.
file:///C:/Users/AMD/Downloads/a_Biblia_nepei_az_okori_Sziria.pdf