A közelebbi az mit csinált?állítólag két kilőtt SAA. tank a Daraai harcokban
![]()
Al Jazeraa térkép, Katar. Ajánlják a témakör leghosszabbjai közé.
![]()
A közelebbi az mit csinált?
Gondolom igen.Van ezeken alsó búvónyílás mint a T-55 - ösökön?
Szerintem sem lőtték ki a fejen állót, egyszerűen beleborult az árokba...ami fejre allt azt biztos nem kilottek.. (ilyet 2.vh-s foton lattam csak akkor jagdpanthert boritott fel mellette becsapodo amerikai bomba)
Nem az úton haladtak, az út fele mentek az elsőt kilőtték a másik meg beleborult az útba.Szerintem sem lőtték ki a fejen állót, egyszerűen beleborult az árokba...
A hátsó harckocsi csöve jobbra áll. Az első tank csöve meg balra áll, valószínűleg a szokásos felállás lehetett. Az úton haladtak az elől haladó a bal oldalt fedezte a hátul haladó a jobb oldalt. Egyszer csak kilőtték a hátulsó tankot (füstöl), ott az út még nagyjából egy vonalban volt földekkel. Az elől haladó tankban bepánikolhattak és ki akartak törni jobbra az útról. A vezető vagy nem vette észre, hogy megváltozott a szintkülönbség vagy nem foglalkozott vele. Bele is borultak az árokba (nem füstöl)...Ha túlélték a borulást és ott ki lehet mászni ahol a vezető ki dugja a fejét akkor talán megúszhatták.
Igazad van, így történt.Nem az úton haladtak, az út fele mentek az elsőt kilőtték a másik meg beleborult az útba.
Jobbegér képre/mentés másként/ok megnyitod kinagyítod s tisztán látni a nyomokat.

Igazad van, így történt.
Nem néztem a nyomokat és most így jobban megnézve a képet a felborult harckocsi tornyának is a hátulja látszik.
Azért elég nagy kapkodás lehetett lett ott, ha a vezető nem látta/vette figyelembe, hogy az út ott milyen mélyen fut...mekkorát röhöghettek a támadók.
Viszont a harckocsi talán még menthető.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..