[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Dhp0oPyX4AIx993.jpg
Dhp1KWRWkAAr3VV.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed
Gyakorlatilag ellenállás nélkül órák alatt zárta le az SAA. csaknem a teljes Jordán határszakaszt.Azt hiszem a harci cselekményeknek az eddigi szakasza hetek alatt befejeződik Szíriában.
Innentől kezdve már nagyhatalmi kiegyezéseken múlik majd minden a továbbiakról.Al-Tanfot hamar elfogják hagyni az usákok.A Kurd területek az nehezebb ügy.Az nagyban függ majd a szír-kurd tárgyalások kimenetelétől.
Északon Idleb szerintem ki lesz pucolva és a törökök majd szépen haza kullognak.Ezt az fogja eredményezni,hogy a törökök nem fogják tudni visszafogni a kutyáikat mint ahogy most se tudják.Ezt pedig az oroszok meg fogják unni és erre hivatkozva kizavarják őket.
DhqouxkXUAAbOM-.jpg
DhqckALXkAA5IYs.jpg
DhqrekQX0AAYJZE.jpg

Gyakorlatilag ellenállás nélkül órák alatt zárta le az SAA. csaknem a teljes Jordán határszakaszt.Azt hiszem a harci cselekményeknek az eddigi szakasza hetek alatt befejeződik Szíriában.
Innentől kezdve már nagyhatalmi kiegyezéseken múlik majd minden a továbbiakról.Al-Tanfot hamar elfogják hagyni az usákok.A Kurd területek az nehezebb ügy.Az nagyban függ majd a szír-kurd tárgyalások kimenetelétől.
Északon Idleb szerintem ki lesz pucolva és a törökök majd szépen haza kullognak.Ezt az fogja eredményezni,hogy a törökök nem fogják tudni visszafogni a kutyáikat mint ahogy most se tudják.Ezt pedig az oroszok meg fogják unni és erre hivatkozva kizavarják őket.
DhqouxkXUAAbOM-.jpg
DhqckALXkAA5IYs.jpg
DhqrekQX0AAYJZE.jpg
Vége az orosz-török barátságnak?

Sose voltak barátok, csak valszeg mostanában Erdogannak jobban fájt az, ha Putyin haragudott, mint amikor az amerikaiak.
Igen, tehettem volna idézőjelbe is. Nem olyan rég volt annak az orosz gépnek a lelövése. Hogy is vonultak be Afrinba? Ez az új török tartomány?

Igen, tehettem volna idézőjelbe is. Nem olyan rég volt annak az orosz gépnek a lelövése. Hogy is vonultak be Afrinba? Ez az új török tartomány?

Mivel ugye biztosat nem tudunk, nem kötötték az orrunkra, csak találgatni lehet. Nekem az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Erdogan megegyezett Putyinnal, hogy Afrinben nem avatkoznak be az oroszok, ha a törökök bemennek, cserébe a törökök is visszafogják a kutyáikat Észak-nyugat Szíria többi részén és nem mennek túl a piros vonalon, nem tesznek keresztbe az orosz érdekeknek.
Alapvetően azért az oroszok sem akartak volna összeakaszkodni a törökökkel valszeg, mert az egy kicsit macerásabb lett volna, mint az gyakorlás, amit az iszlamista milíciák ellen csinálnak. Abba már lehet, hogy azért tényleg megroppant volna az orosz gazdaság is, logikus volt a kiegyezés.

Azóta viszont sok víz lefolyt az Eufráteszen, sok minden változott a világban (Pl. olaj ára, Asszad lassan eltörli azokat a milíciákat, amelyek mögött nem az amcsik és a törökök állak), hogy ez hogy módosítja az ilyesféle megállapodásokat, ki tudja. Ha lezárulnak a mostani harcok, és 3 szereplősre redukálódik azok száma, akiknek szava van ott még (Oroszok, Törökök és az USA), jönnek majd a nyílt és a titkos tárgyalások, amelyeken eldőlhet Szíria további sorsa.

• Tetszik
Reactions: Loken and fip7
A törökök azzal a feltétellel léphettek szír földre,hogy ahol ők vannak ott rendet tesznek és lefegyverzik a dzsihadista erőket.Ez szemmel láthatóan nem sikerül nekik vagy nem is akarják de végső soron mindegy.Most ott tartunk ,hogy török által ellenőrzött területekről naponta reptetnek támadó dronokat az orosz bázisok felé a terroristák.
Csak egyszer sikerüljön nekik ha kell orosz "segítséggel" akár,és meg is van az ok Idleb kipucolására.

Tiltakozás Idlibben, mert adót emelt a HTS.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.