[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Komolyan fiúk, szerintetek a mai Európa mennyire alkalmas egy nagy háború sikeres megvívására a ruszkik ellen? Segítek: az USA nélkül semennyire. Az USA-val a hátunk mögött meg tudjátok, hogy garantáltan milyen háború jönne, ugye?

most biztosan hogy nehezen, de ha volna ido felkeszulni, meg stb..akkor mar lehetne beszelni arrol.

akor is ne nezuk le az europat, kulonosen azt hogy ugy osszefogva gazdasagilag meg tehnikailag erosebbek a ruszkiktol.

az hogy most az eus politika bekes, a politikusok meg liberalisak, es hogy tobbet koltenek a migransok etetesere mint fegyverre, az nem jelenti hogy egy pillanatba, amikor az egesz eu beszarik, nem kapjak osze magukat.

Az lehet, hogy az EU összekapná magát, de nem lenne elég kiképzett ember. Nincsenek kiképzők se elegen. Egy tüzért, hk-st, rádióelektronikást stb. nem 2 nap kioktatni.

Pl. Hazánkat le is húzhatnád a kukába. Hol van itt tüzérség, hk stb.,
És van még egy-két ilyen ország az unióban.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 398
113
Szerintem egy része ott volt már ennek az S-400-nak. Korábban dobtak fel fotókat a radarjairól az orosz bázison. Ezek a kilövők meg talán repülőn érkeztek.
CUv_irhVAAAfEXl.jpg
CUv_itDUwAAY-2g.jpg
CUv_irqUcAArlGs.jpg
CUv_iqTVEAAse4z.jpg
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Jurgenbauer:</b>
Ha így kérdezed, akkor azért, hogy az olcsóbb konkurens terméket felszippantsák, ezt nevezik piac vásárlásnak. Természetesen nem így gondolom, de adok Erdogannak egy leheletnyi sanszot arra, mi van akkor, ha mégis igaz.
Egyébként meg mi ezzel a gond, tegnap Kerner professzortól már olyat is olvashattunk, hogy Putyin pilótái meg sem várták a török rakétákat, hanem előre katapultáltak, hogy tuti legyen a gépmadár pottyanása. Remélem olvastad a cikkét, érdemes!

<b>Altx:</b>
Na persze, ha van idő felkészülni, akkor Bisseu-Guinea is világhatalommá válik, ez csak idő kérdése lenne.
Ha a háború rád rúgja az ajtót, már nincs idő felkészülni semmire, ott és úgy kell helyt állnod, ahogy vagy. Európa évtizedek óta építi le a haderejét, ami nem lenne gond, ha a kedves fő „szövetségesünk” nem pont az oroszokkal akarná Európát összeugratni. Ez az időpont pedig itt és most van.
Európát nem lenézem, hanem annak nézem, ami.

<b>Uli: </b>
A török nem arab, ahogyan a perzsa sem az.
Az ukrán sem orosz, mint látjuk.

<b>Capslock:</b>
Minimális orosz szárazföldi erőket dobnak oda maximum, a szárazföldi hadműveleteket közvetlenül az irániak tolják és bőven van oda emberanyag: iraki, iráni, szír,... és kurd.
Remélem, hogy Ankara és Moszkva gyorsan elsimítja ezt a baromságot (sajnos nem fogják), ellenkező esetben a kurdok bemozgatása garantált. Akkor vége a nagy oszmán álomnak, a török állam felbomlasztható. Egészen véletlenül ez a folyamat gyönyörűen illeszkedik a Nagy-Izrael tervbe.
Nem furcsa, hogy Izrael mély hallgatásban van egy ideje, pedig lassan az összes nagyhatalom a határai közelében avatkozik be és bombáz?
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Ja és a fiatalokat ne is nézd, 90%-uk nem is harcolna.

Pl. én. Teljesen alkalmatlan vagyok bármiféle katonának (nem fizikailag).
Inkább nem is fognék fegyvert, mert tudom, hogy hülye vagyok mindenhez ami nem számokból és egyenletekből áll.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Így van, ez bolygó szintű "probléma", a fehérek fogynak, a színesek nem. Ugyanez a trend Európában és az USA-ban is.
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
Komolyan fiúk, szerintetek a mai Európa mennyire alkalmas egy nagy háború sikeres megvívására a ruszkik ellen?

Hat, a svedek pl erdekes ellenfel lenne. Sokaig kisse naivak es akar megvezethetök, de van tartasuk, es ha vegul felbasszak az agyukat, akkor nagyon elszant, összeszedett, komoly ellenfel valhat belöluk. Itt is vannak selejtemberek persze, de az atlag szinvonalas, fizikailag jok, itt mindenki edz, köver svedet ritkan latni.
Tudnak ravaszak, sunyik, söt gonoszak is lenni. A magyar sajtoban is lejövö bizarr-liberalis sved sztorik ellenere az atlagember szereti a hazajat, es a kertes hazakban kifejezetten gyakori, hogy nagy zaszlorudon nemzeti zaszlo leng.

Eszak felöl az oroszoknak kuzdelmes utja lenne rajtuk keresztul, mar csak azert is, mert itt tartja magat a gyanu, hogy a svedek a 60-70-es evekben az atomfegyver programjukat nem allitottak le teljesen, es ha kell, nagyon gyorsan muködö atomfegyvert tudnanak produkalni.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Svédországnak nincs mitől tartani. Nem sok termőterület, lakhatóság szempontjából se jó. De nem is fognak az EUért harcolni.
Kb. lengyel, német, francia, olasz csapat aki érne valamit.

Kelet EUt mindenki hagyná ütközőzónának.

Az északiak mindig szívósak, nem tunyulnak el a melegbe.:)
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 338
20 789
113
Mindenki fegyelmébe ajánlok ezt a videót.....Ullipo, főleg neked is! Kis videó török humanitárius konvojról...... 1.28- tól ...Hoppa!!!!
Most már érthető, miért kussol már két napja Ankara?! <blockquote>https://www.youtube.com/watch?v=TIyR6XKp2RQ
</blockquote>
Emlékszem rá, és nem is ez az egyetlen ilyen film. Emlékszem arra is, amikor a kurdok felvették: hogy megy a tüzérséggel és harckocsikkal megrakott vonatszerelvény Törökországból Rakka felé.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Capslock: </b>
Ha az orosz atomfegyverekhez nyúl Európa ellen, akkor tök mindegy lesz, hogy 8 millió svédből mennyi tornázik reggelente.
Nézz rá az orosz területekre és célpontsűrűségre, érdemben mit tudna a kicsi Svédország válaszolni az oroszok több ezer darabos taktikai atomerejével szemben?
Egyébként meg nem látom, hogy a svédek miért akarnának háborúzni az oroszokkal.
 

rathelor

Member
2011. március 10.
40
31
18
Lehet hogy a Hollywood-i filmekben így szokás de a valóság más. Minderre megvannak a két állam közti egyezmények. A török gépnek akkor lett volna joga lelőni azt a SZu-24-est ha önvédelemből teszi vagy a Szu harci vagy terrorcselekményt követ el. Ha te gombaszedés közben átsodródsz Szlovákiába vagy Ukrajnába akkor szerinted lőjjenek le? Tudod hányszor vágtam le a határvonalat és jártam Ausztriában járőrözés közben, (és az osztrák fordítva, sőt a Heer helikoptere is!) ilyesmit jelenteni sem szoktuk, felesleges papírmunka. Ez egy sima határrendi eset, a Jas-39-es gépek a fejed felett sem lövik ki az azonosítatlan gépeket,pedig azok nem egy két km-et jönnek be. Egy 737-es utasszállítóval éppúgy le lehet rombolni dolgokat mint egy Kab-500-al.

A valóság mással majd akkor gyere, ha '91-ben Szerbián át vágtál le bármilyen utat járőrözés közben.
Vagy akkor, ha a török és görög légierő nem egymást gyalulja le az égről szórakozás gyanánt.
Vagy ha Észak és Dél-Korea abbahagyta egymás ágyúzását, mert áttévedt egy halászhajó.
Esetleg próbáltál volna meg egy 737-essel nem bejelentkezni és az elfogás után akár egy kicsit is nem együttműködni közvetlenül szept. 11 után az USA felett.

Ez a valószínűsített áttévedés határrendészeti eset lenne nyugodt légkörben és nem ellenséges államok között, de ez az eset már más kategóriába esik. A gép eleve fel volt fegyverezve, innentől kezdve azt fognak rá a törökök, amit csak akarnak.

Unalmas már, hogy itt mindenki azt hiszi, hogy bárkit is érdekelnek a szabályok, vagy a civilizált megoldások, ha a saját érdekeiről van szó és vélhetően olcsón megússza a megszegésüket.
 

grigorij2

Member
2014. augusztus 20.
109
0
16
Az ő szempontjaikat is meg lehet érteni, olyan nekik amikor a szíriai törököket bombázzák mint nekünk lenne az ha a székelyeket bombáznák.

Az ISIS-el meg bizniszelnek Aszadék is, veszik ők is tőlük az olcsó olajat, meg mások is, persze senki nem veri nagy dobra. Az ISIS olyan mint egy takaró, mindenki rá hivatkozik de közben a saját érdekei mentén cselekszik. Ráadásul az ISIS békén van hagyva, csak mutatóba kapnak néhányat a látszat miatt, de sokkal nagyobb harcok mennek a többiek között

Pistike, a szádra ne vedd a székelyeket! Az ukrán topicban miért nem voltál ennyire érzékeny? Hiszen ott az orosz kisebbség volt a székelyekhez hasonlatos. Ott nem voltál ennyire okos, te kis fizetett provokátor! Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha elhúznál oda ahova itt sokan gondoljuk!