[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 478
113
Az amerikai erők annak ellenére tartóztattak fel egy orosz katonai konvojt Szíriában, hogy a terrorellenes nemzetközi koalíció előzetes értesítést kapott annak áthaladásáról, emiatt történt az az incidens, amelyben több amerikai katona könnyebben megsérült - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium. A történtekről szerdán telefonon tárgyalt egymással Gennagyij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke. Geraszimov kifogásolta, hogy az orosz katonai rendészség konvoját annak ellenére akarták feltartóztatni, hogy a koalíció az áthaladásáról előzetes értesítést kapott a szokásos ügyrend szerint. Az orosz tábornok azt mondta, hogy erre válaszul lépések történtek "az incidens megelőzése és a kitűzött feladat teljesítésének folytatása" érdekében. Amerikai források szerint az orosz fél közlekedési balesetet provokált ki Észak-Szíriában, az amerikai ellenőrzésű zónában, megsértve a 2019-ben megkötött konfliktusmegelőzési megállapodást.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/217066/
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and fishbed

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Ezt mar akar hivhatnak kozos Orosz - USA jarornek is :D

Szegeny csori autos 1:00 -nal inkabb megy a mezon latva ezt az oruletet :D

A földműves, hogy örülhet, hogy az ő földjén kergetőznek és szétkúrják az egészet, utána meg mehet traktorral mégegyszer pluszba talajegyengetni. (Plusz idő és üzemanyag, na meg gépkopás)
A szerencséje, hogy már learatta.
De ha 1 hónappal korábban csinálják még a vetése is odavész.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Azért nekimenni nem kellett volna az amerikai járműnek. Még szerencse hogy egyik fél sem rántott fegyvert. Reméljük nincs túl sok ilyen azért. Bár lehet, a többségéről nem lesz tudomásunk, mert nem videózzák le. :)
Az amcsik belementek az előtte haladó békés traktorba, amely csak dudaszóval jelezte nemtetszését. :)
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell
W

Wilson

Guest
A földműves, hogy örülhet, hogy az ő földjén kergetőznek és szétkúrják az egészet, utána meg mehet traktorral mégegyszer pluszba talajegyengetni. (Plusz idő és üzemanyag, na meg gépkopás)
A szerencséje, hogy már learatta.
De ha 1 hónappal korábban csinálják még a vetése is odavész.

Egy hónappal korábban lehet,hogy előhúzza az RPG-t és nekiáll haditechnikát tesztelni:)
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 501
113
Engem erről nem kell meggyőzni, tisztában vagyok vele hogy ott mi a helyzet.
Nem erről az adott szituációról, vagy konfliktusról beszélek. Ha keménykedni kell, szívózni a másikkal, egyik sem úriember, maradjunk annyiban.



Ennyi belefér, a yenkik direkt ott szerepelnek, hogy ne unatkozzanak, meg fordítva is, kijön beloluk a kuruc virtus..... :D:rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: zolkas

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
EgiNYU9XcAECsNU


 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
W

Wilson

Guest
7 Il-76 indult ma Hmejmimre
47gEfsNm3RY.jpg

Soha nem ment még egyszerre ennyi IL-76 Szíriában.

"egyes jelentések szerint páncélozott járművek és légvédelmi felszerelések lehetnek az IL-76 katonai szállító repülőgép fedélzetén"Még az is lehet újabb fegyver tesztelésbe kezdenek az oroszok.
 
W

Wilson

Guest
Orosz tábornok felrobbantásának pillanata. Nem értem minek mászkálnak gyalog...


Ott volt mar valami bumm szerintem korabban. Mintha a treler is ki lenne egve, es valami loszer vagy cso fele ize van az uton pont ott ahol felrobbannak mikor odaertek.

Itt vannak a részletek a médiában megjelentekkel szemben még sem IED hanem akna okozta az orosz magas rangú tiszt halálát.


Augusztus 18-án a kelet-szíriai közösségi hálózatok bejelentették, hogy egy tábornoki rangú orosz tisztet megöltek egy katonai eseményben. Eleinte nem volt túl sok részlet az incidensről, és Oroszország még azt is tagadta, hogy a soraiból származó vezető tiszt megsérült volna bármely eseményben.

Az oroszoknak több napba telt, mire beleegyeztek abba, hogy elismerjék, Szíriában Kelet-Szíriában megölték egyik magas rangú tisztjüket, de az oroszok nem egyeztek bele, hogy részleteket közöljenek arról, hogy mi is történt ott pontosan.

A szíriai média azonban megvizsgálta, ellenőrizte és megbeszélést folytatott a térség biztonsági tisztviselőivel, és képesek voltak teljes képet alkotni az orosz tiszt halálának a körülményeiről, :

A környéken működő szír nemzetbiztonsági erők járőrét, egy Toyota kisteherautót benne öt katonával,az ISIS lesből, megtámadta kb. 15 km-re Deir a-Zor tartomány városától.



A csapdát felállító ISIS-erők az öt katonát megöltek a kezükbe került Toyota kisteherautó rádióján, felvették a kapcsolatot a főkapitánysággal, és technikai segítséget kértek, mondván meghibásodott a jármű, és az út szélén ragadt.

Az szíriai nemzetbiztonsági parancsnokság újabb járőrt küldött a nemzetbiztonsági parancsnok vezetésével Al-Mayadin térségében, de mikor odaértek a járműhöz csak 2 holttestet találtak a jármű belsejében.

A helyszínről rádión jelentették a helyzetet,és további erősítést kértek a 3 eltűnt katona felkutatásához.

Néhány óra múlva megérkezett egy katonai járőr, amelyet öt szíriai katona alkotott és akik már több hete működtek a környéken, és velük volt Vladislav Glankif is , aki véletlenül egy másik misszióban volt a közelben, de csatlakozott hozzájuk, hogy személyesen és alaposan kivizsgálják az eset körülményeit.

Az orosz tábornok, amint a helyszínére ért, az esemény helyszínére sétált, de ott az ISIS által odatelepített aknára lépett, és a helyszínen meghalt.

Bár még ISIS sem gondolta, hogy egy ilyen egyszerű csapda működhet,,ám ezúttal a támadások hatékonyságának maximalizálására tett kísérletük minden várakozásukat felül múlta.