[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pepe88

Member
2011. június 6.
598
1
18
Egyébként az SAA offenzívát indított Allepoban ami kifulladt hamar,vissza kellet vonuljanak eredeti állásaikba.Így szerezték meg a T-90-et.Állítólag.
 

vadani

Member
2014. május 3.
417
0
16
milyen okosak vagyunk mi a nappalinkból...

Napokkal ezelőtt mondtuk páran, mekkora hülyeség elindulni Rakka fele. Meg is álltak gyönyörűen, értelme mi volt? Szép nagy a sivatag igen. Van ott bármi, amit most sikerült elfoglalni és értelme is van? Ellenben lekötött erőket, teljesen felesleges, ha ezt valaki előre nem tudta kikalkulálni, hogy ez lesz egy hadvezetésből akkor az valószínűleg alkalmatlan.

Igazából a kérdés annyi, hogy a kurdok sikere nyugati segítséggel, megüti az oroszoknál és iránnál az ingerküszöböt, hogy komoly szárazföldi erőkkel szálljanak be. Ez nem vietnám-effektus a belső sivatagi részeket IS kisöprés után stabilan tartható lenne. A pedig kelet-Szíriában véget érnek a harcok sokkal kisebb erővel megvívható a maradék háború. Na meg az IS nem nehezen verhető csak erő kell oda.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 819
113
Gyanítom, hogy azért mentek Tabka felé, mert nem akarták, hogy a kurdok szerezzék meg az egész környéket arrafelé, így ha később egyezkedni kell, kevésbé lesz jó a kurdok alkupozíciója, míg Alepponál úgyis a kormányhadseregre marad majd az al-núszra kipucolása.
 

pepe88

Member
2011. június 6.
598
1
18
Hopsz de rászóltunk.....a SAA 20 km-re van Tabqah városától,elfoglaltak egy olajmezőt is....
14cbcW7h_www.kepfeltoltes.hu_.png

Z9b8AZj0_www.kepfeltoltes.hu_.png


Az ISIS visszafoglalta Doudiyant a nusrasoktól.
7uVOkExZ_www.kepfeltoltes.hu_.png
 

vadani

Member
2014. május 3.
417
0
16
Gyanítom, hogy azért mentek Tabka felé, mert nem akarták, hogy a kurdok szerezzék meg az egész környéket arrafelé, így ha később egyezkedni kell, kevésbé lesz jó a kurdok alkupozíciója, míg Alepponál úgyis a kormányhadseregre marad majd az al-núszra kipucolása.

Azt azért jelzem halkan, Azaz környékét a kurdok kifogják pucolni vagy így vagy úgy. Ha kell iszonyú veszteségek árán is. Ha ez megtörténik, akár idén megtörténhet. Akkor Idlib és a déli front lesz az, ahol idegen országgal szomszédos lázadó terület marad. A kurdokkal meg hasonló helyzetet lehet kialakítani mint Irakban, annyival kiegészítve egy olyan záradékkal ha sikerül Törökországból területet szerezniük akkor jöhessen létre egy "kurd" ország.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 819
113
<blockquote rel="monster">Gyanítom, hogy azért mentek Tabka felé, mert nem akarták, hogy a kurdok szerezzék meg az egész környéket arrafelé, így ha később egyezkedni kell, kevésbé lesz jó a kurdok alkupozíciója, míg Alepponál úgyis a kormányhadseregre marad majd az al-núszra kipucolása.

Azt azért jelzem halkan, Azaz környékét a kurdok kifogják pucolni vagy így vagy úgy. Ha kell iszonyú veszteségek árán is. Ha ez megtörténik, akár idén megtörténhet. Akkor Idlib és a déli front lesz az, ahol idegen országgal szomszédos lázadó terület marad. A kurdokkal meg hasonló helyzetet lehet kialakítani mint Irakban, annyival kiegészítve egy olyan záradékkal ha sikerül Törökországból területet szerezniük akkor jöhessen létre egy "kurd" ország. </blockquote>

Ez még eldől, mert ott a törökök is beleszólnak, ezt már láttuk eddig is. Szerintem a YPG Azaz-nak eddig is azért nem ment neki, mert a törökök azonnal megszórnák őket tüzérséggel (legalább azzal). Elég kemény sakkjátszma az ott fenn.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 398
113
Nem egy találatot kapott a tank mielőtt ott hagyták
Ckl9tRxWEAAmQH9.jpg
Miért nem lövi szét a légierő? Gondolom nem pöccre indul mert akkor elvitték volna. Ottmaradt a tank? Ráirányítom a légierőt, max fél óra és a kohóba megy nem a Nato-ba.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 660
79 898
113
antigonosz

Nem elsősorban az elektronika hanem a páncél összetétele érdekel mindenkit ami egy szétlőtt tanknál is megvan csak macerásabb a dolog.
 

galland

Well-Known Member
2012. szeptember 21.
354
344
63
<blockquote rel="tomippo">Van aki soha nem tanul a hibáiból... FSA megint rész vesz az al nuszra és egyéb dzsihadisták támadásában.

https://www.youtube.com/watch?v=iuFqzMWg-oI

Azt írják T90-volt. Hát nem tudom... Elég kevés látszik belőle.

</blockquote>

Ráadásul be is robban a lőszer. T90-et nem szoktak csak úgy eldurrantani. 55-ös lehetett.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
http://vpk.name/news/157190_siriicyi_ochen_dovolnyi_rossiiskimi_broneavtomobilyami_tigrami.html

A Szíriaiak elégedettek az orosz páncélozott járművekkel köztük a tigrissel is .
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 382
113
<blockquote rel="rudi"><blockquote rel="tomippo">Van aki soha nem tanul a hibáiból... FSA megint rész vesz az al nuszra és egyéb dzsihadisták támadásában.

https://www.youtube.com/watch?v=iuFqzMWg-oI

Azt írják T90-volt. Hát nem tudom... Elég kevés látszik belőle.

</blockquote>

Ráadásul be is robban a lőszer. T90-et nem szoktak csak úgy eldurrantani. 55-ös lehetett.</blockquote>

Akkor se robbanna be ha éppen sütkérezik valaki nyitott fedéllel?(emberi alaknak tűnik a videón).