1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. Robur

  Robur Well-Known Member

  Ha tényleg lehet őket erre alkalmazni, az jó.
   
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Amúgy a felszólaló, megmondó embereknek hány gyerekük van? Ahogy utána olvastam a felszólalóknak elég komoly egy előadás lehetett. Rengeteg embert ismerek akik "kifutottak" az időből és nem szültek,vagy csak egyet. De az ilyeneket pár évvel ezelőtt sem tudták volna megfogni egy ilyen előadással. Túl sokat vakarózik sok pár az első gyerek előtt és közben meg szépen kényelmesen elmennek az évek.
   
  blitzkrieg and zsolti like this.
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én olyan párokat is ismerek, sajnos nem is keveset, akik meg szerettek volna, és nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem jött össze a baba. Csökken az életképes hímivarsejt, a nők is stresszesek :(.
   
  sandman, blitzkrieg, Telak2 and 4 others like this.
 4. Fade

  Fade Well-Known Member

  Hogy tudná megfogni...
  HA megszületik az első szabaidő -80%, pénzben giga kiesés, karriernek is jó nagy pofon. Nem vállalnak másodikat.
   
 5. Fade

  Fade Well-Known Member

  na lám. De jó hogy van ilyen munkaerő. Akkor meg minek a cigányozás?
   
 6. Fade

  Fade Well-Known Member

  Simán. Igaziból kb pont őket lehet.

  Ennek a rétegnek nagyon nagy váltás a havi 27.500Ft helyett a havi 130-150netto. Mert folyamatos műszakban műszakpotlékkal ennyi összejött.
   
  blitzkrieg likes this.
 7. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nem azokkal van a baj akik betonoznak, hanem akiknél az autóm van, meg akit az erkélyről zavartam le.
   
  sandman, blitzkrieg, gergo55 and 6 others like this.
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Értelmes ember ok nélkül nem cigányoz. A gond azzal van, hogy azért okot szolgáltatnak nem keveset. Na értelmes ember ezt sem tagadja el...
  Hogy az építőipar részéhez is szóljak, én fehér magyarul nem beszélő szlávokból látok mostanában sokat. Románok vagy Ukránok lehetnek, esetleg Szerbek.
   
  vilmoci and b4l4g3 like this.
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Így igaz! Meg akik a telkemről elvitték egy kis fűrészelés után a rézcsövet. Kiszedték a hidrofort barbár módon úgy, hogy nagy kárt csinált, de esze nem volt, a lényeget otthagyta, s vitte az értéktelen részét kb. vasnak...
   
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Csak tudod az ilyennek azt tudom csak tanácsolni hogy dolgozzon sokat, mert a vagyona amit osszeharacsolt majd jó lesz annak akihez a lánya hozzámegy, majd az örülni fog neki és jól elbaxxa.:) Vagy ha egy gyerek sincs akkor az évente egyszer vagy annyiszor se látott rokonnak, a magyar államnak, annak aki majd eltartási szerződést köt vele oregkorara, vagy épp a lepusztult nyugdíjas otthon tulajdonosának. :D
   
 11. Fade

  Fade Well-Known Member

  Vagy nem adja a lányának és nyugdíjazza magát 40-50évesen. Nem köteles minden szart a lánya segge alá tolni és vhol ez tök logikus/jogos és jó döntés lehet.

  Nem tervezi. Ha csak közelében van annak, hogy nem tudja ellátni magát felmegy a tizedikre, mégegyszer elgondolja milyen jó/szép élete volt és ugrik. Fene akar akkor élni amikor már ellátni, pelenkázni kell. És ez is vhol tök logikus/jogos és jó döntés lehet.
  Persze ez az én környezetem, de aki nem gondolkodik gyerekben családban, max társas kapcsolatban ott ez a gondolkodás tök általános.

  És amikor jön a turulmadaras, hogy szüjjé sírosra röhögi magát.
   
  hendrick likes this.
 12. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  [QUOTE="Fade, post: 510195, member: 60" Ha csak közelében van annak, hogy nem tudja ellátni magát felmegy a tizedikre, mégegyszer elgondolja milyen jó/szép élete volt és ugrik. [/QUOTE]

  Arra azért remélem vigyáz, hogy mielőtt ugrik lenézzen, nehogy egy tök ártatlan embert, mondjuk egy anyukát babakocsistul magával vigyen.

  Én még ha csak az autómra paccsanna be, azt is sajnálnám.
  Szóval csak óvatosan ezzel a nagy ugrálással...
   
  ghostface, antigonosz and b4l4g3 like this.
 13. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Szép ezt így eltervezni, de akinek gyerekvállalásra -az idő és anyagiak feladására- nincs lelki ereje, az majd pont színtiszta fejjel fog fejest ugrani a betonba? Persze vannak ilyen lelkirottyantak, én is láttam ilyet, de azért valamiért még sem lemming módjára indulnak neki tömegesen az emberek.
   
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Persze hogy nem.

  Mivel 40 körül még amikor jól megy a szekér, marha könnyű ezt betolni, hogy majd ha tré lesz, meg magányos leszek és rozzant, dobok egy leszúrt rittbergert fél csavarral hátraszaltóból 30-ról a betonra stílusosan, de mikor ott van a nagy pillanat, általában csak sirdogálás van az albiba ahová a kerekesszékeddel befordultál a fal felé, miután rájöttél hogy még ez is faszábbnak tűnik mint a plaaaaááácCCS.
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Már ha fel tud menni a tizedikre. :) Azért ne legyen minden nyugdíjas öngyilkos. Egyébként a nyugdíjasok nagyon hasznosak. Amíg élnek addig kérdezhetsz tőlük két három generációval korábbról, már ha érdekel. Sok hasznos dolgot tudnak, és bár nem ebben a világban élnek de van tapasztalatuk. Nálunk pl a nagyszülők rendszeresen besegítenek a gyerekfelvigyázásba ha elintézni való dolgunk akad. Így természetesen sosem kellett hogy idegen vigyázzon a gyerekeimre, pláne pénzért mint a bébiszitterek. De ez csak akkor működik ha elérhető közelségben lakik a nagyszülő. Gondolom rád is vigyázott öreganyád/öregapád annak idején és nem lett öngyilkos.
   
 16. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Aki nem vállal gyereket, holott megtehetné az részemről máris mehet fel a 10.re és végrehajthatja a nagy evolúciós ugrást.
   
  antigonosz likes this.
 17. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Mondjuk amíg a béranyaságot 3 év börtönnel büntetik, addig a nemváltó műtétet a tb fizeti. Szóval nem csak csokozni kéne.
   
  blitzkrieg, fip7, antigonosz and 3 others like this.
 18. melampo

  melampo Well-Known Member

  "Gondolom rád is vigyázott öreganyád/öregapád annak idején és nem lett öngyilkos."
  Bár ha tudták,előre látták volna, hogy mire vigyáznak???????????????
  :p
   
  antigonosz, b4l4g3 and vilmoci like this.
 19. Fade

  Fade Well-Known Member

  Leszarja, hogy tőled mi van.
   
 20. Fade

  Fade Well-Known Member

  Itt nem arról van szó, hogy hasznosak e vagy sem.

  Nagyanyámnál van egy olyan gyanúm, hogy igen. kb 90 évesen nem látott, lényegében nem hallott, pelenkázni kellett ellenben agyilag kb magánál volt. Nekem erős a gyanúm, hogy eldöntötte, hogy ezt így nem akarja folytatni és többet lényegében nem evett. Persze lehetett volna kínozni avval, hogy korház és infuzió meg szonda és akkor +2hét. Lehet apám testvére tisztába volt evvel és nem engedte. Tisztába volt mi lesz orvos.

  De másik Laci bácsi aki ~ 0évesen reped aorta, minimális kockázatú műtét de azt mondta, hogy köszönöm ennyi a műtéthez nem járulok hozzá. Tökéletesen tudta mi lesz orvos volt. Amúgy megjárta Dont, szibériát...

  És bár nálunk van gyerek sztem ha eljutok oda remélhetőleg 80felett lehet én is időben úgy döntök, hogy köszönöm elég, ne pelenkázzanak, ne logjon ki a számból szonda...
   
  blitzkrieg and fip7 like this.

Ezen oldal megosztása