[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
Tényleg hitvitákat folytattok szimpátia alapján, ha te ezt komolyan gondolod akkor elképesztően tájékozatlan vagy...

Lelőttek eddig kb. 15-20 bármilyen orosz repcsit, helit.... szerinted mennyi van nekik ember? ez tétel szerinted?

És mennyit lőttek szét az oroszok a földön, a levegőben?

Oda vagytok ha fognak valami modernebb technikát az ukik pl. T90, Pantsir, stb. egy egy darabot (bár ezt sem értem miért hagyják épen..)

De a nemrég itt megosztott videó szerint egy min zászlóalj szintű uki erő lett otthagyva Hersonnál, mindenestül...

És ez is az ukrán fantasztikus morált mutatja, na meg azért hemzsegnek a belső Ukrajnából érkező piás manusok Kárpátalján, mert mind harcolni akarnak....

Nem akarjátok látni az erőviszonyokat... meg azt se, hogy 90%-ban egy irányból tájékoztatnak főleg a mainstreamban, ne a htka-t vegyétek alapul...

És ha bárki itt kardoskodik az ukik mellett attól nekik jobb lesz?

Nekik az tenne jót ha most tennék le a fegyvert... ha most vége lenne mindennek akkor is mínusz 30 évet ugrottak vissza...
Ne haragudj, de egyszerűen nevetséges vagy!

A Cárevics Elvtárs nagy garral méltóztatik előbb nemzetközi bizonsági garanciákat követelni, aztán lerohanni a szomszédját, amivel épp befürdeni látszik. Nagy arca volt, emberkedett és most megfizeti az árát. A tábornok urak holnap se fognak Kijevben reggelizni. Ennyi a történet.

Nincs nekem semmi bajom az oroszokkal, de mindezek után kurvára megérdemlik, hogy az ukránok kicsit megcibálják őket.

A nemzetközi kultúrális-, sport- és üzleti életben előadott cancel-culture-os ruszofób boszorkányüldözés engem is felháborít, de azért az engedtessék már meg az ukránoknak, hogy a megszálló seregnek igenis elkenjék a száját, ahol csak tudják, hamár egyszer rájuk támadtak.

De most őszintén, te mi a f@szt csinálnál a helyükben? Egy puskalövés nélkül átadnád a Cárevicsnek az országodat? Az a baj, hogy kurvára álságos ám a dumád!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Csak nekrm tűnik ez szerkesztettnek?
FNFfX-mX0AAwpeA
Az és elég gyenge is ! A mező meg már ződ !
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 142
113
Ez egy konkrét példa volt.
Talán Veér I.-vel üzentünk itt egymásnak e témában.
Szerintem helyes döntés lett volna tekintettel arra is hogy hadi ipari beszerzések egyben politikai döntések is.
//jordánia ciprus légierői rendelkeznek pl. 1-2 darab orosz, ugyanennyi eu-s meg usa típusokkal//

Ugyanebben a gondolati körben maradva.
Ami azt illeti én téves döntésnek tartom a pzh 2000 beszerzést is.
Ha már visegrádi 4-es összeborulás akkor lehetett volna venni a szlovákoktól zuzana-2-eseket, ők most ezt maguknak megrendelték, gyártják.
Vagy a lengyel szlovák láncos diana-t /ez a projekt nem tudom milyen állapotban van.
Egyik sem éri el a pzh 2000 technikai szintjét nem vitás.
Csak itt is kilógott a lóláb hogy a budapesti elit mit és meddig is képzel barátságon pl. a szoros külföldi partnerekkel is.
Hagyd már abba az ostobaságokat!
Mi lett volna helyes döntés. Kifizetni az Antonovnak egy valag pénzt, hogy utána nézzük a széttárt kezű ukránok pingvinezését, mint a peruiak?
Ha meg netalán le tudják 4-5 éves késéssel is szállítani, akkor mondjuk tartalék alkatrész honnan lenne?
Attól, hogy megrendeltük volna tőlük, az oroszok még simán bedarálják őket. A belerakott pénzünkkel meg vajon ki foglalkozna?

A Zuzana mióta láncos SPG? A PZH2000 jelenleg az egyik legfejlettebb - ha nem A - tüzérségi eszköz a világon. Ráadásul nagymértékű logisztikai egyezést mutat a Leo 2-esekkel.
Nincsene visegrádi összeborulás. Ezt hol álmodtad?
A Diana egy prototípus szintű projekt mit akarsz azon megrendeleni? Még a résztvevő országok sem rendelték meg. Akkor te mit okoskodsz?
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ukrajna is "hadikommunizmus" üzemmódba állt...
Blinken adja alájuk a lovat:

Erről tud bárki többet?

A jelenlegi háborús helyzetben a kémkedés, ellenség harceszközeinek a tüzének a irányítása /célra vezetés/, mesterlövészkedés, a másik fél egyenruhájában a vonalak mögötti tevékenység kapcsán a
őrizetbe venni
kihallgatás
napi 3 szori étkezés biztosítása
stb.
Nem jelent szankciót.
Ha ellenállt miközben őrizetbe akarták venni akkor helyesen cselekedtek.

Tudtommal a 1944.12-1945.01. i ardenneki ellentámadáskor usa irodalomban "bulge" csata alatt is a usa határozottan cselekedett a fenti első mondatban írt német katonákkal szemben.
Ezt talán korábban a franciaországi hadjáratban még paton is helyeselte.
 
  • Dühítő
Reactions: ghullaire

ender

Well-Known Member
2014. november 9.
51
514
83
Most olvastam, hogy meghalt Valerij "Kiborg" Csibinyejev. Neki volt köze a 2015-ös durva reptéri harcokhoz? Emlékszem mennyire nehéz volt bevenni azt a donyecki repteret, rengeteget szenvedtek vele.
 
  • Szomorú
Reactions: Centquri prime

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 199
67 686
113
Továbbra is nehéz a helyzet az ukrán üzletekben lévő termékekkel . Továbbra is gondok vannak a gabonafélékkel, a cukorral, és ami a legfontosabb, a kenyérrel.

A kijárási tilalom után a kijeviek február 28-án reggel sorakoztak a szupermarketek előtt. De sokakat üres polcok vártak.

Sok más városban is élelmiszerhiány van. Az ATB kereskedelmi hálózat ma bejelentette, hogy korlátozza a szociális élelmiszerek (kenyér, cipó, cukor, só, tészta, növényi olaj) értékesítését – személyenként legfeljebb két egységnyi árut. Hasonló megoldások vannak folyamatban néhány más hálózatban is.

Ugyanakkor a vállalkozások szerint a termelési mennyiségek, ha csökkentek, jelentéktelenek (főleg az aktív
ellenségeskedés zónáiban lévő gyárak miatt, amelyek nem működhetnek). Azaz vannak termékek, de valamiért nem jutnak el a boltokba.

"A fő probléma most a logisztika. Nincs autóüzemanyag, nehézségek vannak a hálózatok elosztóközpontjaival, nincs elegendő személyzet" - mondja Oleg Pendzin, a Gazdasági Vitaklub vezetője.


Eközben az emberek keresik a módját, hogyan oldják meg az élelmiszerrel kapcsolatos problémákat. Különösen csoportokba tömörülnek, és közvetlenül a gyárakban adják le a rendeléseket, átvétellel. Vagy a gazdálkodóktól vásárolnak termékeket - zöldséget, húst, tejet.
chto-proiskhodit-v-98_main.jpeg

Utánajártunk, mi a jelenlegi helyzet az élelmiszerpiacon, és mikor jelenik meg a kenyér a boltokban.

Miért nem sikerült az élelmiszer-logisztika?​

Korábban már írtunk arról, hogy a háború hogyan változtatta meg az élelmiszerpiac egyensúlyát. Eleinte a termékek elkezdtek eltűnni a rohanó kereslet nyomán – az emberek megpróbáltak legalább valamiféle Új-Zélandot kialakítani, előrevetítve a nehéz időket. Ezután hozzáadták az ellenségeskedés tényezőjét, amely elzárta az ukránok hozzáférését az üzletekhez (a szupermarketek egyszerűen nem működtek, és veszélyes volt odamenni).

A hétvégén a kijeviek nem tudták pótolni élelmiszerkészleteiket, mivel kijárásitilalom volt érvényben. De még február 28-án délelőtt, a szupermarketek előtti hosszú sorban állás után is ugyanazokat a félig üres vagy akár teljesen üres polcokat látták a városlakók.
Reggel nem jelenhetett meg ott semmi. Hogyan szervezik meg az élelmiszer-logisztikát a fővárosban? A legtöbb szupermarket raktára minimális – van áru fél napos munkára. Békeidőben napi két kiszállítás volt a standard, azaz , valójában az üzletek a rámpán dolgoztak. "a fővárosi telek magas költsége miatt. Nyilvánvaló, hogy egyetlen hálózat sem engedhet meg magának nagy raktárakat Pecherskben vagy akár Kijev egyik lakónegyedében. Ezért az elosztás központok a külvárosokban helyezkednek el Kijevtől a kerület mentén.És az elmúlt napokban tűzvonalba kerültek Erősen megsérültek a Gostomel irányú raktárak és a Zhytomyr autópálya.Onnan nehéz megszervezni a szállítást, mivel az infrastruktúra megsemmisült” – mondta Oleg Pendzin.

Például a kopilovi ATB elosztó központot körbevette az ellenség, így nem világos, hogyan lehet onnan kivinni a termékeket
Pendzin szerint a hálózatoknak problémái vannak az autóüzemanyaggal és a személyzettel is.

"El kell vinnünk az embereket Kijevbe dolgozni. Ha nem tudnak eljutni a munkahelyükre, nem lesz senki, aki kiszolgálja azokat, akik sorban állnak az élelmiszerekért. A közlekedés nem működik, hosszú és hosszú a gyaloglás" - mondja Polina, a Varus hálózat Levitskaya digitális marketing osztályának vezetője.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113
Édesapámmal pont tegnap beszélgettünk erről... Ő volt katona, és megerősítette azt az amúgy is nyilvánvaló tényt: szabályellenes a saját felszerelést őrizetlenül hagyni. Kötve hiszem, hogy ez az oroszoknál nem így van, szóval csak egy magyarázat lehet: alacsony morál és dezertálás.
.
.
Legalább vágnának be egy kézigránátot, hogy belül használhatatlanná váljon....
 
  • Tetszik
Reactions: kaktusz and Sniper