BMPT / BMPT-72 / Object 199 Ramka / Terminator (Oroszország)

Ez a masina is tetszik nekem.Olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz,hogy a vetőcsőben elműködő rakéta nem veszélyes a hordozó gépre,pl ellenség eltalálja mondjuk gyalogsági gépkarabéllyal/akármivel?A rajta lévő rakéta nyitja a nyugati nehéz mbt-ket?Kb mekkora a hatásos lőtávja a 30 millkós csúzlinak?Nagyjából mennyi mm páncélt üt át a 30 as gépágyú?
Ha jól láttam többféle színű lőszer van a gépágyúhoz,melyik mire való,és hogy cserélik menet közben,ha más feladatra valót akarnak tüzelni?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szíriában lehet ha hasznosabb lenne, mint a T-72-esek.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
22223.jpg

Rágugliztam a jó,öreg 2A42 gépágyúra,nem egyedi eset,mármint a gépágyú :D ,alkalmazták többek közt:

száraztföldi harcjárműveken,és pár helikoptetren:

A műszaki paraméterei:
  • Űrméret: 30 mm
  • Lőszer: 30×165 mm
  • Hossz: 3027 mm
  • Huzagok száma: 16
  • Huzagolás emelkedése: 715,5 mm
  • Tömeg: 115 kg (külön a fegyvercső 38,5 kg)
  • Lövedék kezdősebessége: 960 m/s
  • Tűzgyorsaság:
    • Nagy tűzgyorsaságú üzemmódban: 550 lövés/perc
    • Kis tűzgyorsaságú üzemmódban: 200–300 lövés/perc
  • Páncélátütő képesség: 18–20 mm (1000 m-es céltávolság és 60 fokos dőlésszög esetén)
  • Hátralökés: 40–50 kN
  • Elektromos berendezések és gyújtó: 27 V-os, egyenáramú

Véletlenül elküldtem félúton,de ez előfordul.
Gyengén páncélozott célok ellen 4000 m-ig, élőerő és páncélozatlan célok ellen 4000 m-ig hatásos, emellett legfeljebb 2000 m-en repülő, hangsebesség alatti célok ellen is használható, 2500 m ferde hatótávolságig. Harcjárműveken és harci helikoptereken egyaránt alkalmazzák az 1980-as évek óta.

A fegyvert a KBP-ben Vaszilij Grjazev és Arkagyij Sipunov vezetésével fejlesztették ki az 1970-es évek második felében. Az első kísérleti példányok 1978-ban készültek el a Tulamaszavod vállalatnál.

A fegyver gázelvezetéses rendszerű. A hátralökés csökkentésére amortizátorral látták el, amely lövésnél 30–35 mm-es hátrasiklást biztosít, emellett csőszájfékkel is felszerelték. A fegyvercső huzagolt, a huzagok száma 16 db. Tűzkésszé tétel manuálisan vagy piropatronnal lehetséges, utóbbi esetben három piropatron áll rendelkezésre. Egyeslövés, valamint nagy és kis tűzgyorsaságú sorozatlövés adható le belőle. A lőszerjavadalmazás kéthevederes rendszerű, a különböző lőszerekkel töltött hevederek közül a fegyverkezelő választhat lövés közben. A gépágyúhoz használt két alapvető lőszer típus a repesz-gyújtó és páncéltörő-nyomjelző lőszer, melyek elektromos gyújtásúak. A lőszerjavadalmazás a harcjármű, illetve a harci helikopter típusától függ, maximálisan 500 db több rakaszban elhelyezve.
Kell egy ilyen otthonra...;)

• Tetszik
Reactions: svajcibeka
Rágugliztam a jó,öreg 2A42 gépágyúra,nem egyedi eset,mármint a gépágyú :D ,alkalmazták többek közt:

száraztföldi harcjárműveken,és pár helikoptetren:

A műszaki paraméterei:
  • Űrméret: 30 mm
  • Lőszer: 30×165 mm
  • Hossz: 3027 mm
  • Huzagok száma: 16
  • Huzagolás emelkedése: 715,5 mm
  • Tömeg: 115 kg (külön a fegyvercső 38,5 kg)
  • Lövedék kezdősebessége: 960 m/s
  • Tűzgyorsaság:
    • Nagy tűzgyorsaságú üzemmódban: 550 lövés/perc
    • Kis tűzgyorsaságú üzemmódban: 200–300 lövés/perc
  • Páncélátütő képesség: 18–20 mm (1000 m-es céltávolság és 60 fokos dőlésszög esetén)
  • Hátralökés: 40–50 kN
  • Elektromos berendezések és gyújtó: 27 V-os, egyenáramú

Úgy emlékszem, a BMP 3 ágyúja mellet is van párhuzamosítva ez a 30mm-es....

Azt tudja valaki, hogy miért van ennek a szutyoknak 5 fős kezelő személyzetre szüksége? Elvileg egyetlen torony van, innentől kezdve a megfelelő fegyver automatizácó mellett a parancsnokon és az irányzón kívül miért kell még + 2 fő. Mivel egy torony van, egyszerre csak egyféle fegyverrendzsret tudnak célra irányozni a parancsnok célazonosítása és kijelölése után..... Nem értem.