Boxer Armoured Vehicle Details and Variants
Boxer is described by Artec as BOXER is a truly modular vehicle providing multiple functions for its users, several communication interfaces for participation in network-enabled warfare and diverse…

Ja, az a cikk nagyon jo, a britek strukturális kaosza meg zsenialis, ekkora inkompetens, burokratikus okorseget meg sehol sem lattam, pedig a US Army ill a DoD nem kispályás bürokráciaban ill eszement penzpazarlasban es lenyulasbanMeg nem mondom most melyik topikba van az angol haderő átalakításáról szóló link.
De lehet,hogy itt.Ha megtalálod abban szépen leírják,hogy mi a nagy ötletük a jövő hadseregéről.
Mindent otthon gyártanak. Első rendelésre, asszem csak géppuskás verziókat rendeltek.Az angol Boxer programban egyebkent lehet majd valami szerepvallalasunk? Ugye 2023-tol szeretnek rendszeresiteni az elso darabokat es 600+900 "regi" darabot rendeltek. Ha masba nem, a masodik batch-be talan mi is be tudnank kapcsolodni valami "ujdonsaggal"? Vagy ez mar le lett veglegesen nyalazva es 1500 "oreg" Boxer-t vesznek?
Mindent otthon gyártanak. Első rendelésre, asszem csak géppuskás verziókat rendeltek.
Most nagyon beleszerelmesedtek, és várhatóan minden IS azzal szeretnének megoldani.
Sok közünk nem lesz hozzá, mert várhatóan ha IFV toronnyal is rendelnek, akkor is az CTA40-es lesz. Meg szerintem azt is otthon gyártják majd le.
Olvasd el a UKlandpower oldalt. Már csak a jelenlegi nyilvános tervek is sokkal több verziót kell, hogy tartalmazzanak majd, de várhatóan még komolyabban rácsúsznak a Boxerre.Ja, egy vicc az egesz Boxeruk, nulla normális fegyverzet, gyakorlatilag nem latnak ki az APCbol vagy 80-100 eve.
Szokas szertnt a legjobb rendszert is kepesek kozel haszontalanna konfiguralni...
Olvasd el a UKlandpower oldalt. Már csak a jelenlegi nyilvános tervek is sokkal több verziót kell, hogy tartalmazzanak majd, de várhatóan még komolyabban rácsúsznak a Boxerre.
Igazság szerint a Drummond által összerakott koncepciónak talán több értelme lenne.A CTA 40 egy tipikus brit marhasag szerintem. Valami 2x akkora es 2x olyan nehez , mint a nemetek Wotanja, bonyolultabb, az irgalmatlanul vastag loszerbol joval kevesebb fer majd be stb. A RM 35/50SS rendszerevel sokkal jobban jartak volna, de persze a Nexter-BAE sajatjat eroltetik - ahogy mondtam, majd sikerul hasznalhatatlanna konfiguralni ezt is...
Ebbol a Strike & Air Assault Brigade expeditionary force koncepciobol nem latnak ki:
![]()
Megis, hova akar expediciozni a UK, amikor keptelen a sajat haza tajat rendben tartani otthon, gyakorlatilag penzmosasbol el es eppen elzavarta meg a maradek ipart is...?
Csak szokásosan felkészülnek az előző háborúra.
Ez nagyon kemeny, mit ossze erolkodnek ezekkel a hurka tornyaikkal, csak hogy brit maradjon legalabb az (mikozben barmikor odavinnek a Lance gyartasat a nemetek.)RBSL and Rheinmetall Landsysteme have jointly awarded a contract, worth £180m, to Thales UK to supply the state-of-the-art PROTECTOR RS4 Remote Weapon Station (RWS) and the latest in automated threat warning – the Acusonic® Shot Detection System – for the British Army’s new Boxer vehicles.
Thales UK, as a strategic partner to Kongsberg Defence and Aerospace, will fully assemble and integrate 500 RWS and deliver 500 Acusonic systems onto Boxer vehicles over the next 10 years, as part of the UK MOD’s Mechanised Infantry Vehicle (MIV) programme.
£180-million British Army vehicle contract protects 700 Glasgow jobs
![]()
![]()
Ez nagyon kemeny, mit ossze erolkodnek ezekkel a hurka tornyaikkal, csak hogy brit maradjon legalabb az (mikozben barmikor odavinnek a Lance gyartasat a nemetek.)![]()