Boxer (GTK/MRAV/MIV/CRV/...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 045
82 870
113
FJ9gbO7XoAQ586B

FJ9gblLXsAE63Pu

FJ9bDUhXEAEI4NU

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 045
82 870
113

bsp_12416-jdw-16008.jpg

Rheinmetall Landsysteme-Krauss-Maffei Wegmann (KMW) joint venture Artec conducted trials in December 2021 with a Boxer armoured vehicle weighing 41 tonnes.

Artec managing director Stefan Lischka revealed during a presentation at IAV 2022 on 25 January that the Boxer, without a mission module, traversed gaps up to 2.2 m, climbed a 60° slope, and mastered a 1 m vertical step during the trials. He said there was no actual customer requirement for such a heavy Boxer but placed the trials in the context of armoured fighting vehicles gaining 20–30% more weight within 20 years of first being introduced because of protection enhancements.

• Imádom
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 598
36 670
113
Remélem, nem volt még.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: PFZ

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 341
113
Ez egy nesze semmi, fogd meg jól cikk!
Nem tudjuk hogy milyen cégnek fizettek, nem tudjuk, hogy ez végleges állapot-e, agy csak az első szériáé, vagy hogy csak spórolni akarnak, mert a Boxereket át APC-sítik .... és tulajdonképpen semmit sem tudunk.

Illetve annyit tudunk, hogy a Boxerek Lance tornyába az ausztrálok egy helyi céget kértek meg a Spike indítók megtervezésére, illesztésére. Illetve, hogy a RM azokkal szerződjön erre a feladatra. Azt sem tudjuk, hogy kinek a hibája az ügy, mert - valószínűleg szándékosan - ködösít a kormányzati forrás.

AZ APS-ről.
Érdekes, de a @Kim Philby által 2vel feljebb betett videóban pont az ausztrál színekre festett Boxer CRV (vagy annak pályázati verziója) bemutatózik, miközben ott van rajta a Strikeshield APS.
Voltak olyan hangok, hogy a toronynak tömeg problémái vannak. Az Iron Fist-et meg pont a toronyra kellene felpakolni. Ezzel szemben a Strikeshield pont hogy a testre kerülnek főleg.

No meglátjuk.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 907
8 988
113
Azt írja a lengyel zbiam.pl, hogy gond van az ausztrál Boxer CRV és a SpikeLR2 integrációjával. A toronynak túl nehéz az ATGM es ott van még az Iron Fist applikálása is...
Megemlítik, hogy ez esetleg a Lynx ausztrál esélyire is hatással lehet.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 624
44 289
113
Azt írja a lengyel zbiam.pl, hogy gond van az ausztrál Boxer CRV és a SpikeLR2 integrációjával. A toronynak túl nehéz az ATGM es ott van még az Iron Fist applikálása is...
Mondjuk a Lynx egy nehezebb jármű, többet elbír. Kizártnak tartom hogy ne tudnának rá Spike-ot tenni...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 763
98 384
113
Ez a téma már kb. fél-1 éve is feljött. Tendeciózusan újdonságként bedobja 1-1 újság. Anno, cáfolta az RM és az ausztrálok is. Ha jól emlékszek akkor a Boxer torony kapcsán jött elő.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 337
24 888
113
A Strike Shield sehol sem bizonyított. Annyit ér mint az összes többi aktív védelmi rendszer amely nem vett részt semmilyen konfliktusban, hogy kiderüljön, mükszk-e vagy sem. Majd ha látom, hogy az ausszik szétlövik a tesztpéldányokat 2-3 helyről egyszerre indtott rakétával, lövedékkel, és a torony ne tud fordulni egyszerre kétfelé akkor látszik mennyit ér a rendszer. Csak két oldalról kell összehangolni az ATGM lövészeknek az indítás, vagy valamilyen lövegeknek a tüzét. De a többi sem jobb a Lnyx-nél. A GYHJ-k ára csillagászatian emelkedett az aktív kütyük miatt, de azok nem bizonyítottak még a Thopyt kivéve.
A StrikeShield konkrétan nem fordul sehová, mivel közvetlen a a páncéltesten van, ahová csak van hely oda feltehető.
Rheinmetall_StrikeShield_active_close-in_protection_system_selected_for_testing_by_U.S._Army.jpg

Rheinmetall_StrikeShield_active_close-in_protection_system_selected_for_testing_by_U.S._Army_1.jpg

A "Thopy", gondolom a Trophy..., nos ennek az éles helyzetben történő működéséről - ahol bizonyított- hol van vlmi hitelt érdemlő forrás vagy videó?... elkerülte eddig a figyelmem.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 170
9 388
113
A StrikeShield konkrétan nem fordul sehová, mivel közvetlen a a páncéltesten van, ahová csak van hely oda feltehető.
Rheinmetall_StrikeShield_active_close-in_protection_system_selected_for_testing_by_U.S._Army.jpg

Rheinmetall_StrikeShield_active_close-in_protection_system_selected_for_testing_by_U.S._Army_1.jpg

A "Thopy", gondolom a Trophy..., nos ennek az éles helyzetben történő működéséről - ahol bizonyított- hol van vlmi hitelt érdemlő forrás vagy videó?... elkerülte eddig a figyelmem.
Olvasatomban, Izrael már használta éles környezetben. A probléma, hogy kézzel kell tölteni a vetőcsövet és ha jól emlékszem, 3-3 darab van oldalanként a töltetből. Nem tudom, hogy hol olvastam, jelenleg Leeuwardenben vagyok a Frizz flag NATO gyakorlaton, és a szállodában ülök és melózok, közben pedig a HTKA-n is böngésztem.. A Lynx nem müködö tornyú proton még a tornyon volt az aktív rendszer, ha nem tévedek. De egybként egy hónap múlva kb. Pozsonyban lesz a hadikiállítás, és szerintem a RM sok mindent ki fog ott állítani. Akit érdekel menjen ki . Én megyek.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 045
82 870
113
  • Tetszik
Reactions: bel and SilvioD

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 341
113
A hadsereg pontosította az elhangzottakat: a Block 1 Boxer 8x8 nem lesz képes irányított rakétákat kilőni, de a későbbi verziók majd igen.

A Boxerek nem lesznek felszerelve aktív védelmi rendszerrel (APS). A hadsereg azt állítja, hogy folytatják az alternatív megoldások értékelését, és a jövőben esetleg utólag beépítik őket.
Szerintem nem túl bonyolult a helyzet. Egyszerűen nem lett kész időre Spike integráció, de az ausztrálok már tűkön ültek a rendszerbe állítás miatt. Így a Block 1 esetén elengedték az ügyet. Majd megy a retrofit.
Emlékszünk, a PUMA esetén is csak mostanában lettek kész vele. Az ausztrálok esetén meg talán még bonyolultabb a helyzet azzal, hogy bele lett vonva egy ausztrál cég is, amelyik a mechanizációt csinálta.
Ha tovább akarok találgatni, akkor szerintem az a fő probléma, hogy a tetőből kinyíló ausztrál hazai megoldás esetén az indított Spike lángja veszélyes lehet magára a torony műszereire is. Nem véletlen, hogy a PUMA esetén is a torony oldalára egy toldalékként akasztották rá a MELLS rakétákat.
Ugyanezért van szerintem a RM Lance 2 tornyán is eredetileg a torony 2 oldalán a kinyíló rakétaindító blokk

• Tetszik
Reactions: Pogány