Brit haderőfejlesztési program és hadiipar

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 270
45 941
113
Az Egyesült Királyság lemondott további Airbus A400M Atlas repülőgépek beszerzéséről...

Tessék csak kicsit utánaszámolni!
Vagy a számok vannak rosszul megadva, vagy nem is tudom. De ezek szerint sikerült valahogy nagyon brutálisan lenyomni az A400M árát.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 822
73 143
113
New drones for the British Army...

A £129 million initial contract has been awarded by the Ministry Of Defence to deliver drones to the Armed Forces, of which 99 Stalker and 15 Indago models will be used by the British Army. The Mini Uncrewed Air Systems (MUAS), produced by Lockheed Martin, will be used by British Army and Strategic Command for Intelligence, Surveillance, Target Acquisition and Reconnaissance (ISTAR) on the front line and deep into enemy territory.

yCUenqPf-p20-official-20201209-335-039-scaled.jpg
p20-official-20201209-335-081.jpg 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 822
73 143
113
A Hawk kiképzőgépekkel kapcsolatos problémák arra kényszerítik az Egyesült Királyságot, hogy alternatív lehetőségeket keressen brit katonai pilóták kiképzése érdekében...

A fontolóra vett intézkedések között szerepel további pilóták küldése a NATO egyesült államokbeli sugárhajtású pilótaképző programjába is.

Az Egyesült Királyságban a Királyi Légierő (RAF) BAE Systems Hawk T2-es flottáját sújtó hajtóműprobléma miatt az Egyesült Királyságban annyira hiányoznak a működőképes sugárhajtású kiképző repülőgépek, hogy külföldre kell pilótákat küldenie gyorsrepülőgépes kiképzésre...

A minisztérium „köteles 9200 órányi Hawk T2 repülést biztosítani az Ascentbe” minden pénzügyi évben, legfeljebb 43 diák ellátására.
Az elmúlt négy pénzügyi évben az adatok átlagosan 5545 repült órát mutatnak, átlagosan 23 diákkal.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Szittya

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 834
12 322
113

Mi a rosseb kerult eddig 4 miliard GBP-be egyebkent? Nem kellett nullarol kezdeni a fejlesztest.
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány