Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
@Green Leader !
Na, hogy egyszer egyet fogok Veled érteni@Green Leader !
Egy csomó hiba van benne!
A franciák nem millió eurót, hanem milliárd euró irányoztak elő.
A fehér elefántoknak minősített tételek pedig részben nélkülözhetetlenek a brit politika miatt. Ilyenek a QE2 hajók.
Az angolok - tudtommal - nem rendeltek K9-et.
Az egyetlen gondjuk, hogy a brexittel annyira tökönverték magukat hogy gazdaságilag nem tudnak még ennyi haderőt sem fenntartani.
Nem igaz, hogy nincs haderőreform, mert náluk ez folyamatos. Folyamatosan próbálnak kijönninaz alamizsnából. Emiatt kell folyamatosan csökkenteni a haderő méretét.
Próbálnak minden marhaságot kitalálni, de csak tömködik a kátyukat, és jelenleg kilátástalan a helyzetük.
A geográfiai helyzetük miatt nem hanyagolhatják a haditengerészetet azonban ez minden forrást elvisz a többi haderőnemtől.
Hogy milyen karabélyuk van, az a legkisebb bajuk. Az legalább van.
És nem az ukránoknak átadott járművek okozzák a problémáikat mivel ezek mind kidobásra szánt típusok. Nem az AS90-esek odaadása a fő gond, hanem hogy még a maradékot még mindig üzemeltetnék. Csakhát ugye lőszer nélkül...
Nem az átadott eszközők száma megdöbbentő, hanem az, hogy ezek különben is leépítésre kerültek volna...
azért, értem én mire gondolsz de ne fogjuk már a brexitre hogy a britt haderő ilyen állapotban van, a britt haderő egy dolog miatt van ilyen állapotban, az inkompetens autista vezetők miatt, pont@Green Leader !
A fehér elefántoknak minősített tételek pedig részben nélkülözhetetlenek a brit politika miatt. Ilyenek a QE2 hajók.
Az egyetlen gondjuk, hogy a brexittel annyira tökönverték magukat hogy gazdaságilag nem tudnak még ennyi haderőt sem fenntartani.
Nem igaz, hogy nincs haderőreform, mert náluk ez folyamatos. Folyamatosan próbálnak kijönninaz alamizsnából. Emiatt kell folyamatosan csökkenteni a haderő méretét.
Próbálnak minden marhaságot kitalálni, de csak tömködik a kátyukat, és jelenleg kilátástalan a helyzetük.
A geográfiai helyzetük miatt nem hanyagolhatják a haditengerészetet azonban ez minden forrást elvisz a többi haderőnemtől.
És nem az ukránoknak átadott járművek okozzák a problémáikat mivel ezek mind kidobásra szánt típusok. Nem az AS90-esek odaadása a fő gond, hanem hogy még a maradékot még mindig üzemeltetnék. Csakhát ugye lőszer nélkül...
Nem az átadott eszközők száma megdöbbentő, hanem az, hogy ezek különben is leépítésre kerültek volna...
Pedig hát a nyugati népek önmagukban ötvenévvel fejlettebbek és produktívabbak és különben is mindenek is. Genetikásan.@Green Leader !
Angolok kivètel.Pedig hát a nyugati népek önmagukban ötvenévvel fejlettebbek és produktívabbak és különben is mindenek is. Genetikásan.
Köszi, a milliót javítottam, ez egyszerű elírás volt@Green Leader !
nagy terv...kb mint az AjaxKöszi, a milliót javítottam, ez egyszerű elírás volt
A K9 tudtommal tervben van, csak nincs még megállapodás:
++A reguláris képességek évtizedek óta zajló folyamatos és konzisztens leépítését úgy, hogy lassan nincs, aki kezelje a megmaradt eszközöket pedig én nem nevezném "haderőreformnak"
a lényegen számomra sokat nem változtat, csodálkoznak hogy tragikus a haderő állapota amikor:Az AS90 egy dolog, de sztem a több ezer NLAW, a Challenger 2-esek, az M270-esek meg az irgalmatlan mennyiségű tüzérségi lőszer nem került volna kidobásra. Az is ciki, hogy úgy adják oda az AS90-t, hogy nincs meg, mire cseréljék le.
Az NLAW-ok is lejárat előtt voltak. Az Army vezetése már másik típusra akart váltani, de az ukrán sikerek után egyszerűen megrendelték még egyszer a SAAB-tól.Köszi, a milliót javítottam, ez egyszerű elírás volt
Lockheed Martin Joins UK K9 Thunder Howitzer Program
Lockheed Martin has joined Hanwha Defense to manufacture the K9 Thunder Howitzer for the UK Mobile Fires Platform artillery program.www.thedefensepost.comUK Team Thunder moves forward with plans for British variant of K9 Self-Propelled Gun
Business leaders and engineers from five defence companies in the U.K. visited the manufacturing facility of the world’s most proven K9 Self-Propelled Howitzer (SPH) in South Korea to progress plans to compete for the U.K. Mobile Fires Platform (MFP) programme.The companies include Lockheed Martin Uwww.koreaittimes.comA többi miért hiba? Szerintem kb. ugyanerről szól a cikk, csak más képességek kerültek előtérbe Az AS90 egy dolog, de sztem a több ezer NLAW, a Challenger 2-esek, az M270-esek meg az irgalmatlan mennyiségű tüzérségi lőszer nem került volna kidobásra. Az is ciki, hogy úgy adják oda az AS90-t, hogy nincs meg, mire cseréljék le.SKorea’s Hanwha pitches K9 howitzer for British mobile fires program
But the K9 is one of several contenders to replace the British Army’s aging AS90 howitzer, which has been around for about 30 years.www.defensenews.com
A reguláris képességek évtizedek óta zajló folyamatos és konzisztens leépítését úgy, hogy lassan nincs, aki kezelje a megmaradt eszközöket pedig én nem nevezném "haderőreformnak"
Az AS90-nek van egy igen komoly hibája. Csak L39-es, ami csak nagyon kis hatótávolságot tesz lehetővé.Köszi, a milliót javítottam, ez egyszerű elírás volt
Lockheed Martin Joins UK K9 Thunder Howitzer Program
Lockheed Martin has joined Hanwha Defense to manufacture the K9 Thunder Howitzer for the UK Mobile Fires Platform artillery program.www.thedefensepost.comUK Team Thunder moves forward with plans for British variant of K9 Self-Propelled Gun
Business leaders and engineers from five defence companies in the U.K. visited the manufacturing facility of the world’s most proven K9 Self-Propelled Howitzer (SPH) in South Korea to progress plans to compete for the U.K. Mobile Fires Platform (MFP) programme.The companies include Lockheed Martin Uwww.koreaittimes.comA többi miért hiba? Szerintem kb. ugyanerről szól a cikk, csak más képességek kerültek előtérbe Az AS90 egy dolog, de sztem a több ezer NLAW, a Challenger 2-esek, az M270-esek meg az irgalmatlan mennyiségű tüzérségi lőszer nem került volna kidobásra. Az is ciki, hogy úgy adják oda az AS90-t, hogy nincs meg, mire cseréljék le.SKorea’s Hanwha pitches K9 howitzer for British mobile fires program
But the K9 is one of several contenders to replace the British Army’s aging AS90 howitzer, which has been around for about 30 years.www.defensenews.com
A reguláris képességek évtizedek óta zajló folyamatos és konzisztens leépítését úgy, hogy lassan nincs, aki kezelje a megmaradt eszközöket pedig én nem nevezném "haderőreformnak"
Még ha ebben van is valami a kormány vs hadsereg ebben való felelősségét valahol 80:20 környékén adnám meg.összegzés= legyünk finomak: inkompetens autista döntéshozók miatt tartanak ott ahol
én nem adnék meg kormány vs hadsereg felelősséget mert én a teljes döntéshozó szervre értettem amit írtam, legyen az kormánybeli vagy hadseregbeli, lényegtelen, az elmúlt 10+ évben normális döntést nem hoztakMég ha ebben van is valami a kormány vs hadsereg ebben való felelősségét valahol 80:20 környékén adnám meg.
De!én nem adnék meg kormány vs hadsereg felelősséget mert én a teljes döntéshozó szervre értettem amit írtam, legyen az kormánybeli vagy hadseregbeli, lényegtelen, az elmúlt 10+ évben normális döntést nem hoztak
Gyakorlatilag az összes program már évek óta fut.Nekem csak az a kérdésem, hogy ha lényegében mindent már régóta leselejtezésre ítéltek, amit most az ukiknak küldtek, akkor
1) miért nincs meg ezeknek a fegyverrendszereknek az utódja már réééégóta ott, hadrendbe állítva, miért csak most tárgyalnak egyáltalán a beszerzési lehetőségekről?
Javaslom a 2020-as Defence Review-t végigolvasni. Ami egy irgalmatlan nagy tévedés volt. Akkor találták ki a harckocsik beszántását.2) Miért nincs kritikus képességek hiányában magasabb fokozatra kapcsolva a reguláris erők képességfejlesztése, miközben a pénz presztízsprojektekre megy el?
Önállóan nem is próbálnak ilyenbe belemenni. A hollandokhoz hasonlóan arra marad elég pénzük, hogy egy high-tech, de mini hadsereget csináljanak, amit elsősorban (szinte kizárólag) expedíciós feladatokra tudják alkalmassá tenni.3) Mi történik akkor, ha netán a brit haderőnek háborúba kell mennie, önjáró tüzérség, lőszer és páncéltörő fegyverek nélkül?
Így van, de a fő probléma náluk is (mint náluk) az, hogy egy viszonylag nagy szerkezet és szemléletváltás közepén, félig kész projektekben vannak, amiket most irgalmatlanul fel kellene gyorsítani. Ez persze csak irgalmatlanul sok pénzzel lehetséges.Ezen a ponton a brit védelmi miniszter és vezérkari főnök is elismeri, hogy problémák vannak, Wallace aktívan lobbizik is a védelmi költségvetés emeléséért.
Pedig:Én értem azt, hogy Nagy-Britannia egy szigetcsoport, meg hogy "csaknemleszháború," de szerintem az elmúlt évek eseményei bebizonyították, hogy itt tényleg mindenre fel kell készülni és az európai vezetők gyerekes naivitása a berlini fal leomlása után abszolút zsákutcának bizonyult. Sok vezető most észbe kapott, de a briteken ezt nem igazán látom
Érdeklődve megkérdezném a @SirHiggins -t, @kelepisti -t, @Negan és a többieket arról, hogy milyen rendfokozati jelzést látnak Katalin hercegné kabátján?
Azert lett a video belinkelve mert jol nez ki rajta, te meg itt elkezdesz katonai temakrol elmelkedni!Érdeklődve megkérdezném a @SirHiggins -t, @kelepisti -t, @Negan és a többieket arról, hogy milyen rendfokozati jelzést látnak Katalin hercegné kabátján?
Segítek:
Itt meg utána lehet böngészni, hogy mi is lehet az.
Nyilván emiatt fog a megmaradt Brit Birodalom is összeszakadni. Mert olyan csak a Magyarisztánban lehetséges, hogy az államfő egyik családtagja hirtelen főtiszt lesz!
Egészen biztosak vagyunk benne, hogy Katalin elvégezte legalább az alapkiképzést?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..