M
@Molni
<b>Pl. a hírből nekem nem derült ki az, hogy a Kfir milyen BVR képességekkel rendelkezne.</b>
Ezen agyaltam én is... Nagyon nem tértek ki a műszerek, szoftverek változására. Az egyik oldalon ott van, hogy van-e értelme ennyivel jobb fegyverzetet, no meg AESA radart rápakolni BVR nélkül, a másik oldalon meg ugye az van, hogy ha meglenne egy kifogástalan BVR képesség is mindezekkel együtt, akkor -ismerve Izraelt- nem biztos, hogy eladnák vagy esetleg nem ennyiért... Igaz, ott is költségvetés vagdosás van.
Ezek szerint Chile és Ecuador 2003-ban rendszeresítette, Columbia 2010-ben, Brazília 2011-ben
Egyébként fura, hogy az oroszok miért nem terveznek valamilyen 1 hajtóműves, olcsón üzemeltethető gépet... Egyrészt azért nekik is jól jönne pár, másrészt meg az export piacot is bővíthetnék.
Nyilván sokkal kevesebbet tud mint egy nyugati gép, de olcsó, új, és hatalmas ipari kapacitás áll mögötte.
Pl.: mielőtt a Szerbek a 6 db új Mig vásárlása mellett döntöttek, előtte ők is komolyan elgondolkoztak a JF-17-esen.
Akkor szerinted nem is várható 1 hajtóműves orosz gép, majd 5. generációsból sem, a PAK-FA mellé?
Igazából engem itt leginkább az gondolkoztatott el, hogy ugye sok szerényebb gazdaságú ország F-16-osokban, Gripenekben (egyhajtóműves, de korszerű, 4. generációs gépek) gondolkodott/gondolkodik...
Plusz valahol írták többen is ugye, hogy sok tender várható még a közeljövőben is...
Amelyeken pl. ha a MiG a Su-val szemben egy 1 hajtóműves, Gripen szerű géppel indulna, akár 4+ generációsként, azzal -egy jó konstrukció esetén- tudnának sikereket elérni.
Egyébként fura, hogy az oroszok miért nem terveznek valamilyen 1 hajtóműves, olcsón üzemeltethető gépet... Egyrészt azért nekik is jól jönne pár, másrészt meg az export piacot is bővíthetnék.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..