Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Így is szegények mint a templom egerre. Arra a 8-(10)? géppre a gatyájuk rámegyen. Eddig is küszködtek a pénzhiány miatt. Egyébként szerintem elég balfékül mennek azok a beszerzések a Balkánon. Az nem jutna eszükbe hogy "közösen" indulnának pl a horvátokkal egy tenderen. Pl használt svéd gripen lizing. Vagy bármi értelmes konstrukció. A kevéske pénzük legalább nem folyna el így.Tessék Sam bácsi megint “megvett” egy országot
https://defence-blog.com/news/bulga...70-procurement-to-replace-ageing-mig-29s.html
Várd ki a végét, annyira megy most a block 70es F16, Bulgária, Szlovákok, Románok?, a horvát ex izraeli F16 beszerzéseiről meg azt hallani az US megvétózta, simán lehet hogy ők is jobb híján F16 70/72 nél kötnek ki. Úgy meg az US gyakorlatilag a térségbe elad több tucat 4 gen. vadászgépet F35 áron!Így is szegények mint a templom egerre. Arra a 8-(10)? géppre a gatyájuk rámegyen. Eddig is küszködtek a pénzhiány miatt. Egyébként szerintem elég balfékül mennek azok a beszerzések a Balkánon. Az nem jutna eszükbe hogy "közösen" indulnának pl a horvátokkal egy tenderen. Pl használt svéd gripen lizing. Vagy bármi értelmes konstrukció. A kevéske pénzük legalább nem folyna el így.
Valahol olvastam hogy ide a térségbe több tucat eladását "tervezték" számoltak. A várható lengyel beszerzésről nem is beszélve. Igaz ők F-35 öt szeretnének. Ha beleszámoljuk a lengyeleket is ez így várhatóan az elkövetkező évekre legalább 60-80 géppet fog jelenteni. Jó kis zsiros üzlet.Várd ki a végét, annyira megy most a block 70es F16, Bulgária, Szlovákok, Románok?, a horvát ex izraeli F16 beszerzéseiről meg azt hallani az US megvétózta, simán lehet hogy ők is jobb híján F16 70/72 nél kötnek ki. Úgy meg az US gyakorlatilag a térségbe elad több tucat 4 gen. vadászgépet F35 áron!
Ügyes, ügyes...
Szerintem a bolgárok erre az árra mondták a napokban hogy irreális...és igazuk is van.eight (8) F-16C/D Block 70/72 aircraft with support for an estimated cost of $1.673 billion.
Muhahaha, 209 + millió darabra dollárban egy F-16 ?Szerintem a bolgárok erre az árra mondták a napokban hogy irreális...és igazuk is van.
Egyértelmű hogy mindent el akartak adni, egy olyan csomagot amibe minden van, és igen a 20mm es lőszereken meg a flare-en én is mosolyogtam, hogy minden benne van ebben az igazán "baráti" árban !Szerintem ez a csomag totális félreértése a Bolgár helyzetnek.
Látszik hogy az amik próbáltak mindent belerakni a csomagba - még a JTAC felszerelést meg SDBket is (még a füstgyetyákat is volt arcuk felszámolni...) - pedig a Bolgároknak jelenleg még az is kihívás hogy elég forrást találjanak a meglévő technika üzemeltetéséhez és egyáltalán legyen valamilyen air policy.
Bolgár GDP vel, irreális cél SDBt hajigálni...
Úgy tűnik meg volt a "nagy felismerés" az USA döntéshozóinál a Bolgár helyzettel kapcsolatban.Szerintem ez a csomag totális félreértése a Bolgár helyzetnek.
Látszik hogy az amik próbáltak mindent belerakni a csomagba - még a JTAC felszerelést meg SDBket is (még a füstgyetyákat is volt arcuk felszámolni...) - pedig a Bolgároknak jelenleg még az is kihívás hogy elég forrást találjanak a meglévő technika üzemeltetéséhez és egyáltalán legyen valamilyen air policy.
Bolgár GDP vel, irreális cél SDBt hajigálni...