C-235 / CN-235 / C-295 (EADS, CASA, Airbus)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2361

Guest
The Republic of Mali orders an additional Airbus C295...

This second aircraft, to be delivered in 2021, will supplement the first C295 already in operation since December 2016 which has already accumulated 1,770 flight hours and transported more than 38,000 passengers and 900 tonnes of cargo in less than four years of operations.
blokoltak az eladast az amcsik...

According to the Malian ministry of foreign affairs, US authorities have blocked the delivery of a second CASA C-295W military cargo plane ordered from Airbus for the Malian Air force, foreign affairs minister Abdoulaye Diop recently visited the US to lobby for its release.

ennyi a dumarol, ami itt a forumon men mar egy ideje hogy az amcsi nem blokol vmi eladast ha nem tetszik neki vmi.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
ETAP-C 2021 gyakorlat Spanyolországban...

news_1120_etap_exercise_ablitas_small.jpg

news_1109_etap_exercise_ablitas_c295mw_czechia-800x450.jpg

news_1107_etap_exercise_ablitas_c295m_portugal-800x450.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
Az Angolai Köztársaság három Airbus C295 típusú repülőgépre adott le megrendelést.

Két repülőgépet kifejezetten tengeri megfigyelésre, egyet pedig szállítási feladatokra szerelnek fel.

A szállítási feladatokra konfigurált repülőgép képes lesz taktikai teher- és csapatszállítási feladatok, ejtőernyőzés, teherszállítás vagy humanitárius missziók végrehajtására.

A két, tengeri megfigyelésre (MSA) konfigurált C295-ös kulcsfontosságú szerepet fog játszani többek között a kutató-mentő feladatokban (SAR), az illegális halászat és a határok ellenőrzésében, a természeti katasztrófák esetén nyújtott támogatásban és hírszerzési feladatokban.

A repülőgépeket az Airbus által kifejlesztett Fully Integrated Tactical System (FITS) missziós rendszerrel, valamint a legkorszerűbb érzékelőkkel szerelik fel.

Mindhárom repülőgépet a Collins Aerospace Pro Line Fusion avionikai csomag legújabb verziójával szerelik fel.

Ezzel az új megrendeléssel a Força Aérea Nacional de Angola lesz a 38. C295-ös üzemeltetője világszerte.

C295%20MPA-Angola-Copyright%20Airbus.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
Két egyiptomi C-295-ös járt ma Ferihegyen. Tankoltak és repülnek tovább észak-nyugat felé.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
US Navy Delivers First Upgraded CN-235 Aircraft to Royal Malaysian Air Force

The conversion project came under the U.S. Navy’s Building Partner Capacity program. This comes three-and-a-half years after the U.S. signed a Letter of Offer and Acceptance to implement the project.

The aircraft was flown to Indonesia for the conversion and a maritime surveillance mission suite, maritime surveillance radar, an electro-optical infrared turret, line-of-sight datalink, and a roll-on/roll-off mission system operator station were added to the airframe. This took place from September 2020 and first flight was in October 2021.

The entire process to convert the rest of the aircraft will be done by end of this year.

RMAF%20CN-235%20-07-22.png
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
Nem fér a fejembe, hogy a 320-as családból miért nem cináltak úgy járőr gépet, mint ahogy a Boeing a 737-esből.
A319 MPA / A320 MPA. Már évek óta beszélnek róla hogy ki kellene fejleszteni, de a németek nem tudták kivárni amíg elkészül és P-8 Poseidon-t vettek, így kérdéses hogy a franciák egyedül megcsinálják-e maguknak.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
A319 MPA / A320 MPA. Már évek óta beszélnek róla hogy ki kellene fejleszteni, de a németek nem tudták kivárni amíg elkészül és P-8 Poseidon-t vettek, így kérdéses hogy a franciák egyedül megcsinálják-e maguknak.

Igen, ezt tudom, csak azt nem, hogy mi volt ezen olyan nehéz?
Bár belegondolva, akár lehetett kapacitás hiány is.
 
  • Tetszik
Reactions: Terminator