Civil fegyvertartás

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 276
5 527
113
Öt méteren belül a kés hatásosabb mint a lőfegyver, vagy nem?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
De miért áll háttal?? Még kösse be a szemét is ugy tuti levágják.... ez nem életszerű hogy állsz az utcán és kivont karddal futnak mögüled hogy hátbaszúrjanak. A késes bulik általában úgy kezdődnek hogy mivanmivan??? És előkerül a penge. Ilyenkor hátralépések közben elővesz és csőretölt, majd lábonlő vagy a levegőbe... és ilyenkor bizony jo az a pisztoly... ez igy nem életszerű, persze hogy levágják...

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 065
29 740
113
szuvorov

Teljesen más a reakció időd egy gyakorlás során amikor tudod, hogy nagyjából mi fog történni. A kérdés az, hogy egy váratlan helyzetben mennyire vagy gyors. És ott biza kb. 5 méternél van a határ. (Nah jó, ez erősen ember függő is. :))

A huszonegy lábas szabály az magyarul hét méter. :)

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 924
5 428
113
Rengeteg változata van. Nem veszek, de elviekben, ha vennék, akkor valami ilyen kicsi dolog kéne, vagy valamilyen sub-compact pisztoly.

Önvédelemre valami ilyesmit vennék, ha lenne rá lehetőség. Előrántáskor nemakad be a kakas, nem felejtem el a biztosítgatást, stb.
642-1.jpg

De ez a ketegória sem rossz. Könnyű, "igénytelen" cucc.

3477719-tfb.jpg

mossberg-introduces-mc1sc-subcompact-9mm-pistol

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 392
58 520
113
Mit tanakodtok ennyit a semmin?
Ha Kovács 29 rendőr őrvezető hordhat fegyvert,akkor aki hozza azt amit a fent nevezett,lehessen neki fegyvere.
Tudja kezelni,tárolni,betéve tudja az odavágó
jogszabályokat,tud vele lőni,megfutja a psziho tesztet amit a rendőrök,miért ne lehetne fegyvere?
A rendőrtől is el lehet venni a fegyvert,a rendőr házába is betörhetnek,miről beszélünk?
Egy jobb kocsmai bunyós ökle is halálos fegyver lehet,vagy egy kempingszék,vizeskancsó,vagy 3 üveg házi lófingató,ha megiszod meghalsz úgyis!:D
A kis falumban csak az utcánkban van vagy 4 legális maroklőfegyver,a faluban tuti van vagy félszáz,ismerek 5 vadászt,azoknak minden (is)van.
A fater 72.éves,azóta nem volt fegyveres bűncselekmény a 3500 fős faluban,senki sem lőtte le magát,sem a szomszédot,sem az asszonyt,mit hisztikéztek itt?
Ki kell találni a jogi szabályozást,be kell vezetni a megfelelő képzést,ellenőrzést,ennek a költségeit bele kell tenni a fegyver árába,és kész.

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Nekem vannak fegyvereim és még senkit sem lőttem le. Én bevezetném az önkéntes katonai szolgálatot 6 hónapos időtartammal és minden rendvédelmi, biztonságiőr, vadász munkakör betöltéséhez kötelezővé tenném. Én önvédelemből egy Taurus Judge Public Deffender .410-es változatát szeretném. Nem öl de nagyon fáj. Amúgy a legtöbb késes önvédelmi videó hatalmas kamu, ha én akarnék késelni akkor csak akkor látnád a kést amikor már kihúztam a véres pengét...

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 924
5 428
113
Nekem vannak fegyvereim és még senkit sem lőttem le. Én bevezetném az önkéntes katonai szolgálatot 6 hónapos időtartammal és minden rendvédelmi, biztonságiőr, vadász munkakör betöltéséhez kötelezővé tenném. Én önvédelemből egy Taurus Judge Public Deffender .410-es változatát szeretném. Nem öl de nagyon fáj. Amúgy a legtöbb késes önvédelmi videó hatalmas kamu, ha én akarnék késelni akkor csak akkor látnád a kést amikor már kihúztam a véres pengét...

Ez a nagyon fáj dolog bedrogozott, vagy eszétvesztett támadónál nem igazán tuti ám. Sokszor nem is veszi észre az ilyen a drog, vagy egyéb cucc, esetleg adrenalin hatása miatt hogy meglőtték, megvágták, megsérült stb.

• Tetszik
Reactions: fip7 and zeal

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 540
12 779
113

Ez a nagyon fáj dolog bedrogozott, vagy eszétvesztett támadónál nem igazán tuti ám. Sokszor nem is veszi észre az ilyen a drog, vagy egyéb cucc, esetleg adrenalin hatása miatt hogy meglőtték, megvágták, megsérült stb.
Ezért kell a stophatás. Nagy kaliberű gumis közelről.

• Tetszik
Reactions: hunter85

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
akkor ez:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 924
5 428
113
Apropó

Innét volt valakinek tapasztalata a PKLV Kft. vel? (Régebben MKH) milyen gyorsan megy le náluk egy műszakizás, 2 puskára ? Sokat kell e várni magánszemélyként? Stb.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113

Mindig jót mosolygok, amikor Vass Gábor a jogos védelem joggyakorlatáról értekezik, jellemzően baromságokat. Arról amiről szövegel (szituációs jogos védelemi helyzet), 2013 közepe óta kúriai jogegységi van (4/2013 BJE).

Ja, hogy Vass úrnak önvédelmi boltja van és érdekében áll a para fenntartása, mert "magas az esély hogy bármikor kirabolhatnak" az más. ;)

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 530
24 302
113
Mindig jót mosolygok, amikor Vass Gábor a jogos védelem joggyakorlatáról értekezik, jellemzően baromságokat. Arról amiről szövegel (szituációs jogos védelemi helyzet), 2013 közepe óta kúriai jogegységi van (4/2013 BJE).

Ja, hogy Vass úrnak önvédelmi boltja van és érdekében áll a para fenntartása, mert "magas az esély hogy bármikor kirabolhatnak" az más. ;)

Nem ő csak azt mondja, hogy nem kell éleslőfegyver (nyilván engedély nélkül,mert önvédelemre úgy sem kapsz), sem kés sem vipera önvédelemre mert az veszélyes mint a Soros terv. Hanem ideális a gáz-riasztó "fegyver" és a gázspray. Az meg merő véletlen, hogy pont ilyen boltjai vannak :D:D:D
(azt már meg sem említem hogy a facebook-on az egyik önvédelmi bolt milyen rettegéses kampányt folytat, hogy megölnek kirabolnak leütnek és csak egy üdvözítő dolog van ha rohansz hozzájuk gázpityuért)

• Tetszik
Reactions: hunter85