Civil fegyvertartás

Tegyük hozzá hogy jelen pillanatban ez a legjobb civileknek is simán elèrhető lőtèr (táv, infrastruktúra, stb...)
Sajnos a nagy lőtávra is alkalmas helyek sorban bezártak vagy elsorvadtak-átalakultak.
Ja meg árban is mèg elèrhető kategória....
Nem a 100-150m-es lőtávokkal összehasonlítva meg "a zuncsitesóm bevitt pedig civil vagyok" kategóriában.
Halkan megjegyezve, hogy a virtuális lőterek persze nagyon királyak, meg azè a legtöbb "300ról szabad kèzzel futva lekapom a rohanó kant" kategóriájú vadász sehova se hajlandó eljárni gyakorolni...(Tisztelet persze a maradèk 25%nak).

• Tetszik
Reactions: fishbed
Tegyük hozzá hogy jelen pillanatban ez a legjobb civileknek is simán elèrhető lőtèr (táv, infrastruktúra, stb...)
Sajnos a nagy lőtávra is alkalmas helyek sorban bezártak vagy elsorvadtak-átalakultak.
Ja meg árban is mèg elèrhető kategória....
Nem a 100-150m-es lőtávokkal összehasonlítva meg "a zuncsitesóm bevitt pedig civil vagyok" kategóriában.
Halkan megjegyezve, hogy a virtuális lőterek persze nagyon királyak, meg azè a legtöbb "300ról szabad kèzzel futva lekapom a rohanó kant" kategóriájú vadász sehova se hajlandó eljárni gyakorolni...(Tisztelet persze a maradèk 25%nak).
A szentendrei lőtéren (a Lidl mellett, úgy értem) elvileg van 300 méteres lőcsatorna is...

• Tetszik
Reactions: Lupus80
A szentendrei lőtéren (a Lidl mellett, úgy értem) elvileg van 300 méteres lőcsatorna is...
A rendelkezèsre állása ès a valós szolgáltatások messze a hirdetettektől...
De jogos az èszrevèteled.
Soponya pèldául szar a golyósokra de iszonyat jó sörètesre, ha nem a legjobb (Szolga Józsi nem vèletlenül keresett szemèly), nem is hirdet valótlanságot.
Ellentètben nèhány budapesti lőtèrrel szemben...

• Tetszik
Reactions: fishbed
Jó olcsó a hardware igénye ennek a szakágnak…
Sohaj…

A lövészet mint alapvetően technikai sport eleve nem olcsó, de ezekkel a long range meg preszizsön izékkel végképp be lehet gyújtani a rakéta hajtóművet a pénzégetésben. :D

Puska valahol 1 és 5 között bármi lehet, optika +1, spektív +1, plusz mindenféle mérő izé ha összeadod kb. +1. Lőszer darabja valahol 1000 és 3500 között. Ha ócóban tolod akkor is milliókról beszélünk. Határ a csillagos ég.

Nekem kicsit ambivalens ez a szakág. Valahol impresszív hogy tekergettnek, mérnek, számolgatnak aztán megvan a találat. Ellene ugyanez - ki támasztod, kiszámolód mindehogyan, belenézel egy 20x-os üvegben hogy rajta van-e aztán a rendszer szinte teszi a dolgát helyetted. A lövész része a különböző állomások, állások, váltások begyakorlása. Nekem kicsit robot. A lőteret kipróbálnám de a LR pénzégetésbe sose szállnék bele.

A srác videói nagyon korrektek, nem játssza az agyát, bemutatja ami van és ahogyan megtapasztalja.

• Tetszik
Reactions: Elkhound and J.G.
Sziasztok,

Van benne tobb pontatlansag is, noha tobbsegeben helytallo ami leirt.

A legfontosabb tevedes a bevezetoben van:
"hogy valakinek fegyvere lehessen Magyarországon, a szabályok betartása mellett egyáltalán nem lehetetlen cél, legyen szó akár önvédelmi fegyverről"

Ezzel szemben a valosag ez: "
"Önvédelmi célra rövid lőfegyvert – pisztolyt vagy revolvert – gyakorlatilag senki nem tarthat, a kérelmet automatikusan elutasítják
– mondta az eset kapcsán Vass Gábor szakújságíró az előfizetésért cserébe elérhető 24.hu Extrának. A jogszabály szerint a kérelmezőnek bizonyítania kellene, hogy veszélyben van, de a teljes mérlegelési jogkörrel rendelkező rendőrség ezt nem fogadja el. Vass szerint a gyakorlatban még az életvédelmi vagy kábítószeres ügyeken dolgozó rendőröktől is megtagadják az engedélyt.
Vass elmondása szerint kivételt a politikai vezetők és a hozzájuk közel álló üzletemberek, vadásztársak jelentenek, akik „kvázi automatikusan” megkapják az engedélyt. Országosan mindössze két-háromezer ember rendelkezik ilyen jogosítvánnyal, rajtuk kívül néhány százan kapnak munkájuk miatt engedélyt, például fegyverjavítók vagy -gyártók."

A tobbi, fegyvertartassal (vagyis nem viselessel) kapcsolatos resz alapvetoen korrekten van leirva, egy-ket aprosag hianyzik belole, pl. a pszihologiai alkalmassagi vizsgalatot 2-szer kell elvegezni, minimum fel ev kulonbseggel.

e004b1c7bde93f2ca420e909c955af42.jpg

Ilyen távolságból egy elef….

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: joker