Nekem a 650 milliorol 44 Leo 2, meg 24 Pzh jut mindig eszembeEzeket már megint irgalmatlanúl lehúzták!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem a 650 milliorol 44 Leo 2, meg 24 Pzh jut mindig eszembeEzeket már megint irgalmatlanúl lehúzták!
De most komolyan! 81+M/db????Nekem a 650 milliorol 44 Leo 2, meg 24 Pzh jut mindig eszembe
Nekem meg 180+60 db AMRAAM 730 millió USD-ért és HM közleménye hogy mindenki hülye aki azt gondolja hogy drágán vettük és hogy a végén kiderült hogy kevesebbet rendeltünk mint amennyi a jóváhagyásban volt...Nekem a 650 milliorol 44 Leo 2, meg 24 Pzh jut mindig eszembe
ÖööNekem meg 180+60 db AMRAAM 730 millió USD-ért és HM közleménye hogy mindenki hülye aki azt gondolja hogy drágán vettük és hogy a végén kiderült hogy kevesebbet rendeltünk mint amennyi a jóváhagyásban volt...
Ez kb. 38,3 mEUR / db. Nehéz eldönteni, hogy mennyire csináltak jó boltot...3 darab Heron 1 115 millio euroert jo uzlet?
"Három Heron 1 drón vásárlásáról tárgyal a védelmi minisztérium az izraeli állami IAI céggel, amelyek ára 2,7 milliárd korona lenne. A Bayraktar dróngyárba azonban a védelmi és a vezérkar delegációja is elment. A minisztérium szerint azonban a látogatás nem kapcsolódik drónok vásárlásához."
Nem olyan nehéz azért.Ez kb. 38,3 mEUR / db. Nehéz eldönteni, hogy mennyire csináltak jó boltot...
Dehogy annyiert, annyit a gyartonak fizettek erte:Nem olyan nehéz azért.
2019-ben a hollandok 30,75M USD/db áron vettek 4 darab Raepert. Ami fegyvert is képes hordozni. Na milyen üzletnek tűnik a Heron 1 -ért a 38,3M EUR/db ár?
Hja bocs, nem olvastam végig a cikket. Csak gyorsan bedobtam egy versenytárs contractot.Dehogy annyiert, annyit a gyartonak fizettek erte:
The U.S. State Department approved the sale of Reapers in 2015. Estimated at the time at $339 million, the proposed sale included four aircraft, four ground stations, six engines, General Atomics’ Lynx synthetic aperture radar with Maritime Wide Area Search capability, targeting systems and other equipment.
It also included spares and readiness packages to support 3,400 flight hours over three years, as well as training and other services.
Mindennel egyutt $85M/dron volt az ara, az arcatlansag teteje (a hollandok meg szepen ugy veszik, hogy ezzel letudtak a 'husegadot', es mehet tovabb a kufarbizniszuk a kikotokben.)
Mocskos draga a Reaper, a sajat eroink $35-40M korul veszik darabjat (csomag nelkul); ha nem akarsz feltetlenul bombazni, akkor a Heron a toredekebe kerul es ket napig kepes repulni.
Rákérdezhetek? Nőni fog az összár, meg az egységár?A csehek 36 darabbal tobb CV90-t szándekoznak vásárolni, mint amenyirol ezidáig volt szó:
https://www.lidovky.cz/domov/armada....A230508_170708_ln_domov_hud?zdroj=LN_otvirak
Szoval 210 db helet 246-ot. Még nem tudni, milyen verzió.
A sajtó már elkezdte. Ez az online újság folyamatosan kampányol a szerződés ellen.Rákérdezhetek? Nőni fog az összár, meg az egységár?
Valljuk be, egy elcseszett tender, alultervezett pénzügyi költségeit legkönnyebben egy rárendeléssel lehet legkönnyebben elrejteni.
Mert ha ellenzéki politikusok elkezdik borogatni az asztalt, meg lehet magyarázni, hogy azért lett több, mert többet rendeltünk...
Hulyeskedsz? Befoldon $30M korul van egy Apache ara, de volt mar $13M uzlet is, az indiaiak orjongtek is rajta, amikor nekik 6 Apachet majdnem egymilliardert adtak:De most komolyan! 81+M/db????
5év support, meg a felújítás. Ennyiből annak idején az új kijött!
Interju vorgy Petr Cepelkaval, a legiero pkval:
Věřím, že Česko bude mít po roce 2035 nadzvukové letouny páté generace, plánuje generálmajor Čepelka
Nová dopravní letadla, vrtulníky i stíhačky – vzdušné síly čeká turbulentní rok, připravují modernizace za desítky miliard korun. V rozhovoru pro iROZHLAS.cz to rozebírá jejich velitel Petr Čepelka.www.irozhlas.cz