1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Csengdu J-20

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Értem mit mondasz és mint mondtam nem vonom kétségbe, hogy PS-ben ennél sokkal szinvonalasabb hamisításokat is el lehet végezni. De a pakliban az is benne van, hogy tényleg 6 gép repül kötelékben.
  "Az a gyanús, ami nem gyanús"
   
 2. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hány éve repül a J20?Hány évig tartott a sokkal fejlettebb ami repülőipparnak az YF22böl sorozatgyártott F22ig eljutni?Nekem az lenne a gyanus,ha sorozatgyáretott J20 lenne,ezredszám rendszerben.Szerintem természetes,hogy lassan halad a fejlesztés.
   
  dudi likes this.
 3. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Tulajdonképpen én sem vonom egyáltalán kétségbe, hogy van 6 gépük, miért ne lehetne? Az oroszok is összeraktak a mediának egy sokgépes Szu-57 köteléket Putyin gépe mögé nemrég. Egy ilyen kép jól néz ki, de harci értéket még önmagában nem garantál.
   
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Senki nem beszélt még harci értékről. Egy csomó dolog még hátravan és mivel az F-35 eléggé komolyan kezd elterjedni, az idő is sürgeti őket. Érdekes módon Kína esetében nem jön elő az atomarzenálos mantra, mint az oroszoknál: ha van atomod nem kell modern fegyver, mivel senki sem fog megtámadni stb. stb.
  Mintha párhuzamosan csinálnának többmindent.
  Ha tényleg egyszerre adták oda a gépet két kiképző és egy harci alakulatnak, úgy, hogy egyiknél sincs teljesen feltöltve egy század (ezt mondjuk nem lehet tudni). Akkor az kb azt jelentheti, hogy egyszerre kezdték el kidolgozni a géphez a harceljárásokat, kezdték kiképezni a kiképzőket és kezdték megismertetni a gépet a harcoló alakulattal.
  És az eredetileg géphez szánt WS-15 még sehol (tesztelik) WS-10 valamilyen változataival kezdték szerelni a gépeket.
   
  Nagy Csaba likes this.
 5. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Ugyanazt csinálják, mint az oroszok a Szu-57-el, áterőltetik a gépeket, mert az F-35 miatt muszály. Aztán az első pár széria vagy úgy marad, ahogy elkészült (mint az F-35-ösök jelen állás szerint), vagy majd utólag megkapják az új hajtóműveket, és valószínűleg szoftver módosításokat.
  Szerintem ez ugyanúgy egyértelmű.
   
  fip7 likes this.
 6. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Azert ha semmi mast, csak a repulögep kulsö formajat vesszuk mint koncepciot, a kinaiak maris sok idöt sporoltak, hogy az amerikai minta ott van. Ha hozzaadjuk az ipari meretekben uzött szamitogepes hekkelest, feltetelezhetö, hogy ezen tul is nagyon sok idöt megsporoltak maguknak. Biztosan nem kell azt a hosszu utat bejarniuk, mint az uttörö F-22-nek.
   
  Celebra likes this.
 7. endre

  endre Active Member

  Értem, mire gondolsz, és ez igaz is lehet a fekete fejlesztési programok esetében. A J-20 viszont inkább - sötét - szürkének tűnik, szóval a hírek nagy részét én is "hivatalos" szivárogtatásnak gondolom, de nem mindet.
   
 8. Mike

  Mike Well-Known Member

  Kicsit megvizsgáltam a képet, nem tűnik csalásnak.
   
  Nagy Csaba, Pocok75 and Mackensen like this.
 9. Roni

  Roni Well-Known Member

  Amúgy ez a péesezés meg egyéb baromság is valamelyik nagy marha miatt megy mert képes volt azt mondani hogy nem létezik 4 j-20 egy képen .

  Na majd pont Kínából nem lehet kinézni mikor olyan hajókat építenek amiből az oroszok csak makettet tudnak .
  Majd el is hisszük hogy majd pont a 25 tonnás repcsik gyártása fog gondot okozni nekik.

  A hajtómű az amiben van lemaradás .

  Annyira veszélyesnek tűnik az új kínai rakéta, hogy az USA egy AMRAAM utód fejlesztésébe fogott
  http://www.aerotech.hu/newsdetail.p...-120_AMRAAM_JATM_LREW_USAF_US_Navy_PL-15_Kína
   
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ami gyanús azon a képen az, hogy Kínában már a 20 dolláros mobilokba is 10 megapixeles kamerát raknak, ez a spotter meg valószínűleg az utolsó ember a Földön aki még 0.7 megapixeles kamerával spottol. Ami nem gyanús az pedig az, hogy a kínai szivárogtatók a nem manipulált képeiket is úgy le szokták rontani mint ahogy azt a manipulált képekkel szokás.

  Szóval annyit talán megállapíthatunk arról a képről, hogy az nem egy csóró spotteré aki épp egy J-20 gyakorlat közelében járt az ócska kamerájával, de azt nem lehet megállapítani, hogy a kép manipulált vagy sem.
   
 11. Mike

  Mike Well-Known Member

  A megapixelnek semmi köze a képminőséghez. A világ legjobb mobiljával sem csinálsz értékelhető fotót áthaladó gépekről, de még bemutatóról sem. Fogalmad sincs hány spotter van aki hulladékot gyárt még felső kategóriás felszereléssel is... a spotter jelző nem jelent automatikus jó minőséget. Jah, és egyébként meg lehet állapítani hogy manipulált-e, csak tudni kell mit és hogyan kell nézni.
   
  Nagy Csaba, borisz, fip7 and 4 others like this.
 12. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Szerintem Kínánál azért nem kerül szóba az atomarzenál, mert náluk nem a pénz a szűk keresztmetszet. Az oroszoknál viszont igen. Nekik dönteniük kell, hogy azt a kis pénzt, ami a kínai katonai kiadások töredéke, hova költsék. S úgy döntöttek, hogy Grúzia vagy Ukrajna lenyomásához nincs szükség pikk-pakk 5. gen gépekre. New Yorkot meg amúgy sem azokkal indulnának el bevenni.Szóval felállították a sorrendet. Mert muszáj volt.

  Egyébként biztos vagyok benne, hogy a kínai atomarzenál is megfelelően potens, és nincs elhanyagolva a fejlesztése. Csak hát ott több a lóvé.
   
  Nagy Csaba likes this.
 13. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Azért a hajtómű hiány pont elég ok lehet a gyártás lelassulására.
   
  borisz likes this.
 14. Roni

  Roni Well-Known Member

 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 16. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Nem tudom, hogy nézted, de szerintem ez a kép manipulált. Itt csatolok egy erős ránagyitást az eredeti képről, amin a 6 gép repül. A nagyítás random módon felül balról a második gépet mutatja:
  .
  https://kepkuldes.com/images/79e8a4c7d248d44472d600629adc20c1.jpg
  .
  Azt egyből látod, hogy az ég egészen máshogy pixeles, mint a gépek, de ami még furcsább, hogy a gépek pixelessége egy furcsa szögletes lépcsőkben és egyenesekben mozogva kapcsolódik az égháttérhez.
  .
  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kinaiaknak nem lehet 6 ilyen gépe, lehet 60 is, én csak azt mondom, hogy ez a kép szerintem nem frankó.
   
 17. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  És ugyanez a megállapitásom érvényes erre a képre is.
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Én a kontraszttal játszadoznék.
   
 19. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Szintén erős kinagyitás az egyik gép farokrészére és az égboltról kapcsolódásra mögötte, ezt piros vonallal be is rajzoltam, hogy jobban látszódjon. Simán látszik, hogy fura nyílegyenes a pixelesség változása.
  .
  Persze nyilván véletlen, meg az időjárás, meg a mittudoménmi.... :) :)
   
  Nagy Csaba likes this.
 20. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  https://kepkuldes.com/images/7b67c9a901f68871c03eab142e73f760.jpg
   

Ezen oldal megosztása