Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szlovák -lengyel 155 mm-es onjáró loveg a <b>DIANA</b>.
A KONSTRUKTA-Defence(Trencsén) és a lengyel Bumar Labedy fejlesztése.
Szlovák -lengyel 155 mm-es onjáró loveg a <b>DIANA</b>.
A KONSTRUKTA-Defence(Trencsén) és a lengyel Bumar Labedy fejlesztése.
Ez nekem eléggé zavaros. (most ez lengyel, vagy szlovák, esetleg cseh upgrade?)Lengyelek modernizálni fogják a DANAikat a DANA M2 szintre, alemelynek lengyelesítet változata a DANA-M nevet viseli:
.
Ha szlovák lenne, akkor már a 2. mechanizált dandár "Scipio" névre halgató Rosomakokon rohangálna (DANA modernizáció lett volna a 8x8 megvételének feltétele)Ez nekem eléggé zavaros. (most ez lengyel, vagy szlovák, esetleg cseh upgrade?)
Ha jól látom, alákerültek a Rosomak kerekei (nem lesz rosszabb a terepjáró képessége? ) és a Rosomak lámpái.
Ez eddig rendben van. De a videó végén egy rohadt nagy EA (Excalibur Army) logó van a jármű orrán, ami meg cseh cég. .
Állítolag Ukrajna Dana M2-es önjáró lövegeket szeretne vásárolni.
https://defence-blog.com/news/army/...buy-dana-m2-self-propelled-gun-howitzers.html
elolvastam fordítóval... ez ellenzéki politikusok ott is abba nyilvánítanak véleményt ex cathedra, amihez nem ért, vagy ilyen pofátlanul hazudik.Legyen meg itt is...
elolvastam fordítóval... ez ellenzéki politikusok ott is abba nyilvánítanak véleményt ex cathedra, amihez nem ért, vagy ilyen pofátlanul hazudik.
oké, végre egy adat lőszerárról, szóval van egy érzésem jó ideig a Honvédség se lesz "túl a 25 km-en..( )
Ezek az ukranok keszen vannak, ha nekik tenyleg ezek a kifogasaik vannak:
- hogy 152-eset vesznek, nem egybol 155-ost - hat, ugy tunik, joval olcsobban vettek ezeket, no meg mindenuk az most is es haboruban allnak (lasd D20) - avagy mar kifogytak/maguk egyaltalan nem tudnak hozzajuk gyartani lovedeket...?
- nem eleg a 20-25km, inkabb 40-50 km hatotavu tuzerseg (=guided loszer) kellene - huh? A fenekuk kilog a gatyabol, haboruban allnak es aranyarban (tobb tizezer dollaros) lovedekekkel akarnak az oroszokra lovoldozni 40-50 kilometerrol?
- az arat senki nem tudja, de mindenki valami platyka alapjan 5000 lovedek (unguided, gondolom) $11M korulre teszi - ami nem tunik kiugronak, plane, ha benne van az alliltolagos $40M koruli allitolagos 26 Dana allitolagos vegosszegeben
Ha Caesart vettek volna, akkor szerintem kb 2x arat fizettek volna, gondolom, az azert kritikus volt, hogy legalabb 20-25 kijojjon... no meg a cikk szerint dolgoznak az ukranok a sajatjukon, par ev es lesz sajat 155os, akkor ezek csak amolyan stopgap addig...?
Egy biztos, ketlem, hogy a limitalt penzukbol sok valasztasuk lett volna - szerintem kb ezek, aztan meg a Zuzana, de az mar Caesar koruli arban.