Díszegyenruhák

A chilei hadsereg amúgy máig Stahlhelmben tolja...nem, alább nem a Wehrmacht látható, hanem a chilei katonák parácéja napjainkban! :D A fegyverük is Mauser Kar98
138408222-15689700573991n.jpg

Nem teljesen, a német Kark98k 8mm Mauser-t lő, és a 98-as Mauser rendszeren alapszik, a chileiek előbb (a búrokéhoz hasonló korábbi típust) az 1895M Mausert rendszeresítették 7mm Mauser lőszerrel.

Van egy elég ritka chilei 1935M típus, ami a Kar98k modellre hajaz valamelyest, de természetesen az is 7mm Mausert lő (7x57). A legtöbb spanyol/dél amerikai ország ezt az űrméretet rendszeresítette. Megjegyzem, rengeteg "új csodalőszer" felesleges eszmecserét meg lehetne spórolni, ha a hülye amerikaiak a 30-06 helyett ezt a lőszert szépen átveszik a spanyoloktól a keserű kubai tapasztalatok után, hiszen kb. ugyanazt tudja, mint a most szopkodott 6,5 Creedmore..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nekem ez a chilei sisak kicsit másnak/karcsúbbnak tűnik, mint a német "eredeti".
Csak optikai csalódás?

Az ilyen IR strobe-okkal az a gond, hogy mindenképp kell hozzá eszköz, amivel látni fogod (hőkamera vagy éjjellátó).
A színes szalagnak pont az az értelme, hogy szabad szemmel is látható azonosítást ad. Amúgy messziről egyáltalán nem biztos, hogy olyan sokat ront a rejtőszínen
Szia,

Szerintem az meg nagyobb gond, hogy ha csak a leggagyibb ejellatoja is van az ellensegnek, akkor azon vilagit, pl. ezen, pedig nem a legfrissebb technologia :) :
midi_p1190242.jpg

Persze ha az ellensegnek csak a bal oldalon lathato ejjellatoja van, akkor jo megoldas:
midi_p1210312.jpg

Szia,

Szerintem az meg nagyobb gond, hogy ha csak a leggagyibb ejellatoja is van az ellensegnek, akkor azon vilagit, pl. ezen, pedig nem a legfrissebb technologia :) :
midi_p1190242.jpg

Persze ha az ellensegnek csak a bal oldalon lathato ejjellatoja van, akkor jo megoldas:
midi_p1210312.jpg
Nem véletlenül a kecskepásztorok elleni “hadműveletekben” láttuk ezeket legtöbbször használatban.

• Tetszik
Reactions: bel
Ok. Az új 2.vh-s style egyenruha sztem nagyon menő,
de mi a tököm történt a díszlépéssel?
Vagy mit totyognak az elején.
Ez az új?

Ok. Az új 2.vh-s style egyenruha sztem nagyon menő,
de mi a tököm történt a díszlépéssel?
Vagy mit totyognak az elején.
Ez az új?

A zászló vivők egyenruhája inkább a 1910-1920-1930 éveket idézi. De inkább 1910-1920 között, körül. Próbáltam ebből az időszakból videókat keresni hasonló témákban a diszlépés miatt, de nem találtam csak sima felvonulásosokat. Tippre összhangban van a ruha a diszlépés.

A sapka meg régi lovassági, az valahogy nem kopik ki náluk. :)
De tényleg jól néz ki ez a régi új egyenruha.

A zászló vivők egyenruhája inkább a 1910-1920-1930 éveket idézi. De inkább 1910-1920 között, körül. Próbáltam ebből az időszakból videókat keresni hasonló témákban a diszlépés miatt, de nem találtam csak sima felvonulásosokat. Tippre összhangban van a ruha a diszlépés.

A sapka meg régi lovassági, az valahogy nem kopik ki náluk. :)
De tényleg jól néz ki ez a régi új egyenruha.
A tisztek egyenruhájára értettem nyilván :P

Olasz lövészek fekete kakastolla jó példa.
Huh, az meg egy szep darab, igen. :D
Ugy neznek ki, mint valami bohocok:

Nekem a sityak annyira nem tré, na az öv mán inkább.
Az is bitang, mint valami alternativ ov a Pride Weekre felvonulni... :D

• Vicces
Reactions: reich_und_roll