DONAR AGM / RCH 155 / KMW Artillery Gun Module (Németország)

Ez engem is erősen érdekel kiváncsi vagyok az eredményre.

Erre aztán várhatsz!

The two artillery systems will conduct trial tests in Germany between 2023 and 2024 and the final decision for the acquisition will be announced in 2026.

Szerintem addigra már bőven leszállítják nekünk az első HX3-as löveget. :D

Ukrajna RCH155 önjáró lövegeket vásárolna.

Ukrajna 18 egység vásárlása iránt érdeklődik. Az ügylet várható értéke 216 millió euró. A Krauss-Maffei Wegmann a munka megkezdése után 30 hónapon belül képes lesz leszállítani az első új löveget. Vagyis a fegyverek legkorábban 2025-ben juthat el az ukrán fegyveres erőkhöz. A WELT szerint a német kormány hozzájárult ehhez a megrendeléshez.

• Tetszik
Reactions: Szittya

Ukrajna 18 egység vásárlása iránt érdeklődik. Az ügylet várható értéke 216 millió euró. A Krauss-Maffei Wegmann a munka megkezdése után 30 hónapon belül képes lesz leszállítani az első új löveget. Vagyis a fegyverek legkorábban 2025-ben juthat el az ukrán fegyveres erőkhöz. A WELT szerint a német kormány hozzájárult ehhez a megrendeléshez.

tehát cca 5 milliárd/db

• Tetszik
Reactions: vilmoci
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

FVUPUapXEAEFQwz

A német szövetségi kormány 155 mm-es RCH 155-ös önjáró tüzérségi egységeket készít elő Ukrajna számára.

A Németországi Szövetségi Köztársaság honlapján hivatalosan is közölték , hogy 18 egységet szállítanak át.

• Dühítő
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Aladeen
A német szövetségi kormány 155 mm-es RCH 155-ös önjáró tüzérségi egységeket készít elő Ukrajna számára.

A Németországi Szövetségi Köztársaság honlapján hivatalosan is közölték , hogy 18 egységet szállítanak át.

láttam a hírt, bár nem igazán értem, hogy mit jelent. Megadták a németek az export engedélyt?
Korábban az volt a hír hogy 2025-ben érkezhetnek meg ezek a lövegek - őszintén szólva akkor meg már kb. mindegy lesz...

A német a világ leglassabb hadipara! :D

láttam a hírt, bár nem igazán értem, hogy mit jelent. Megadták a németek az export engedélyt?
Korábban az volt a hír hogy 2025-ben érkezhetnek meg ezek a lövegek - őszintén szólva akkor meg már kb. mindegy lesz...

A német a világ leglassabb hadipara! :D
Azt jelenti , hogy az ukrik kapnak belőle 18 db a határidő nem ismert, de ezek a harceszközök már az ukrik háború utáni nyugati fegyverekkel történő felfegyverzésének részei....

18 kerekes önjáró tarack RCH 155*

* Szállítások ipari készletekből, német alapok által finanszírozott biztonsági kapacitásépítés érdekében. A szállítások egy része frissítést igényel, vagy a gyártás folyamatban van; képzési intézkedések is történnek.
2022. december 7., szerda

Forrás: A német kormány honlapja...

A BW 2023-ban februártól májusig teszteli az RCH155-ös, mint lehetséges rendszeresítendő löveget - írja a Welt.

The RCH 155 can not only engage opponents with steep fire while underway. For self-protection, it can also effectively engage targets in direct aim with the 155 mm gun. This hunter-killer capability is achieved with the help of the remotely controlled weapon station (RCWS) optronics.

1702560607277

• Tetszik
Reactions: Pogány and alali77
The RCH 155 can not only engage opponents with steep fire while underway. For self-protection, it can also effectively engage targets in direct aim with the 155 mm gun. This hunter-killer capability is achieved with the help of the remotely controlled weapon station (RCWS) optronics.

1702560607277
Éz különben időnként hasznos képesség-álló helyzetből minden tornyos önjáró képes rá (meg a vontatottak is,önvédelemböl.Oroszok máig rendszerben tartanak 155milis kumulativ gránátot önvédelmi célra).Mozgásbol viszont eddig csak a gyártásra nem került izraeli Sholef (1986),és a szintén prototipus szinten megrekedt Denel/GDLS Stryker LEO/G7 105 milis (2003-ehez meg APFSDS lőszert is fejlesztettek) lövegek tudták.
De gyakorlatban a kevés és drága SPH-ját nem szeretik kockáztatni a seregek.Talán most a háború hatására növekszik a számuk,