Egyéb dízel-elektromos meghajtású tengeralattjárókkal kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
HMS Ocelot
FYnBl_HUcAEkzz_
 
 • Tetszik
Reactions: Rotten878

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 157
36 663
113
Ez meg az ausztrál biztosan nem.
Az új A26-os lopakodó tengó elég faszán néz ki.
Ha lenne tengerünk abból kellene 2-3 darab, felszíni hajókra alig költenék: max néhány lopakodó "missile boat" (pl. Skjold) meg járőrhajó kellene és partvédelmi ütegek. Kis országnak anti-access/area denial-ra kell játszani...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 621
55 386
113
Az új A26-os lopakodó tengó elég faszán néz ki.
Ha lenne tengerünk abból kellene 2-3 darab, felszíni hajókra alig költenék: max néhány lopakodó "missile boat" (pl. Skjold) meg járőrhajó kellene és partvédelmi ütegek. Kis országnak anti-access/area denial-ra kell játszani...
Kellene...
 
 • Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 562
113
The government of Japan has decided to build a submarine with a vertical launcher (VLS) capable of launching long-range missiles from underwater.

The improved version of the domestically-produced Type 12 surface-to-ship missile, which has a range of more than 1,000 kilometers, as well as foreign-made missiles such as the Tomahawk cruise missile purchased from the United States will be installed on the VLS. The VLS system will allow for more missiles to be launched than the traditional torpedo launcher method.

The government’s decision to equip a submarine with a VLS is aimed at improving its counterattack capabilities. By launching missiles from under the sea, Japan will be able to strike enemy missile launch sites and strengthen its deterrence capabilities. Submarines are difficult to locate, making them an effective tool for launching surprise attacks.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 562
113
STM has completed the modernization of the second AGOSTA 90B Class submarine owned by Pakistan, equipping it with modern and state-of-the-art systems, and has delivered it to the Pakistan Navy...


1674632428_pakistan-navy-agosta-class-submarine-2.jpg