Kérlek, én Leonor fan vagyok
Mellesleg még szép, hogy szép (és nem még szép), hiszen nincs 20 éves....

Az igaz, hogy a húga nem ennyire helyes.....
Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz
Asztúria hercegnője 2023. augusztus 17-én lépett be az Általános Katonai Akadémiára szülei és nővére kíséretében.23 Szeptember 19-én kapta meg a tiszti szablyáját, majd október 7-én esküdött fel osztálytársaival együtt. Néhány nappal később a spanyol hadsereg díszegyenruhájába öltözve részt vett a nemzeti ünnep ünnepi aktusain, és megosztotta a rivaldafényt apjával, VI. Fülöp örökösével. Ebben az időszakban a katonai sportnak is szentelt időt, a 24. Katonai Akadémiák Tiszti Sportbajnokságán csapatvívásban ezüstérmet nyert. Leonor 2024. július 3-án fejezte be a spanyol hadseregben való kiképzését, és apjától megkapta a zászlósi rangot és a Katonai Érdemrend Nagykeresztjét.
2024. július 23-án kinevezték első tengerészkadétnak. 2024. augusztus 29-én lépett be a Marínban lévő haditengerészeti katonai iskolába. 2025. január 8-án szállt be a Juan Sebastián de Elcano (A-71) nevű kiképzőhajóra, három nappal később pedig megkezdte öt hónapos útját, amely során tengerészként képzi magát, és amely során a legtöbb latin-amerikai országot, valamint New Yorkot is meglátogatja, ahol partra száll. Ezt követően az utolsó hónapját egy Álvaro de Bazán-osztályú fregatton tölti.
Még egy évet el fog tölteni a légierőnél is. Ez a hároméves procedúra az uralkodásra felkészítő rutinja. Ugyanazt az utat járja végig, amit az apja (és nagyapja). Ha trónra lép, ő lesz a spanyol fegyveres erők főparancsnoka (capitan general - ötcsillagos tábornoki rendfokozatban).