Egyéb haditengerészettel kapcsolatos témák

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 319
113
024-jpg.313935
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Kínának bele kell húzni, jönnek felfelé a japánok
Japán sajnos régen azon az úton jár , hogy elöregszik , lassan elfogy az aktív dolgozói réteg ! A fiatalok ott se akarnak dolgozni csak pénzt keresni . Hiába az óriási tudás és gyártó kapacitás ha nincsenek dolgozók! Akarni akarhatnak de Kína olyan emberi fölényben van amit a teljes fejlett világ nem tud ellen súlyozni ! Ne féltsd a barátaidat !
 
 • Tetszik
Reactions: Nemerson

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 041
4 973
113
Hát igen, az olaszok tipikus olaszok. :D
Na, amiket felsoroltál, azok nálam a tipikus brit hadihajók. Nem kimondottan rusnyák, szót se róla, de nem is szépek. (A Hoodnál kicsit rezeg a léc) Viszont tény, hogy van bennük egy tipikusan angolos, bulldog szerű vonás, ami azért tiszteletet parancsol.
(késő 30-as rombolókból nálam a Fubuki-csoport és a Fletcher-osztály a prím)

Duca-degli-Abruzzi.jpg


A Littorio-osztály szinte már szexi-nek is nevezhető, de nekem a cirkálók közül ő a kevencem, a Duca degli Abruzzi könnyűcirkáló. Mint egy szelet az újabb kori művészetből. Mellesleg a Hood tényleg szép hajó volt.

 

hayate

Well-Known Member
2012. december 3.
342
1 748
93
International Fleet Review 2022

Háromnegyed óra WarshipPorn 4K-ban.
Van itt brunei járőrhajótól kezdve indiai korvetten át thaiföldi fregattig sok minden, de főleg japán egységek. A videóban látható hajók neve és hovatartozása időbéjeggel ellátva megtalálható a videó leírásában.