Ehhez tudnál írni néhány szót, hogy mi látható a képen?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ehhez tudnál írni néhány szót, hogy mi látható a képen?
Irreleváns, csak valahogy a DK+tengókról ez ugrott be.Ehhez tudnál írni néhány szót, hogy mi látható a képen?
Vajon ez is olyan rdsz, mint pl a Ganz Ábrahám?Testvérdaruk
Összesen 4 darut építettek meg, amiből az egyik példány elsülyedt egy Hamburg elleni bombázás során. Ezt később kiemelték, megjavították, és bár átépítve de a mai napig üzemel HHLA-III néven:
Egyet a szovjetek még az barbarossa előtt megvásároltak, ez a példány ha minden igaz szintén mind a mai napig munkában van Szentpétervárott:
Az későbbi angol "Schwimmkräne" dániában és Gdynában használták a háború alatt, amit a háború után a britek kaptak háborús jóvátételként. Később eladták Franciaországnak, majd 1951-ben az épp oda tartó útja során, 60 km-re a dán partoktól elsülyedt. Nem volt okos ötlet a magas darut összeszerelt állapotban vontatni a barátságtalan Északi tengeren.
Koppenhágában:
Szintén dánia, itt egy önelsülyesztett aknakereső hajót emel:
Ha ez szép akkor mi a csúnya?Legalább az Ambuscade megmarad.
Szerintem modern fregattok közül a legszebb osztály volt - ever.
És a legelső hajómakettem az Aifixtől, még ezer éve
Az angolok bő 100 éve nem építettek szép hadihajót.Ha ez szép akkor mi a csúnya?
Hát ez vaskos volt.Az angolok bő 100 éve nem építettek szép hadihajót.
Ne akard, hogy válaszoljakHa ez szép akkor mi a csúnya?
Sorry. Voltak masszív hajóik, tiszteletet parancsolóak is, de szépek már nem. Nyilván kinek mi.Hát ez vaskos volt.
Egyébként szerinted jelenleg például melyik szép, és melyik volt az utolsó szép brit?Az angolok bő 100 éve nem építettek szép hadihajót.
Persze a szépség szubjektív, ízlés dolga így vita tárgya nem is lehet.Sorry. Voltak masszív hajóik, tiszteletet parancsolóak is, de szépek már nem. Nyilván kinek mi.
Jelenlegiek közül? Hmm, kicsit ellentmondásos leszek, mert egyrészt imádom a klasszikus, tagolt felépítményeket, viszont a modern minimalista, stealth kialakítás is nagyon tetszik, viszont fontos, hogy legyen a hajónak egy "íve". Nagyon tetszenek a Szovremennijek és Kirovok (általában a szovjet hadihajók), a japán Aegis rombolók, az olasz Vittorio Veneto, a japán Shirane- és Haruna-osztály. Újabbak közül az új Mogamik vagy a kínai Type 055-ösök például.Egyébként szerinted jelenleg például melyik szép, és melyik volt az utolsó szép brit?
Esetedben a japánokban holtbiztos voltam, de nem akartam lelőni a poéntJelenlegiek közül? Hmm, kicsit ellentmondásos leszek, mert egyrészt imádom a klasszikus, tagolt felépítményeket, viszont a modern minimalista, stealth kialakítás is nagyon tetszik, viszont fontos, hogy legyen a hajónak egy "íve". Nagyon tetszenek a Szovremennijek és Kirovok (általában a szovjet hadihajók), a japán Aegis rombolók, az olasz Vittorio Veneto, a japán Shirane- és Haruna-osztály. Újabbak közül az új Mogamik vagy a kínai Type 055-ösök például.
Az utolsó, tényleg szép brit hadihajó szerintem a Renown-osztály volt (szigorúen az eredeti felépítés). De az viszont nagyon, nálam a valaha épült leggyönyörűbb hajók között vannak.
Hát igen, az olaszok tipikus olaszok.Persze a szépség szubjektív, ízlés dolga így vita tárgya nem is lehet.
De pl a Hood, Town osztály (1936), Tribal-ok ?
De egyébként persze az olasz hajók vitán felüliek. Szerintem
Nekem még a doboz szerű felépítményes BB-k is tetszenek: KG V, meg persze a Nelson-okHát igen, az olaszok tipikus olaszok.
Na, amiket felsoroltál, azok nálam a tipikus brit hadihajók. Nem kimondottan rusnyák, szót se róla, de nem is szépek. (A Hoodnál kicsit rezeg a léc) Viszont tény, hogy van bennük egy tipikusan angolos, bulldog szerű vonás, ami azért tiszteletet parancsol.
(késő 30-as rombolókból nálam a Fubuki-csoport és a Fletcher-osztály a prím)
Elöl deszka, hátul léc bulldog hajókNekem még a doboz szerű felépítményes BB-k is tetszenek: KG V, meg persze a Nelson-ok
A Fubuki nekem túl lapos ahhoz a toronyhoz, a Fletcher kicsit túlzsúfolt, a Tribalnál
-számomra- jobban eltaláltak az arányok.