• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 551
74 517
113
Hand-held navigation tool for US Army deemed effective against jamming...

The second-generation Dismounted Assured Positioning, Navigation and Timing System, or DAPS GEN II, is more effective than the legacy Defense Advanced GPS Receiver, or DAGR, amid jamming and spoofing.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 809
77 969
113
Hand-held navigation tool for US Army deemed effective against jamming...

The second-generation Dismounted Assured Positioning, Navigation and Timing System, or DAPS GEN II, is more effective than the legacy Defense Advanced GPS Receiver, or DAGR, amid jamming and spoofing.

Nekem azt mondták, hogy borzasztó kellemetlen tud lenni, amikor az akku találat után elkezd égni az emberen...
 
 • Tetszik
 • Szomorú
Reactions: Pogány and bel

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 551
74 517
113
Gladius Light : Rheinmetall shows soldier system for special forces...

Rheinmetall-Gladius-Light-vest-03.jpg

Rheinmetall-Gladius-Light-vest-02.jpg

Rheinmetall-Gladius-Light-vest-01.jpg
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 126
36 605
113
Mindent látó szemeket minden katonának - legalábbis ezzel próbálkoznak az amcsik...nem először.

 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 400
14 451
113
A digitális rész olyan amilyen. Azon mindig lehet fejleszteni, miniatürizálni.
De mekkora ökör volt az a parancsnok, aki emellé az irgalmatlan optika mellé felrakatott egy 40mm-es csőalattit a normál karabélyra? :oops:
Nem ideális az biztos.

Mint amikor nincs 40milis. o_O

Vagy rárakják a karabèlyra de nincs hozzá gránat. Az a legfincsibb.:hadonaszos: