Egyéb különleges erőkkel kapcsolatos hírek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Meg én is, aztán most látom csak, hogy van ilyen topik, miután megosztottam a Közel-Kelet rovatban a fenti írást...! :p
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 821
113
Értelek szóval az írásnak a politikai felével van bajod.Az engem annyira nem érdekel szóval nem tudok és nem is akarok mit hozzáfűzni.Ami a katonai részét illeti nem hiszem,hogy harckocsi elleni akna lett volna mert azokat harckocsik tömegére kalibrálják azaz nyugodtan lehet rajtuk akár ugrabugrálni is.Az aknamezőt is elvetném mert nem nagyon írnak arról,hogy a tűz hatására elkezdett volna minden akna felrobbanni.Ami a felderítés hiányát illeti az is könnyen lehet,hogy épp felderíteni indultak(sokat segítene,ha tudnánk,hogy melyik egység tagjai voltak).
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
nagyon dióhéjban az idelátogatók kedvéért: egy harckocsiaknát lehet telepíteni, átmolyolni, (főleg ha a testvéri Forradalmi Gárda oktatói is segítenek) megfigyelt aknává. Illetve akad jópár trükk, amivel át lehet verni az aknakereső készülékeket is.

(azért azokat nem fogom itt részletezni:), így is ott tartok, hogy távolságot tartok az utcai szemeteskonténerektől. )
Személy szerint arra tippelek, mert az -idf nem hülyék gyülekezete, hogy egy olyan (új)útvonalon indultak, amit biztonságosnak hittek, és ezt le is ellenőrizték. De lehetett ott már ki tudja mióta telepített meglepetés...

ottfelejtett fürtösbomba etc azért esik ki nálam, mert ilyen eseteket alapos felderítés előzi meg, meglehetősen nagy felbontású képekkel, mindenféle színtartományban, és kicsit feltűnne a képen egy ottheverő ilyen,,,

Persze lehetett az egész egy ki tudja mióta ottmaradt akna, etc, de épp a fenti miatt kétlem...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 821
113
hiryu

Nincs az a hülye aki olyan útvonalon szivárog át egy ellenséges területre amit már egyszer valaki használt.(ne jöjjön senki azzal,hogy a történelem folyamán biztos járt arra valaki,maradjunk a józan ész határain belül).Ha felderíteni mentek a kutya nem ellenőrizte le előttük az útvonalat mert ők a felderítők.Drónokkal vagy hasonlókkal átvizsgálni a területet meg nem 100%-os hatékonyságú.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
"egy harckocsiaknát lehet telepíteni, átmolyolni, (főleg ha a testvéri Forradalmi Gárda oktatói is segítenek) megfigyelt aknává" - nem hiszem, hogy egy harckocsik ellen tervezett akna esetén sebesültekről szólna a cikk, akkor inkább DNS-maradványokról írnának.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
rosszul hiszed.
megtaláltam ezt az anyagota csövön is... érdekesség hogy próbababákat állítotak nem messze a robbanás pontjától.

jól láthatóan nem foszlanak atomokká:eek:

Egy beszivárgó egység pedig nem tömegoszlató sünbanda...
http://www.youtube.com/watch?v=ZPGjiFxu-9s
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A 3,4,5,6,7,8,9,10-es aknáknak elég nagynagy tűnik a lökéshullám ahoz, hogy megölje a közelben levő katonákat. Még így is, hogy a robbanás egy jelentős részét a felette levő harckocsi felfogja. A próbababák nagyrésze meg deszkából van, kevésbé sérülékeny, mint az emberi belsőszervek.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
olyan videót nem adok ahol felfüggesztett malacokon kisérlezetnek.

De az eredeti feltevés a csak DNS marad volt, ha jól emlékszem.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Ha alatta robban akkor biztosan megállja a helyét a DNS-es elméletem, viszont elég nagyok ezek a robbanások, hogy megöljék a körülöttük levőket, még így is, hogy egy-egy tankot rájuk tettek ami elnyeli az energia negyrészét.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
khmmm inkább a távolság:

A robbanás által keltett lökéshullám ereje a távolság négyzetével fordítottan arányosan csökken. Ez azt jelenti, hogy a robbanás helyétől egy méterre már csak századannyi a károkozási képesség, mint 10 cm-re.

Egyébként a harckocsiaknák legtöbbjét pld: TMRP-6A, érdemes utánanézni, úgy tervezik. hogy a legnagyobb hatást a zárt harckocsitestben végzi.
<blockquote>
mentettem ki katonákat akik terepjáróval hajtottak rá és ez a tipusú akna a sofőr ülése előtt robbant, mind két lábát elvitte, de életben maradt, a többiek pedig dobhártya, sokk és apró karcolással megúszták. A TMRP-6A tipus a kumulatív töltete miatt kis felületre koncentrálja az erőt és a hőt, <i></i>
</blockquote>

A régi típusú , vékonyabb fenékpáncélzatú harckocsik elleni aknák (asszem a tigeré se volt sokkal több két centinél) voltak a nagyon leegyszerűsítve "megnövelt gyalogsági aknák"- 1xűen több robbbanótöltettel.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
10 méteres sugárban sok lenne a hulla, pl nézd meg a 4-es számú aknát, azt csak a földbe helyezve robbantották
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
ja és a kiindulóponthoz:

hogy micsoda titokban tartották az esetet Izraelben...

híradó, főműsoridőben.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4415576,00.html
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
ma esti hír a dátum szerint. A legjobb maszatolós rész: "led to injury of four Israeli soldiers near border" - csak épp a határ nem saját oldalán voltak. Itt az ENSZ-nél egy feljelentést megérne a dolog.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
http://news.xinhuanet.com/english/world/2013-08/15/c_125172794.htm

a hezbollah főnök közölte, hogy tudták, hogy jönni fognak és h körülbelül merre, aknákat raktak le és a megfelelő időben lenyomták a T alakú kart. ennyi.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Azt a kis huncut bezzeg nem mondta el, hogy honnan tudak az érkezésükről és az útvonalról.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Ensz gittegylet.

azon csodálkozom hezbollahos pasi kínai lapnak nem nyomja azt a szöveget, hogy atombombát telepítettek.

Két hazugság, egy áráért, és jól mutat a Blikk címoldalán.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A top(?) 8 különleges erők.
http://www.businessinsider.com/the-most-elite-special-forces-in-the-world-2015-5#
Hozott anyag, így nem engem fikázni, hogy hülyeség van benne.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
A top(?) 8 különleges erők.
http://www.businessinsider.com/the-most-elite-special-forces-in-the-world-2015-5#
Hozott anyag, így nem engem fikázni, hogy hülyeség van benne.

Ilyen listát ebben a formában szerintem nem is érdemes felállítani. Mert mégis milyen objektív alapon, milyen kritériumok szerint hasonlíthatóak össze különböző nemzetek alakulatai... Inkább csak országszintre lebontva van ennek értelme.
Szerintem, legalábbis az elérhető infók szerint:
USA-ban a legjobbak, "legelitebbek" a Delta, a SEAL Team Six, meg a CIA SAD-je.
Oroszoknál az Alfa és a Vympel.
És így tovább más országoknál is.
Nálunk egyértelműen a KMZ. Ők amúgy minimum elérik az USA "Green Berets"- szintet.