Energiagazdálkodás, energiabiztonság, villamosenergia-termelés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 657
42 078
113
És az házienergiadiverzitásom akkor elvész? Ha nincs áram se fűteni, se főzni, se világítani nem tudok...ügyes...
ha szeretnél párhuzatmosan kiépíteni k. sok pénzért több rendszert, akkor hajrá! ;)

Az energia források közül az áram mindenképp biztosabban elérhető mint a gáz, amiből szinte nulla saját termelésünk van Európa többi részével egyetemben.
Paks pedig önmagában képes ellátni a lakossági áramigényt, meg áramot lehet importálni bárhonnét Európából.

Olcsóbb és biztosabb az áram alkalmazása fűtésre is. Napelemeknek köszönhetően tavaly 2000 Ft volt az éves fűtés és villany számlám.

Vésztartaléknak van egy cserépkályhám is, de még sose volt rá szükség.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 284
4 725
113
ha szeretnél párhuzatmosan kiépíteni k. sok pénzért több rendszert, akkor hajrá! ;)

Az energia források közül az áram mindenképp biztosabban elérhető mint a gáz, amiből szinte nulla saját termelésünk van Európa többi részével egyetemben.
Paks pedig önmagában képes ellátni a lakossági áramigényt, meg áramot lehet importálni bárhonnét Európából.

Olcsóbb és biztosabb az áram alkalmazása fűtésre is. Napelemeknek köszönhetően tavaly 2000 Ft volt az éves fűtés és villany számlám.

Azért a pénteki időjárás megmutatta, hogy a vezetékhálózat nincs a toppon, úgyhogy lehet, hogy van áram, csak nem jut el hozzád bizonyos körülmények között...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 657
42 078
113
Azért a pénteki időjárás megmutatta, hogy a vezetékhálózat nincs a toppon, úgyhogy lehet, hogy van áram, csak nem jut el hozzád bizonyos körülmények között...
Ha a "nemzetközi helyzet fokozódik", akkor meg gáz nem lesz a vezetékben - szóval mindennek van kockázata.
Az áramé sokkal kisebb: PAKS-hoz több évre elég üzemanyag van betárolva meg 2027-től francia forrásból is tud jönni urán...

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 907
14 665
113

És szigetszerűen megy az üzem, vagy rá vagy csatlakoztatva a rendszerre?

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 409
20 569
113
És az házienergiadiverzitásom akkor elvész? Ha nincs áram se fűteni, se főzni, se világítani nem tudok...ügyes...
Ha nem tartályos gázod van, akkor szerinted mennyi ideig jön majd a gáz ha nincs áram? Vízzel együtt kb 2 nappal a nagy áramszünet után már kétséges az ellátása.

Ha ennyire diverzitást akarsz akkor napelemmel és hőszivattyúval nappal is tudsz energiafüggetelen lenni, vagy szilárd tüzelés megoldásokkal.

• Tetszik
Reactions: Aladeen

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 907
14 665
113
Szaldó elszámolás. Szigetszerű működés nem megvalósítható - pláne télen
Nolátod.
Így könnyű.
Azt csinálod kicsiben, amit Németország nagyban.
A rendszered kiegyensúlyozatlanságával rátehénkedsz az országos rendszer nagyobb kiegyensúlyozottságára.
Amelynek árát azok fizetik, akiknek nincs napelemük.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 657
42 078
113
Nolátod.
Így könnyű.
Azt csinálod kicsiben, amit Németország nagyban.
A rendszered kiegyensúlyozatlanságával rátehénkedsz az országos rendszer nagyobb kiegyensúlyozottságára.
Amelynek árát azok fizetik, akiknek nincs napelemük.
Éltem a szabályok adta lehetőségekkel. Miért nem éltél vele te is? Akkor most biztos nem hápognál ezen! :p

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 657
42 078
113
nincs olyan hogy ingyen áram
olyan van hogy más fizeti
a napelemesekét a napelemtelenek fizetik
de már kezd tele lenni vele a micsodájuk...
Én saját zsebből bele tettem több millió forintot! Nekem sem volt ingyen! A 10 év szaldóval épphogy megtérül. Amikor túltermelés a rendszerem akkor még valaki keres az én áramomon. Ne csináljuk már hogy aki áramtermelő kapacitast hoz létre az energiában szegény országnak az a fekete bárány!

• Szomorú
Reactions: aamen

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 645
19 368
113
Én saját zsebből bele tettem több millió forintot! Nekem sem volt ingyen! A 10 év szaldóval épphogy megtérül. Amikor túltermelés a rendszerem akkor még valaki keres az én áramomon. Ne csináljuk már hogy aki áramtermelő kapacitast hoz létre az energiában szegény országnak az a fekete bárány!

Hàt elkezdődött...
:oops: