Ez biztosan nem lehet igaz, hiszen a fejlett jogállamok nem tesznek keresztbe egymásnak. Forrást csak úgy szőrmentén kerestem, de konkrétan erre nem találtam.
A svéd energiaügyi miniszter Németországot bírálta, mert szerinte azért szökött az egekbe az áram ára a skandináv országban, mert déli szomszédja drágán állítja elő és adja el azt Svédországnak. ...
www.vadhajtasok.hu
"A svéd energiaügyi miniszter Németországot bírálta, mert szerinte azért szökött az egekbe az áram ára a skandináv országban, mert déli szomszédja drágán állítja elő és adja el azt Svédországnak. A tárcavezető többek között azért kritizálta a szövetségi országot, mert az bezárta az atomerőműveit, miközben Svédország részben pont ugyanazt tette az elmúlt években – most éppen emiatt szorul rá jelentős mértékben az energiaimportra."
Annyi bizonyos, hogy Németországban az a híres észak-déli irányú nagy teljesítményű vezeték még nincs kiépítve, bár ahogy én tudom nem a svédeket akarják kisegíteni vele.
Ami igaz, hogy itt ugrik a majom a vízbe. Ugyebár azt sulykolták még jó pár éve, ha nincs elég energia, akkor a tőzsdén
OLCSÓN lehet
BÁRMIKOR vásárolni. Úgy tűnik ez nem jött be.
"A kieső kapacitást elsősorban megújuló energiaforrások fejlesztésével és
importtal tervezték pótolni,"
A svédek többször bírálták a németeket, hogy azért drága a villamos energia, mert a németek nem fejlesztettek. Lehet közeledik a szilveszteri kabaré műsor?
Bár, ahogy a nemzetközi helyzet ma áll, akkor mi sem lehetünk nagyon vidámak, se olaj se gáz területén.
Azért ma reggel elhangzott a rádióban, ezt még visszahallgatom, hogy a nyugati szakértők szerint, ha teljesen elzárják az orosz gázt, akkor jobban járunk, mert máshonnan "tisztább" gázt kapunk és ez ha drágább is végeredményben olcsóbb. Valahogy ez nekem nem jön le, hogy is lehet ezt értelmezni.