Ahhoz nagyon komolyat kellene gurítani, hogy visszamenjek - a magyar munkaerőpiac jelen állapotában erre képtelen...Haza jönni nem opció? pár kanna üzemanyagot betárazni, és ha SHTF-van, akkor hazaautózni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ahhoz nagyon komolyat kellene gurítani, hogy visszamenjek - a magyar munkaerőpiac jelen állapotában erre képtelen...Haza jönni nem opció? pár kanna üzemanyagot betárazni, és ha SHTF-van, akkor hazaautózni?
Gondoltam a telet átvészelni. Ha nem lesz energia a gyár is leáll, nem?Ahhoz nagyon komolyat kellene gurítani, hogy visszamenjek - a magyar munkaerőpiac jelen állapotában erre képtelen...
Igazából HA leállna, akkor is van mit csinálni - javítások, karbantartások, plusz van egy rakat hőcserélő, meg 4 reaktorom a gyártásban.Gondoltam a telet átvészelni. Ha nem lesz energia a gyár is leáll, nem?
Én úgy tudom ilyen hálózatok csak Kínában vannak kiépítve, mivel náluk kimaradt az, amit nálunk létrehoztak, így aztán rögtön ilyet építettek.Szerinted a DC átvitelt mire találták ki? 300/500km felett a DC a megoldás.
Egyik tanárom javasolta is a németeknek, hogy az északon megtermelt ződ áramot DC-n keresztül vigyél le az osztrák határig, így kiegyensúlyoznák azt a problémát, hogy észak néha belefullad az "ingyen" áramba, dél meg hát, na az meg dél...
Nincs ilyen adat. Írtam, hogy mitől függ ez az érték.A 20% tankönyvi adat.
A nitrogénkötőkről:
A Beszélgetőben folyt.köv.
Meg Afrikában.Én úgy tudom ilyen hálózatok csak Kínában vannak kiépítve, mivel náluk kimaradt az, amit nálunk létrehoztak, így aztán rögtön ilyet építettek.
Európában is vannak DC hálózatok, főleg északon, most terveznek egy Izland-NBR-Németo.Én úgy tudom ilyen hálózatok csak Kínában vannak kiépítve, mivel náluk kimaradt az, amit nálunk létrehoztak, így aztán rögtön ilyet építettek.
Heej ne húzd mán le bulit , most sírnak össze 100 000 000 000 000 dollárt (31 221 800 000 000 000 magyar forint), hogy legyen szotyira pénz akarom mondani karbon semleges jövő . . . 40 éven belül . . .Félve kérdezem meg, nem lenne egyszerűbb, ha ebből a kábelpénzből mindenki felhúzna még egy erőművet?
Kapok 0.01%-ot és én leszek a kábelbarát!100 000 000 000 000 dollárt (31 221 800 000 000 000 magyar forint),
Nem biztos?Öt technológia, ami megoldhatja a klímaválságot, de a zöldek utálják
A fősodratú környezetvédő pártok és civil szervezetek rendszerint a napenergia, a szélenergia és az akkumulátorok valamilyen kombinációjától várják a klímaválság enyhítését. Minden más, a karbonemisszió csökkentésére tett technológiai utat zöldre festésnek, figyelemelterelésnek, hamis megoldásnak bélyegeznek. Pedig az energiaválságtól az autópiaci trendekig sok jel utal rá, hogy a nap–szél–akkumulátor trió nem biztos, hogy önmagában megoldja a bajt. Bemutatunk viszont öt olyan technológiát, amelyek szintén csökkenthetik az emissziót, de a zöldek különböző okokból mégis idegenkednek tőlük.
Ez a része kellemes understatement az olvasók bevonzására, de egyébként nagyon jól összeszedett cikk a témában el nem mélyedőknek is.Nem biztos?
De, biztosan nem oldják meg.
Egy olyan világban, ahol zsinór igény van, ott az évszak, napszak és időjárásfüggő intermittens termelő soha nem lesz megoldás.
Ez kb. olyan egyszerű tény, ami középiskolás fizikával, matekkal és logikával bizonyítható.
Lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: nem lesznek óriási áramszünetek Európában a télen
Egyre több tudósítás riogat azzal, hogy hamarosan súlyos ellátási zavarok jöhetnek az áramrendszerben. A hektikus energiapiacon sokféle kellemetlenséggel találkozhatunk idén, de szakértők nem tartanak attól, hogy áramkimaradásokat okozna a mostani energiakrízis.telex.hu
Én itt haltam meg:Nem elegendő "lassan mondani, hogy mindenki megértse" !!! Feltétlenül szükséges, hogy e mellett kettőt dobbantsunk is a lábacskánkkal, mert akkor az biztos úgy is lesz ...
Azért vannak problémák. A Tisza-tó úgy keletkezett, hogy a Kiskörei víztárolót sose merték feltölteni.+ Ahogy a Tisza-tó születési nevén Kiskőrei víztározó legalábbis közelebb állítja a környék ökológiai viszonyait a természeteshez.+ Turisztikailag se hátrány.
Ez a cím egy szarkasztikus visszautalás Gyurcsány egykori, legendás ígéretére arról, hogy nem lesz gázár-emelés. (Spoiler: dehogynem lett.)Nem elegendő "lassan mondani, hogy mindenki megértse" !!! Feltétlenül szükséges, hogy e mellett kettőt dobbantsunk is a lábacskánkkal, mert akkor az biztos úgy is lesz ...
Aha. És ezt 30%-is import aránynál ki meri ezt így kijelenteni?Lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: nem lesznek óriási áramszünetek Európában a télen
Egyre több tudósítás riogat azzal, hogy hamarosan súlyos ellátási zavarok jöhetnek az áramrendszerben. A hektikus energiapiacon sokféle kellemetlenséggel találkozhatunk idén, de szakértők nem tartanak attól, hogy áramkimaradásokat okozna a mostani energiakrízis.telex.hu