Jó nagy pofon a tervezett elavuláshívőknek!Inkább az a megdöbbentő, hogy még használják őket.
Bár amúgy ez mutat valamit arról, hogy egyes területeken egy gépcserének nincs gazdasági realitása újnak, ha a régi ilyen hosszútávon jó.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó nagy pofon a tervezett elavuláshívőknek!Inkább az a megdöbbentő, hogy még használják őket.
Bár amúgy ez mutat valamit arról, hogy egyes területeken egy gépcserének nincs gazdasági realitása újnak, ha a régi ilyen hosszútávon jó.
Majd kitalálják, hogy akkor még ez nem volt.Jó nagy pofon a tervezett elavuláshívőknek!
Ez nem hit kérdése. A fogyasztási cikkeket így tervezik. A beruházási javakat meg vagy így, vagy nem. Úgy tudom, az Empire State Building liftmotorjait még soha se kellett cserélni. Állítólag örökre tervezték őket.Jó nagy pofon a tervezett elavuláshívőknek!
Azt gondoltam, talán az is elég lenne, ha kevesebbet szívóznának a hatóságok. De nem.Elfogytak az atomellenes érvek, növekszik a pártolók tábora
Az Európai Unió vezetőinek már nem csak a szakmai, de a társadalmi felhatalmazása is megvan arra, hogy az atomenergiát fenntarthatónak minősítsék, és ezzel lehetővé tegyék a beruházások hatékonyabb finanszírozását – vonta le a következtetést a Századvég Gazdaságkutató egy öt évvel ezelőtti és...magyarnemzet.hu
Tehát, ha 15méterrel (talajszint+5m) magasabbra rakják, akkor nincs gond. Grat a tervezőknek és Hatóságnak.Azt gondoltam, talán az is elég lenne, ha kevesebbet szívóznának a hatóságok. De nem.
Fukuban is jó lett volna egy józan paraszt, akinek az aláírása nélkül nem ment volna tovább a terv.
O.P. a normál tengerszint.
Tehát, ha 15méterrel (talajszint+5m) magasabbra rakják, akkor nincs gond. Grat a tervezőknek és Hatóságnak.
De legalább talajszintre rakták volna.
Azt nem értem, hogy ezt egy magyar általános iskolás észreveszi. Ott miért nem?
Erre berakják talajszint alá 10méterrel. Kemény.
Pakson is általános iskolás hibát vétettek a franciák. Ez után hogy bízzon bárkiben az ember?Tehát, ha 15méterrel (talajszint+5m) magasabbra rakják, akkor nincs gond. Grat a tervezőknek és Hatóságnak.
De legalább talajszintre rakták volna.
Azt nem értem, hogy ezt egy magyar általános iskolás észreveszi. Ott miért nem?
Erre berakják talajszint alá 10méterrel. Kemény.
Hát, ezt nem értem.Siemens offsore szélfarmokon állítaná elő a zöld hidrogént, az igy termelt gázt csövezetékeken juttatnák a szárazföldre. Vagyis elektromos kábelek helyett a hidrogén szállítására szolgáló vezetéket építenének.
Siemens Gamesa partners on offshore wind-to-hydrogen - reNews - Renewable Energy News
A cég akivel összálltak a Strohm, kifejlesztett egy kompozit csövet (TCP) nincs korrózió, nincs rideg törés.
Szerintem a H2 totál tévút. Én nem értem miért erőltetik és égetnek el rengeteg pénzt. Bár lehet, hogy ezért?
H2 és zöld jelszóval leszívni egy csomó pénzt.
Azt nem tudom mennyire tévút majd az idő megadja a választ. Amit én hozzá tudok tenni az a következő:Szerintem a H2 totál tévút. Én nem értem miért erőltetik és égetnek el rengeteg pénzt. Bár lehet, hogy ezért?
Szerintem a H2 totál tévút. Én nem értem miért erőltetik és égetnek el rengeteg pénzt. Bár lehet, hogy ezért?
Ezért megy a lobbi Brüsszelbe, hogy az atomot ismerjék el zöldnek. És ezt most úgy néz ki át is verjük. Szerintem macRon is ezért jön ide.Így nézve tévút erőltetése megy 40+ éve.
- Az atomenergia 60+ éve ismert.
- FRA lényegében 20+ éve azon ketyeg, 40 éve kezdte meg az átállást. 75% a termelésben az aránya.
- Az áram ára több, mint elviselhető.
- A legtisztább ipari ország úgy, hogy nincs olyan vízi energia potenciálja. mint Norvéigának
Az egész hóbelevanc, amit erőlködve stabil alapnak akarnak a sötétzöldek beállítani és aztán gombot az inghez varrás megy.
Úgy, hogy a gomb gyémánt drágaságú. Mert csak a legendákban olcsó a szél és nap. Mindig posztoljká ezt a hülyeséget, de valahogy senki nem tudta megmagyarázni a német és dán áramot, hogy akkor miért nem az a legolcsóbb.
Energy-Charts
Die Energy-Charts bieten interaktive Grafiken zu: Stromproduktion, Stromerzeugung, Emissionen, Klimadaten, Spotmarktpreisen, Szenarien zur Energiewende und eine umfangreiche Kartenanwendung zu: Kraftwerken, Übertragungsleitungen und Meteodatenenergy-charts.info
Németországban 20 éves erőlködés hatására 9-11% a nap és 22-27% az szél éves aránya.
Igen, két év között van ekkora eltérés. Ez saját magukhoz képest két év között 20%-os (!!) eltérés.
Frankón "tervezhető".
Ja. Nem...
A leépítés ellenére a nuki még mindig 14%
2010-ben 2,2% volt a nap, 7,2% a szél.
És ezt meghaladni stabilitási gondok miatt lényegében nem lehet. már így is negatív áramár van évi 250+ órában.
Hogy ezt az arányt meg lehessen haladni erőltetik ezt a hidrogénes izét, ami méregdrága.
Mert a világ legdrágább áramával és rápakolva egy 30%-os hatásfokot akarnak ezek világot megváltani...?
Ehhez mennyire kell hülyének lenni? De most komolyan, megy az elbutuló fiatalság ekézése, amikor lényegében műszaki képtelenségre mozdul rá a világ ipara, mert sok terémszettudományos analfabéta hippi szabadbölcsész balfasz ideológiája miatt ez az irányvonal?
Amikor a lenti diagramon látszik az, hogy ha ezt a fejlett világ meglépte volna, akkor nem lenne klímahiszti.
Ehelyett egy szöget kalapács helyett aranyozott zselével akarnak beverni.
Nem fog sikerülni. De cserébe a fogyasztó szopja meg a fenti meg nem értett zsenik csudálatos ötleteit.
A mérnök megcsinálja a hülyeséget, ha erre adnak pénzt, de ennek 0 korrelációja van azzal, hogy minek van értelme.
Szerinetm igazad van, 70% simán lehetne atom de azért itt sok szempontot kell figyelembe venni.Így nézve tévút erőltetése megy 40+ éve.
- Az atomenergia 60+ éve ismert.
- FRA lényegében 20+ éve azon ketyeg, 40 éve kezdte meg az átállást. 75% a termelésben az aránya.
- Az áram ára több, mint elviselhető.
- A legtisztább ipari ország úgy, hogy nincs olyan vízi energia potenciálja. mint Norvéigának
Az egész hóbelevanc, amit erőlködve stabil alapnak akarnak a sötétzöldek beállítani és aztán gombot az inghez varrás megy.
Úgy, hogy a gomb gyémánt drágaságú. Mert csak a legendákban olcsó a szél és nap. Mindig posztoljká ezt a hülyeséget, de valahogy senki nem tudta megmagyarázni a német és dán áramot, hogy akkor miért nem az a legolcsóbb.
Hogy ezt az arányt meg lehessen haladni erőltetik ezt a hidrogénes izét, ami méregdrága.
Mert a világ legdrágább áramával és rápakolva egy 30%-os hatásfokot akarnak ezek világot megváltani...?
Ehhez mennyire kell hülyének lenni? De most komolyan, megy az elbutuló fiatalság ekézése, amikor lényegében műszaki képtelenségre mozdul rá a világ ipara, mert sok terémszettudományos analfabéta hippi szabadbölcsész balfasz ideológiája miatt ez az irányvonal?
Amikor a lenti diagramon látszik az, hogy ha ezt a fejlett világ meglépte volna, akkor nem lenne klímahiszti.
Ehelyett egy szöget kalapács helyett aranyozott zselével akarnak beverni.
Nem fog sikerülni. De cserébe a fogyasztó szopja meg a fenti meg nem értett zsenik csudálatos ötleteit.
A mérnök megcsinálja a hülyeséget, ha erre adnak pénzt, de ennek 0 korrelációja van azzal, hogy minek van értelme.
Az IQ a gyenge pont.Szerinetm igazad van, 70% simán lehetne atom de azért itt sok szempontot kell figyelembe venni.
Pédául bizonyos országok el vannak zárva az atom technológiától. Megnézném hol épül fel az arab öbölben az a reaktor amit izrael nem bombáz le.
Mósodsorban próbáltad már kiszámolni mennyi atom erőművet kéne építeni ahhoz hogy kiválsta a szenet. India asszem valami 90 000MW beépített kapacitássa rendelkezik ennek kb 80 százaléka szén. Szóval nekik büdös gyorsan fel kéne húzni 72 000MW atomot. Na ennek mi a realitása? És akkor most nem vettem figyelembe, hogy ott az energia felhasználás még növekedő periódusban van... és most csak Indiáról beszéltem. Indonézia, Barzília szóba sem jött.
Sok helyen fontos szempont az önellátás is, alapvetően a legtöbb ország diverzifikálni próbálja az energia termelést, ez pedig az elmúlt kb 40-50 év tapasztalata, hogy erre szükség van. A diferzifikálás módja pedig nagyban függ a helyi adottságoktól. Bizony el tudom képzelni, hogy vannak a világon olyan helyek ahol ez a hidrogén lesz, hisz a szén nem lehet megoldás a jövőben.
A fennmaradó 20%-ot is valahogy meg kell termelni karbon semleges módon.
Nem lehet nem tudomást venni a világról, és tisztán műszaki szemmel megvizsgálni egy ilyen bonyolult problémát, aztán meg bosszankodni mennyire hülye mindenki más. Semmi sem szimplán fehér vagy fekete... ezek benyolult döntések, sok szempont létezik, nekünk az a dolgunk kidolgozzuk a műszaki megoldásokat amelyek válaszolnak ezekre a kihívásokra.
Megjegyzem ma ott tartunk, hogy ha minden szén erőművet kiváltanánk egy H class kombinált ciklúsú erőművel a CO2 kibocsájátás 60%-al csökkenne.
Ha 50% hidrogént bekeversz ez felmegy 70%-ra. A meglévő carbon capture technológiákkal elvileg 90% fölé lehetne menni. Itt most inkább nem írnám le a privát véleményem a carbon capture-ről, ha nem haragszol. Én azt gondolom ha simán szén helyett átállnánk atomra meg gázra mert nagyban csökenne a CO2 kibocsájtás. Csak hát szene szinte mindenkinek van gáz meg csak keveseknek és itt bejön a politika... még mi is több száz évig tudnánk tüzelni lignittel ha nagyon akarnánk, pedig mi aztán nem vagyunk kitömve ásványi kincsekkel.