Németország exportál áramot Franciaországba.Szóltak nekik, hogy Franciaországból kizárólag zöld áramot fognak Németországba exportálni, aztán döntsék el mit akarnak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Németország exportál áramot Franciaországba.Szóltak nekik, hogy Franciaországból kizárólag zöld áramot fognak Németországba exportálni, aztán döntsék el mit akarnak.
Nem mindegy az, hogy mikor és mennyiért...Németország exportál áramot Franciaországba.
Igen, csak a gyáraik nem 12 és du 3 között akarnak kizárólag termelni, azt is májustól szeptemberig, amikor a Nap süt, emiatt a többi időszakban a franciákra szorulnak.Németország exportál áramot Franciaországba.
Régi féknyúz, de nem igaz. A németek szénáramot exportálnak éjjel-nappal.Igen, csak a gyáraik nem 12 és du 3 között akarnak kizárólag termelni, azt is májustól szeptemberig, amikor a Nap süt, emiatt a többi időszakban a franciákra szorulnak.
Szétválogatják az elektronokat vagy mi a faszom?Régi féknyúz, de nem igaz. A németek szénáramot exportálnak éjjel-nappal.
Nyáron mikor süt a Nap, akkor napelemekben megtermelt áramot, ami épp senkinek nem kell, aztán mikor beáll a sötétség, akkor a franciáktól veszik az atomáramot.Régi féknyúz, de nem igaz. A németek szénáramot exportálnak éjjel-nappal.
most éppen sötét van:mikor beáll a sötétség, akkor a franciáktól veszik az atomáramot
Ez jó volt.Szétválogatják az elektronokat vagy mi a faszom?
Itt lehet nézegetni ennek árát.Nyáron mikor süt a Nap, akkor napelemekben megtermelt áramot, ami épp senkinek nem kell, aztán mikor beáll a sötétség, akkor a franciáktól veszik az atomáramot.
Igen, ezt én is néztem és csodálkozok is rajta.most éppen sötét van:
Live 24/7 CO₂ emissions of electricity consumption
Electricity Maps is a live 24/7 visualization of where your electricity comes from and how much CO2 was emitted to produce it.app.electricitymap.org
Hóóóóóóóóóóóóóóó, azért egy hurkolt hálózatnak stabilitási paraméterei is vannak nem csak az, hogy X MW teljesítmény kell...Igen, ezt én is néztem és csodálkozok is rajta.
Szerintem fals adatot mutat.
Nem gondolom, hogy éjszaka, amikor szinte nincs fogyasztás és atomerőművek mennek, akkor még szénáramot is kelljen inportálni a franciáknak. Pont fordítva gondolnám.
Más forrásból is meg kellene erősíteni ezt.
Csak, hogy kontextusba helyezzük.Rezsicsökkentés ...
mi indokolta az MVM újabb, ezúttal 208 milliárd forintos állami tőkeemelését?
"Az államtitkár tömör közlésének megfejtése nem nehéz. Eszerint az állami energiaellátó azért igényelt újabb, több százmilliárd forint közpénzt, mert a rezsicsökkentett közműdíjakból származó bevételei már nem fedezték kiadásait, vagyis - elsősorban - az orosz gáz árát. A világos szavak egyszersmind legalábbis erőteljesen árnyalják a kormány - így különösen Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Gulyás Gergely - eddigi közléseit, miszerint az októbertől érvényes új magyar-orosz gázszállítási szerződés feltételei jóval kedvezőbbek lennének az eddiginél. A kormánytagok - a szerződés titkosságára hivatkozva - mindeddig még csak hozzávetőlegesen sem pontosították, ez a minőségi ugrás mégis miben állna."
Elismerték a rezsitrükköt
A kormány az energiaellátás fenntartása érdekében utalt további 209 milliárdot az állami közműbe - közölte az illetékes államtitkár, akaratlanul is lerántva a leplet a Fidesz közműdíj-szemfényvesztéséről.nepszava.hu
Vannak néhányan itt a fórumon olyanok, akik szerint a magyar kormány olyan zseniális szerződést kötött az oroszokkal, hogy hozzánk nem gyűrűzik be az európai gázárak emelkedése. Ebből a pénzből viszont az látszik, hogy máris többet kell fizetnünk a gázért mint amennyiért a lakosság kapja. A kérdés csak az, hogy ez a pénz mennyi időre elég. Mert ha negyedévente kell ennyivel kisegíteni az MVM -et, akkor az azért nem kevés.Csak, hogy kontextusba helyezzük.
4,5 millió aktív keresőt nézve is - ez nem háztartás - 46k HUF/fő.
Azt meg korábban ugye kifejtettem, hogy az a -20% nekem kb. kerekítési hiba a családi költségvetésben.
Az, hogy egy másféle zsebedből tömik be az miféle rezsicsökkentés?
Tehát nem a számla árát kellett volna csökkenteni, hanem a lakás korszerűsítést támogatni...Én családi házban élek, ezért nekem 2010 előtt elég komoly tétel volt a gázszámla. Azóta szigeteltük a házat + csökkent a gáz ára + volt infláció, ezért most nekem sem nagy tétel.
Azért valószínűleg mert a fűtőművek versenypiaci szerzodessel mennek és azokban általában a ttf hez vannak rögzítve az árak. És hogy ezek ne menjenek csődbe csak ezért barátom.Vannak néhányan itt a fórumon olyanok, akik szerint a magyar kormány olyan zseniális szerződést kötött az oroszokkal, hogy hozzánk nem gyűrűzik be az európai gázárak emelkedése. Ebből a pénzből viszont az látszik, hogy máris többet kell fizetnünk a gázért mint amennyiért a lakosság kapja. A kérdés csak az, hogy ez a pénz mennyi időre elég. Mert ha negyedévente kell ennyivel kisegíteni az MVM -et, akkor az azért nem kevés.
Én családi házban élek, ezért nekem 2010 előtt elég komoly tétel volt a gázszámla. Azóta szigeteltük a házat + csökkent a gáz ára + volt infláció, ezért most nekem sem nagy tétel.
TÁmogatva van a lakáskorszerűsítés.Tehát nem a számla árát kellett volna csökkenteni, hanem a lakás korszerűsítést támogatni...
Nem a távfűtő művek kapták a támogatást, hanem az MVM. Persze lehet hogy végül őket is az MVM -en keresztül segíti ki a kormány.Azért valószínűleg mert a fűtőművek versenypiaci szerzodessel mennek és azokban általában a ttf hez vannak rögzítve az árak. És hogy ezek ne menjenek csődbe csak ezért barátom.
Szerencsére ez nem igaz. A magyar lakossági villany ára a tőzsdei zsinóráram ár alatt van. Egy-két hónapja néztem utána.Vannak néhányan itt a fórumon olyanok, akik szerint a magyar kormány olyan zseniális szerződést kötött az oroszokkal, hogy hozzánk nem gyűrűzik be az európai gázárak emelkedése. Ebből a pénzből viszont az látszik, hogy máris többet kell fizetnünk a gázért mint amennyiért a lakosság kapja. A kérdés csak az, hogy ez a pénz mennyi időre elég. Mert ha negyedévente kell ennyivel kisegíteni az MVM -et, akkor az azért nem kevés.
Én családi házban élek, ezért nekem 2010 előtt elég komoly tétel volt a gázszámla. Azóta szigeteltük a házat + csökkent a gáz ára + volt infláció, ezért most nekem sem nagy tétel.