Ebből csak 500 db Paks 2 jön ki...
De a nukleáris energia az rasszista-náczí-kirekesztő AfD-s szólam, ezért nem lesz. Adjuk szépen a pénzt az egyetemi kifizetőhelyként működő, soha be nem fejeződő projektekre.
Ez az Energiewende-faszság majd szép csendben bukik - közben majd ezt-azt hozzáhazudnak, hozzáhamisítanak. Agyonpakolni az országot szélkerékkel egy kifejezetten ostoba gondolat.
Jön a szöveg, hogy ne repülj. Jó - tényleg baromság. Menj vonattal. Jó - sokkal kényelmesebb. Igen ám, de az infrastrukturára nem nagyon költünk, ezért lassulnak a vonatok és nő a késés. Meg hordjon FFP2 maszkot egész nap az, akinek két anyja van. Ezért marad az autó.
Nem fogok 400km-re vellanyautóval menni, ha egy nap 10 órát lehetek úton. Egy A6-os dízellel csináltam ezt tavaly. 160-as utazótempó egy csomó 80-as szakasszal, megállás nélkül 5 óra. Kimentem a céghez, 4 óra papírnézés, kaja beszerzése, hotel. Elment a 10 óra. Másnap hegesztőüzem, 4 óra ott, délben vissza - mivel délután jövök, dugó, éppen beleférek a 10 óra, hogy tankolok és leadom a kocsit.
Ez villannyal plusz 1 nap nekem, plusz 1 éjszaka a hotelben, plusz 1 nap autóbérlés, ez együtt kb. 2200€. Erre azt mondja business unit, hogy drága, megcsináltatom az ellenőrzést valami hárombetűs műszaki gittegylettel - mert már megéri. Erre jön az Excel-huszár nagyfőnök, hogy akkor új "excellence program" kell - vagyis repül pár ember, a maradék meg agyonterhelődik, ami kiégéshez meg lelépéshez vezet.
Eddig 2 kolléga játszotta el a vellanymókát, grínvasing így 5000 euró lett - vagyis az állítható magasságú asztalok beszerzése az irodába így a "költséghelyet érintő re-audit" miatt újabb 3 hónapra elhalasztva.
A ződkommunista rendszerben is valakinek a végén fizetnie kell...