Ígéretes dolog. Majd meglátjuk. Szerintem is nagy a kockázata, hogy egy másik technológia beelőzi őket, pont az ITER-DEMO böszme nagysága, költségessége, kooperációigénye, lassú kivitelezése miatt, de teljes rendszerként egyelőre ez a legígéretesebb. Amit te linkelsz is egy tokamak, csak a mágnest továbbfejlesztették, ha jól látom jó lesz az majd a DEMO-ba, ha nem tudják adaptálni már az ITER-be (de akár még ez is belefér, ha már ennyi pénzt pumpálnak bele és ezáltal esetleg akár önfenntartóvá válhat a rendszer a feles veszteség helyett).
Szerintem sem az ITER-DEMO nem lesz befutó, egyébként hanem amikor a civilek már majdnem eljutnak oda, hogy na lehetne fúziózni, akkor valamelyik ország előkapja a titkosított katonai fúziós reaktorát és benyomja egy civil spin-off cégbe. A Lockheed is ezzel fenyegetett minket sokszor, aztán abból sem lett semmi, de én egy ilyen szcenáriót valószínűbbnek tartok mind a böszme nemzetközi projektnél, mind annál, hogy valaki a garázsban megváltja a világot... de amíg nincs versenytárs, addig nem érdekeltek benne, látjuk mennyire veszik komolyan a környezetvédelmet a nagyhatalmak....