Az elektromos autó, a nap- és szélerőmű zsákutca, akár a bioetanol – mondja Gelencsér András vegyész-légkörkutató, a Pannon Egyetem rektora.
24.hu
Azért bődületes faszságokat is sikerült mondania...
Az atomerőműnek se rossz a hatásfoka, mert elég nagy az energiasűrűség, és ezek hosszú élettartamú erőművek. Urán viszont kell hozzá, és az szintén nem megújuló. Az urán hasadóanyag, a radioaktív bomlása természeti folyamat, a radioaktív bomlás tart a világegyetem kezdete óta, nem tudjuk se lassítani, se gyorsítani, de uránból véges készletünk van.
HIRDETÉS
Mennyi idő alatt fogy el?
Legfeljebb kilencven év. Persze ha átállítanánk erre az egész globális áramtermelést, akkor sokkal rövidebb ideig tartanának ki a készletek.
Soha nem hallott a tenyésztőreaktorokról?
Hát a Th?
Vagy csak arról, ami U238-at is eszik?
A faszom teli van vele, hogy kb. a Ford T modell szintjén levő 2. gen PWR reaktorok és U235 üzemanyagból indulnak ki.
Meg abból, hogy a hh vége óta nem volt szükség masszív urán kitermelésre, mert az atomfegyverekben levő hasadóanyagot mai napig ették az erőművek.
És ez csak az urán. Van Th alapú erőmű is.
Nagyon erős csőlátása van a fickónak
Nem lehet, hogy vannak rejtett urántartalékok valahol?
Ez nem valószínű, a radioaktivitás elég jól detektálható.
Itt kerestem a kandi kamerát, de tényleg.
Ráadásul van egy csomó elektronikai eszköz, ami kell az életünkhöz, hiszen gyors adatáramlás nélkül nem működhet a civilizáció…
Pedig ezek beszerzése is egyre nehezebb lesz, már most is akadozik. A bajt tetézi, hogy fogytán van a homok, nem lesz elég az épületek, ipari létesítmények, utak létrehozásához. És ez nem a távoli jövőben fog megtörténni, ez már most is probléma.
Egy elektronikai eszköz sokkal, sokkal, sokkal tovább működik, mint amennyi idő alatt a sok gyök2 user cseréli.
Értem én, hogy gazdaságilag baj lenne a kevesebb fogyasztás, de ezt benyögni, hogy fizikailag nem lesz elég. Anyám...
Nekem 10 év alatt KETTŐ telefonom volt.
főleg a csillagháborús fejlesztési tervekhez, amelyekkel sem a kitermelés, sem a logisztika nem tudja tartani a lépést.
MIVAAAAAN??????
Hol él ez...?
Ennyi hülyeség után van értelme tovább olvasni?
A gondolatok azon része értelmes, hogy a szél és nap hülyeség a jelen formában, de amit mellé tesz a másik oldlaon, az is nettó hülyeség sokszr.