Semmit nem tanultak az 1978-ukból.Ezek kretének.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Semmit nem tanultak az 1978-ukból.Ezek kretének.
Mi volt akkor?Semmit nem tanultak az 1978-ukból.
Az a '70es évek elején volt '73 októbertól '74 nyaráig !Olajválság?
Két olajválság volt…Az a '70es évek elején volt '73 októbertól '74 nyaráig !
Melyik volt a másik ? Mert Nixon a '73as után lépte meg a Petrol Dollár projectet !Két olajválság volt…
Második az iráni iszlám forradalom után érkezett, mikor Irán termelése drasztikusan lecsökkent és a környékbeli orazágok is részben érintettek lettekMelyik volt a másik ? Mert Nixon a '73as után lépte meg a Petrol Dollár projectet !
Egy kis brownout, illetve részleges blackout, amikor a greifswaldi atomerőmű tartotta egyedül a frontot, mivel a kemény hidegben az összes lignit összefagyott, így a szénerőművek leálltak.Mi volt akkor?
79-es….Melyik volt a másik ? Mert Nixon a '73as után lépte meg a Petrol Dollár projectet !
ez nagyon tetszett !! Köszönöm , igazán érdekes és szórakoztató olvasmány, főleg amikor a végén elmeséli hogy 1989-ben sajnos nem tudott tovább segíteni mert éppen az Állambiztonsági Szervezet létesítményében volt fény, és szürt levegő terápián, magyarul börtönben!Egy kis brownout, illetve részleges blackout, amikor a greifswaldi atomerőmű tartotta egyedül a frontot, mivel a kemény hidegben az összes lignit összefagyott, így a szénerőművek leálltak.
Blackout – als die DDR 1978 aus der Kohle ausstieg
von Manfred Haferburg Ich schreibe den verehrten Lesern diesen Beitrag aus der Zukunft. Das heißt: „Ich bin ehemaliger Bürger der Deutschen Demokratischen Republik.eike-klima-energie.euSchneekatastrophe 1978/1979 – Wikipedia
de.wikipedia.org
Jó az 0,135-nek. Egy pécsi, déli tájolású ~ 20kW-os rendszernél láttam ezeket az adatokat. Ez volt a sokéves mért átlag.Igaz, hogy napenergia, de kapcsolódik az energiaellátásához.
Amikor a németek elkezdték ~8 évvel ezelőtt erőltetni a napelemeket, akkor mondtam, hogy a napelemek nem valók olyan helyekre, ahol a szolgáltató hálózat ki van építve. Olyan helyre van értelme, ahol nincs hálózat vagy a hálózatot csak aránytalanul drágán lehet megépíteni. Hozzátettem, hogy még abban az esetben van értelme, ha valami olyan helyzetre készülnek, amikor megszűnik a központi szolgáltatás. Természeti katasztrófa, háború.
Ez nagyon úgy tűnik megvalósulóban van. A tőlünk nyugatabbra ennyire előre látták a mostani helyzetet?
Viszont normális helyzetben szerintem nem sok értelme van a napelemeknek. Itt egy cikk is, a hatalmas felfedezéssel.
"a hazai panelek havi átlagos kihasználtsága mindössze 16 százalék" Olyan angol tudósok megállapították jellege van, Nem mintha máshol nagyobb százalék jönne ki a mi szélességi övünkön elhelyezkedő területeken, sőt az északabbra fekvő területeken ennél csak kevesebb lehet. Azon egyszerű oknál fogva, hogy kevesebb a napsütéses órák száma.
Lehet javítani a napelemek energiatermelésén? - Mandiner
A fotovoltaikus energiatermelés az utóbbi két évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül, de a napelemek hatékonyságát, várható energiatermelését még ma is nehéz megjósolni, különösen országos szinten. Egy magyar doktorandusz új modellel pontosítana az előrejelzéseken.mandiner.hu
"a hazai panelek havi átlagos kihasználtsága mindössze 16 százalék"
Ez mindent elmond a napelemekről.
Tehát hiába van beépítve 10000 MW teljesítmény, ha ebből 1600 MW valósul meg ideális esetben. Minimum 1600 MW teljesítményű háttérerőműnek kell készenlétben állni, hogy bármelyik pillanatban "beugorjon", ha jön a felhő. Éjszaka pedig egyértelmű, habár vannak csoda napelemek, amelyek a Hold fényét is tudják hasznosítani, az is igaz, hogy ilyenkor az 1600 MW-ból lesz 10 kW.
vedd igénybe a gyerekek után járó rezsikedvezményt. 600 m3 gáz jár 3 gyerekre.Molni, 55 nm. Nem tud mindenki 55 nm-en lakni.
Nincs semmi gazom bekotve, futesen kivul minden elektromos.
Bojler havi 188 Kw/hó ejszakai.
Ezen kivul a nappali 380/hó Kw.
5 fős csaladrol beszelunk teljesen felszerelt es gepesitett csaladi hazban.
Nem mondom hogy nem fogyasztok sokat, lehetne boven merserkelni, lesz is most, viszont ezt nem lehet kihozni havi 210 Kw-bol sehogy sem.
Kifizetem nekik a 80000-es szamlat, nem gend, de nagyon atverve erzem magam.
Mert eddig errol szo sem volt. Azt fujtak a gaz +stb kornyezetszennyezo fúj, legyel trendi elektromos, AAA+, meg modern a sok elektromos kutyuvel, vegyel elektromos autot,nyugaton csak villannyal futenek már, stb.
Felhuztam hitel nelkul egy 130nm-es csaladi hazat, 3000nm telekkel, teljesen rendben tartom, most is epp festek. Csak iden +1millio ramegy, mindenert megdolgoztam rajt, modern teljesen felszerelt jo draga gepekkel, stb.
Erre ott tartunk hogy nem er egy vasat se az egesz, mert a lekoszlott Sarvar Alkotmany uti lakotalepi xarok, amikhez a megepulesuk ota nem nyult senki sem, tobbet ernek.
Aztan akkor benyogik meg hogy az az atlagos hogy 210 Kw a fogyasztas arambol, igy jartal. Ezek szerint az a normalis hogy van 1-2 ember, ezek fogyasztanak ennyit egy 45 eves lakasban, a tobi meg csessze meg. Ez aztan az eddig propagalt csaladmodell, meg nemzeteszemfaxom a 3+ gyerek, mindenkinek szoba stb...
Egyedul ettol a rohadt villanytol fuggok, ettol tartottam mindig, nem tudtam kikuszobolni. Erre bumm...
Azt se nezik hogy nem fogyasztok gazt, mert sok esszel osszekapartam kozel 4 hektar erdot. De azert is megdolgoztam, meg a teli tuzeloert is!
Az alberlom meg fizet a kiadott lakasban a futesre havi 8000-et, aztan semmi befektetes, meg elbaxott szabadido, verheti gyakorlatilag jelkepes osszegert a faxat.
Valahol be fogom mason sporolni ezt az evi kb 720000 ft kulonbozetet a villanyon, megoldom, de az allam is meg fogja erezni mert egy ev mulva itt rengeteg tonkrement ember lesz szerte az orszagban akik xarabbul jartak mint en.
1. Ezt egy dilettáns írta / állítja ! A naperőművi termelvény így a %-os termelési mutatót éves bontásban csinálják !"a hazai panelek havi átlagos kihasználtsága mindössze 16 százalék" Olyan angol tudósok megállapították jellege van, Nem mintha máshol nagyobb százalék jönne ki a mi szélességi övünkön elhelyezkedő területeken, sőt az északabbra fekvő területeken ennél csak kevesebb lehet. Azon egyszerű oknál fogva, hogy kevesebb a napsütéses órák száma.
Csakhogy nyugtassam a lelked a cashflow-t 12.5%-ra számoljuk ki és már így es 3-4 év alatt megtérül . Mennyire örül a paraszt ha még kevesebb idő a megtérülés ! Nincs olyan naperőmű ma idehaza amelyik vállalt menetrendezéssel ne tudja eladni a megtermelt energiáját min 70-80Ft/Kwh áron !Jó az 0,135-nek. Egy pécsi, déli tájolású ~ 20kW-os rendszernél láttam ezeket az adatokat. Ez volt a sokéves mért átlag.
Túl a csúcson??
A Siemens leszállította mar Oroszorszagba a Kanadában karbantartott turbinákát?
Legalább fizikai akadálya ne legyen az Északi megnyitásának.